Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed az újdonsült...

Mi a véleményed az újdonsült Erdélyi, Felvidéki és Vajdasági magyar állampolgárainkról?

Figyelt kérdés

A dolog apropója számomra több dolog is.

Egyrészt egy Magyar állampolgárnak joga van a Magyarságához, de ugyanakkor kötelessége lenne adózni (elviekben)

Ha jól tudom a sok magyar állampolgárságot igénylő adózni nem nagyon fog, viszont papíron "hozzánk" szeretne tartozni, és ugyanakkor élhet az így járó mondjuk úgy jelentős kedvezményekkel.

Legtöbb ott élő valóban ennyire agyament lenne vagy csak teteti és nem jön rá hogy csak a szavazata miatt kap állampolgárságot.

Mi a véleményetek erről?

Pro és kontra, szépen vagy csúnyán!

2013. febr. 12. 15:20
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%

Ejha! Itt megy ám a vita! Vajdasági vagyok és Orbániában tanulok az egyetemen. Már 3 éve itt vagyok és nem vettem észre semmilyen kedvezményeket... ugyan annyi jár nekem is, mint nekik. Jah, h 5-ös átlagom van, az talán baj. Jó, akk majd megpróbálok nem tanulni értelmes kérdező. Attól féltek, h elvegyük a munkahelyeiteket? Attól? Figyu! Elárulok egy titkot. Aki akart, átjött még 90-ben és azóta is itt van. Itt él, itt dolgozik és itt is adózik. Azt hiszitek ez az állampolgársági kellett minekünk ahhoz, h átjöjjünk ide? Deh! Aki akart, eddig is átjött és kész. És tudjátok mit?! Át is jöttek és a fideszre szavaztak! Hálából, mert azon a bizonyos szavazáson, a nemzeti összetartozás ellen szavaztatok! Nem szándékoztam szavazni, de most hálából, mert ilyen szépeket olvastam, elmegyek szavazni és tippelhetsz kedves kérdező, h kire fogok...

Azt hittétek akk, h mi tömegesen átjövünk? Ide? Hozzátok? Neeeeem. Biztos munkahelyeket otthagyni? Jó termőföldjeinket? Mezőgépeinket? Azért nem tudom, kik is itt az igazi agyamentek?! Kezdjük onnan, h egyetem után megyek haza. Ott fogok dolgozni, mert szüksége van rám a családnak mind a mezőgazdaságban, mind az iskolákban.

Na és pont az ilyen magyarok miatt esett szét ez a nemzet. Mint te kérdező! Széthúzzátok a magyarságot! Szégyen! Mi vajdaságiak megtanultuk, h csak együtt élhetjük túl, ah a felvidéki, erdélyi, kárpátaljai magyarok is! Nekem az az igen csak jól esett volna. El sem tudjátok képzelni nagyapám tekintetét akkor... mennyire fájt neki, pedig ő még Magyarországon született, Nagy Magyarországon. Nem érte meg azt a napot, h a kezébe foghassa ezt a vacak papírt amit a kezembe nyomtak a konzulátuson!!! Ezt a nyamvadt papírt amely vegyes érzelmeket vált ki belőlem...

üdv. Szegedről!

2013. szept. 29. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!