Az MSZP-nek miért kellett meghívnia Victor Pontát Magyarországra? Egyet értesz vele?
ad1
Nézd, én azt egy szóval nem mondtam, hogy nem lehet tárgyalni semmiről... de miért pont az MSZP-vel? Talán nem az ellenzékkel kellene tárgyalni, hanem a miniszterelnökkel - de ezek szerint Ponta nem mer Orbánnal beszélni. Ócska csúsztatás az, hogy vele nem lehet, maximum nem egyezik meg a véleményük.
ad2
Azért te sem gondold komolyan, hogy majd tankokkal jönnek ide és lerombolnak mindent - úgy, hogy mindketten NATO-tagállamok vagyunk... Ez már nagyon elvakult, eltúlzott feltételezés (a székelyföldi falvak esetében is).
ad3
Akkor ezek alapján ne emeljünk szót sem a szlovák nyelvtörvény, se a temerini fiúk, se a dunaszerdahelyi események, se Malina Hedvig, se a gyulai Saguna-szobor és legfőképpen ne a folyamatos inzultálások ellen, mert még a végén összefognak és közösen lerohannak. Baromság. Igenis ki kell állni a nemzetünk mellett. És bár valóbban lehet, hogy van ebben az ügyben uszítás, de szerintem még mindig nem akkora, mint amit a környező országok sokszor meg engednek maguknak.
ad4
Az soha nem opció, hogy esetleg nekünk (magyaroknak) lehet igazunk vagy netán összetartsunk? Érdekes módon a románoknak, szlovákoknak valahogy ez jobban megy...
A magyar kormány is leül tárgyalni, külügy tavasszal megy tárgyalni az érintett felekkel Bukarestben ... Ez hatás vadászat, hogy előtte még az ellenzék paktumot köt annak érdekében, hogy a fidezs miképpen tudják közösen kiforgatni ...
Ez egy nagyon buta gondolat, Romániában is látják ezt, hogy ponta nem azt csinálja amit ígért a népnek ... Ezért kell egy közös ellenség, ráadásul lesznek Magyarországi támogatók is, így még a békesség jegyében tiporhatják el a magyar embereket (pont, mint a szocializmusban).. tökéletes népbutítás, ez kell a népnek!
Ajánlom a 12-es választ a figyelmedbe. Magyar küldöttség fog tavasszal Romániába utazni azért, hogy ezt az ügyet megoldják - ehhez nem kell még az MSZP játszadozása is.
De egy jobb ötlet is eszembe jutott:
Miért nem Ponta kéri meg nyilvánosan Orbánt arra, hogy beszéljenek? Miért a székely küldöttségnek kell ezt külön mondania? Azt hiszem Ponta nem olyan kis nyuszi, hogy ne emelje fel a hangját, de most jobb eljátszani az áldozati bárány szerepét - így legalább jobb fényben tűnnek majd fel...
A magyar kormánynak semmi gondja nincs szlovák és a román kormánnyal, vannak érzékeny témák, de ezeket külügyi szinten megtárgyalják . erről megszületett az egyesség ...
Mszp- ponta barátkozás csak arról szól, hogy itt van orbán egyikőnk se szereti, hát fogjunk össze ellene .
Én nem látnék többet a dolgokba mint azok. Lehet szeretni vagy sem az MSZP-t. De egy váltópárt elnöke -minden magyar honfi jóhiszemű feltételezése szerint- az erdélyi magyarság érdekében és a jó szomszédi viszony helyreállítására tárgyal Románia miniszterelnökével.
Orbán úr Ponta úr frakciótársa és egy pártcsaládba is tartoznak, - akkor miért nem rendezte eddig a romániai magyar honfitársaink dolgát eleddig?
Úgy látom, nagyon félted a székely falvakat a pusztulástól, szóval azért csak érdekelhet a sorsuk. De ezeket nem elképzelni kell, hanem belegondolni a jelenlegi helyzetbe és majd meglátod, hogy már most pusztítják őket. De ebbe már nem kívánok jobban belemenni, mert nem ez volt az eredeti kérdés.
Értem, hogy mire gondolsz, csak tudod... Nagyon nehéz azt elhinni, hogy a jó ügy érdekében találkoznak pont a külügy tavaszi román látogatása előtt. Nem akarom mindenkire rákényszeríteni a véleményemet, de szerény meglátásom szerint azért ebbe a helyzetbe bele lehet képzelni egy-két dolgot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!