Az Árpád-ház után mely magyar királyok beszéltek jól magyarul?
Figyelt kérdés
2013. febr. 17. 18:11
1/13 anonim válasza:
Mindegyik jól beszélt magyarul.
2/13 anonim válasza:
Ferenc Jóska, Mária Terézia nem is tudott magyarul, kedves első válaszoló, és több volt amelyik nem tudott mint amennyi tudott.
3/13 anonim válasza:
Egyik sem. Mind külföldi volt. Még Ferencz József is alig tudott magyarul. Sőt, a főuraink is csak a szabadságharc után kezdtek magyarul beszélni,
4/13 anonim válasza:
Nagy Lajos, Mária, Mátyás király biztosan.
5/13 anonim válasza:
Mária Terézia nem volt magyar királynő ... Ferenc József tudott magyarul, mint ahogy az apja is megtanult magyarul ... Sőt 4. Károly is egész jól beszélte a nyelvet!
6/13 anonim válasza:
Nem tudom honnan veszitek ezt a sok hülyeséget a Habsburgokról.
Ferenc József nagyon jól beszélt magyarul. Emellett németül, csehül, olaszul, franciául, és lengyelül is.
Mária Terézia pedig magyar királynő volt.
7/13 anonim válasza:
Olyan herceget, nem is fogadott el a magyar nép (főurak), aki nem tudott magyarul vagy nem mutatott hajlandóságot a magyar kultúra elsajátítására!
1500 évekig Károly Róbert nyelv tudása vitatott, de erről hiteles forrás se cáfolatban se a megerősítésben nincs .
Amúgy feltételezhető, hogy nyelv tudás hiányában nem tudott volna több tíz éves sikeres kiskirály háborút vívni.
8/13 anonim válasza:
az Árpád-háziak sem beszéltek egy kukkot sem magyarul.
9/13 anonim válasza:
Sőt a magyarok se tudtak magyarul ... magyarul csak a románok és a szerbek beszéltek ...
10/13 anonim válasza:
...és akkor én vagyok 0%-on mert pár tudatlan okoskodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!