Hithű jobboldali vagyok, viszont utálom a fideszt és a jobbikot. Kire szavazzak?
Szerintem az LMP és az Együtt 2014 közül tudsz választani.
Az LMP zöld párt, tehát kívül helyezkedik a jobboldal-baloldal felosztáson. Regionalista, és kiáll az igazáért, Schiffer MDF-es, Fideszes politikus volt régen.
Az Együtt 2014 pedig közép párt (lesz), konzervatív és technokrata eszmékkel. Fontos számára a nemzeti összetartozás, a határon túli magyarok sorsa, illetve a magyarok menekülése az országból. És több konzervatív közgazdász is bedolgozik a Haza és Haladásba, többek között Kopits György is.
Először is a kérdező leírta jobboldali ideológiával rendelkezik. Erre ideírsz két baloldali liberális pártot. LMP-re ne szavazz mert fölöslegesen dobod ki a szavazatod, annyira kevesen fognak bejutni, már ha bejutnak egyáltalán. Ugyan az a hozzáállás mint a baloldali pártoknak. Amerikából pénzelt nullák. Sosem felejtem el barátokkal beszélgettünk a politikáról, amikor feljött az LMP. Volt aki nem is tudta hogy bent vannak annyira aktívak mint egy darab sz*r. Már fel is oszlottak, hogy a csapat fele hivatalosan is beleolvadjon a szélsőbaloldalba. Szal ezzel be is bizonyították neked és annak a pár eddigi választóinak, hogy egy egyszerű baloldali párt.
Az Együtt háhá. Viccnek is rossz. Első kérdésem miért Bajnai a vezetőjük? És miért nincs börtönben már? Úgy tudom hogy kiderültek számos sikkasztásos, kétes ügyei.
"Az Együtt 2014 pedig közép párt (lesz), konzervatív és technokrata eszmékkel."
Erre azért ne nagyon alapozd az életed. Először is mint írtam, az Együtt akkora baloldali párt, hogy még életemben nem láttam nagyobbat. Na jó MSZP ugye de már nem veszem számításba mert nem sokáig melegednek már a parlamentben. Sajnos befog jutni ez a baloldali párt is, valószínűleg, de szintén nagyon kicsi létszámmal. Így szintén nemérdemes szavazatot pazarolni rá. Csak pár nyugdíjas nagyi fog rászavazni, meg akiknek az amnéziája 4-5 évre tehető mármint akinek valamiért a betegsége miatt kiesett ez a korszak és szegények nem emlékeznek mi történt.
A sok kis balos szétmorzsolódott pártok nem tudnak majd nagyon beleszólni a politikába. Én nem tennék rájuk ikszet, inkább a Jobbikra, vagy a Fideszre, mert azok tudnak nagy szavazótábort felmutatni, bármit elérni. Ha ilyen törpepártokra szavazol mint az Együtt szerintem már fölösleges elmenni szavaznod is. Én ezért nem szavazok rájuk. A Fidesz meg a Jobbik jöhet számításba ők "nagyok" én még mérlegelek. Fideszt mondanám de az, hogy kezdik átlépni a demokrácia határait, nem jó út. A szólás szabadság stb valóban nem kultiválom, de még van egy évünk agyalni.
"Fontos számára a nemzeti összetartozás"
Rettentően! Ha azt mondod magyar vagyok akkor rasszista/fasiszta/antiszemita/náci/magyarkodó/nyilas vagy. Magyar hazafias nézeteid vannak? Megszeretnéd védeni az országod értékeit, és önmagad? Rohad tetves szemét náci náci náci!!! Mást nem tudnak sajnos csinálni, és felmutatni. Egy ország irányításához több kell hogy elvesszük a magyarok minden jogát, és az összes pénzét odaadjuk a kisebbségeknek. Ez az elmúlt évek már láthatóan is elbukott politikája. A baloldal már elbukott, jó ötlet ez a közép párt hogy így hívják magukat, hátha tudnak még csalni szavazókat, de csak a nagyon hülyék hiszik ezt el. Az embereknek remélem azért ennél több eszük van.
De ha nekem nem hiszed el hogy az eddigi kormányzásuk elbukott menny be egy ezressel vásárolni a boltba majd rájössz. De szerintem egy 15 éves gyerek is megmondja hogy nemigazán jó ami van. Erről nagyban a baloldal tehet. Lehet lepontozni, de ez tény ha ebben az életben éltek ti is érezhetitek, hogy nem minden oké. De ha azt írom kék az ég, lelehet pontozni, ha azt szeretnétek hogy zöld legyen, de nem lesz higgyétek el.
"Először is mint írtam, az Együtt akkora baloldali párt, hogy még életemben nem láttam nagyobbat."
Ez a jobboldali propaganda. Kopits György jobboldali közgazdász, Chikán Attila pedig az első Fidesz-kormány első gazdcasági minisztere volt. Az Együtt 2014 igenis közép párt, és pont azért járatja le a Fidesz, mert tudja, hogy a kérdezőhöz hasonló szavazókat elszívhatja tőlük.
Az Együtt 2014 kevésbé a politikával, sokkal inkább a hiteles szakmai programmal foglalkozik. Bajnai beszédeiből pedig egyértelműen kiérezhető a nemzeti összetartozás fontossága és a hazaszeretet, csak nem olyan véresszájúan löki a nemzeti vakert, mint Orbán.
Nem dobálózik 1 millió új munkahellyel és fülkeforradalommal. Kellő vérmérséklettel szereti a hazáját, nem úgy, mint egy megvadult őrült.
"Az Együtt 2014 kevésbé a politikával, sokkal inkább a hiteles szakmai programmal foglalkozik."
Itt van a honlapjuk, kérem mutassa meg valaki, hol van itt a program, vagy a készülésére utaló jelek.
Megjegyzés: Ezt nem tekintem annak, ilyet minden párt írat magának:
[link] az_egyutt_2014-rol/az_egyutt_2014_valasztoi_mozgalom_elvi_erkolcsi_alapvetesei.html
Pontozzatok liberálisok nyugodtan, majd meglátjátok jövőre azt az eredményt, nem tudjátok lepontozni. Kiderül kinek van igaza. Nincs itt annyi cigány, hogy ha mindenki rászavaz se tudtok elérni semmit mint írtam. Nulla az a párt. A hazaszeretet ne emlegessük egy olyan pártról aki izraeli zászlóval együtt Jeruzsálemért menetel! Ha ti zsidók is rászavaztok majd, akkor sem tudtok nagy eredményt elérni. Ez nem politika, hogy Izraelt segítik. Mi a t*köm közünk van nekünk hozzá, amikor magyarok meg éheznek, fűteni nem tudnak. Ez meg Jeruzsálemért bohóckodik.
Mint mondtam nem lehet, hogy egy párt csak annyit csinál, hogy elvesz miden jogot tőlünk és titeket zsidókat meg cigányokat bevédenek. Ez nem politika ezzel nem lesz előrébb a gazdaság, nem indul be a termelés, a mezőgazdaság. Csak még lentebb csúszik az ország. Ahová a nagy liberálisok lökték.
Vagy azt hiszitek, majd "Együtt" leülünk kézen fogva, és éhen halunk nagy szeretetben? Idióták! Ezt is pontozzátok le légy szíves, hogy még hitelesebb legyen majd 2014-be, amikor pár emberetek jut csak be a parlamentbe, már ha egyáltalán bejut a tolvaj, sikkasztó bandából pár bohóc.
Mondom én, hogy az Együtt-nek mi a programja Izraelért mindent, a magyar hazaszerető embert nácizni, körülbelül ennyi a gazdaságpolitikájuk, fantasztikus. Gyűlölködő bagázs semmi céljuk, rasszista párt uszítók! A politikához semmi köze undorító.
Én megértelek. Igaz, én valódi liberális vagyok (szabadság, egyenlőség, testvériség), de megértem, hogy szeretnél egy olyan országot, ahol fontos a család, keresztény vagy, és büszke vagy a nemzeti értékekre.
A Fidesz azonban Oroszországnak és Kínának hajt fejet, ahol az alapvető emberi szabadságjogokat korlátozzák, mert Viktorék is ezt akarják: engedelmes birkákat, a nők a férjeiknek engedelmes háztartási robotgépek legyenek, és hunyjon szemet minden magyar afölött, hogy ők az EU támogatásokat lenyúlják. Ez nemhogy nem nemzeti, de még csak nem is emberi.
Az a baj, hogy egységes baloldal nincs, ha lenne is, nincs egységes, és elfogadható programja, csak azt szajkózza, hogy kormányváltás, kormányváltás... így minden marad, ami most van: sok munkanélküli fiatal, akik csak közmunkát kaphatnak, hiába diploma, sokan külföldre mennek, stb, amit te is látsz.
Kire szavazz? Talán a DK vagy az LMP, mert a Jobbik valójában a Fidesz szabadszájú szárnya.
Az a baj, hogy én se vagyok biztos, kire szavazzak.
Vagy kéne egy új párt. Nemzeti Érdekek Pártja. Röviden: NÉP.
Magyar érdekek rasszizmus és gyűlölködés nélkül. Tudás, mások népének és önmagunknak a megismerése. A munkavállalók oldalán állnánk, akik tanulni és dolgozni szeretnének, függetlenül származástól, bőrszíntől, bár szerintem ez nehezen fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!