Titeket is meglep Magyarország mélyrepülése gazdaságilag? Mi a helyzet a banki különadóval? Kell-e vagy csak propaganda célt szolgált?
Nem csodálkozom. A bankok már nem hisznek a kormánynak, mert eddig sem tartott be semmilyen megállapodást. Ne csodálkozzunk, hogy nem akarnak hitelezni. Nem szedték meg annyira magukat, ahogy azt néhányan elhiszik.
De a hitelezéshez az is kellene, Hogy fejlődjön a gazdaság, és hitelképesek legyenek a vállalkozások.
Egyrészről a bankok folyamatosan vonják ki a tőkét, mivel csak annyit akarnak hitelezni, amennyi betét idehaza van. Másrészről a Matolcsy-csomag is megtette a hatását. A Eu belassult, a multik sem pörögnek annyira.
Engem nem lep meg.
A 2000-es évek óta folyamatosan megy lefelé.
"Titeket is meglep Magyarország mélyrepülése gazdaságilag?"
Nem, Fidesz kormány van. Pontról pontra úgy történik minden ahogy 2010ben megjósoltam.
Nem nagyon lep meg, ez várható volt.
A 2/3 szarvashibának bizonyult, de még nem is ez a fő baj, hanem az idáig felszedett hitelek nyögése kamatokkal együtt!
Húzóágazat nincs, az a pár multi, egy-két autógyár nem oszt nem szoroz, mezgaz. romokban, és még ezt lehetne sorolni.
Miért lepne meg? Mindig is tudtam, hogy a Fidesz ezt fogja tenni. Nem azt tudtam, hogy pontosan mit tesz, hanem hogy mi lesz az eredménye.
Arról sem voltak kétségeim, hogy a többi párt, vagy hasonló, vagy dilettáns. A különbség a mértékben van.
Az ok pedig az, hogy a társadalom hagyja megvezetni magát, a többség érzelemből és nem értelemből politizál, választ kedvencet, aki aztán tehet bármit, az úgy van jól.
A banki különadóról szóló nyilatkozatok egyértelműen propagandacélokat szolgálnak, semmi más szerepük nincs. Megértetni nem akarják senkivel, ahhoz mondani is kéne valamit. Viszont maga az adó nem old meg semmit, csak idegességet szül, a bank némi különmunkával áthárítja, vagyis a bankadót az állampolgár fizeti, csak ebből a szempontból a bank úgy viselkedik (erre kényszerítik), mint az adóhatóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!