Mit lehet kezdeni azokkal, akik elhisznek ilyeneket?
"""Meg hogy az egyetemektől elvonták a támogatások harmadát""
Jaj. Már megint az mszp lejáratókampánya .
Már nagyon unalmas!!! Mégis baromi sokan badölnek!!!
27 milliárdal többet szavazott meg a költségvetésből az ideji évre a parlament."
Oké hogy liberalizmus van, mindenki azt csinál amit akar, DE CSAK ADDIG, amíg másnak nem rossz. Ez már bőven káros a társadalomra.
én is egyetemista vagyok, de én látom azt is hogy évről évre egyre kevesebb a kisgólya az egyetemeken ... emiatt nyilván kevesebb pénzt fognak adni nekik ... Sőt állami helyeken is egyre kevesebb a hallgató...
Az oktatás színvonala már 2004óta elkezdett drasztikusan csökkenni ... más hőiskolákon kevésbé ismert iskolákban viszont a színvonal emelkedett, pedig ugyan abból a pénzből gazdálkodnak.. ők is kvóta szerint kapják a támogatást ...
@08:48: Te sem voltál manapság egy egyetem közelében sem...
Egyrészt eddig sem lehetett csak úgy teljesítmény nélkül ingyen tanulni, minden félévben át lehetett kerülni államira, ha olyan volt az eredmény, a másik meg már ÉVEK ÓTA limitálva van az államilag támogatott félévek száma. SENKI nem maradhat bent, államin 28 éves koráig.
Igen akkor hogy van az ,hogy egy húsz évvel ezelőtti szakiskolás, kenderbe veri a mostani egyetemisták 90%át mindenben ami műveltségről, logikáról vagy kreativitásról szól?
Az ilyen vetélkedőket a postás nyeri vagy portás vagy egyéb ilyen alacsony iskolázottságú ember.A diplomás alig 10% köztük.
Egyébként többen is járnak egyetemekre a családomból ,általuk és barátaik által is van rálátásom a színvonalra.Volt akit én tanítottam meg tanulni(memorizálni adathalmazt megértésen és kapcsolódásokon keresztül), mert még ezeket a legegyszerűbb technikákat sem ismerte.Ám sokszor képtelenség volt, mert hiányoztak a nélkülözhetetlen, alapkészségek és egyéb ismeretek ,műveltségbeli alapok.A hozzáállásról nem is beszélve.
De az ilyen túl esett valahogy a kínos vizsgaidőszakokon és diplomás lesz.Minden bizonnyal.
"Ám sokszor képtelenség volt, mert hiányoztak a nélkülözhetetlen, alapkészségek és egyéb ismeretek ,műveltségbeli alapok."
És ez az egyetemek hibája?
Persze, vannak elég rossz, gagyi helyek is, de azért ez erős túlzás amit állítasz...
Itt GYK-n olvastam egy kedves kommentelőtől olyat, hogy az egyetemisták százezreket kapnak azért, hogy egyetemre járnak... Érdekes, én egy fillért nem kaptam még. Aki a hallgatói színvonalat kifogásolta, az talán a középiskolákban keresse a hibát, ott egyáltalán nem készítenek fel egyetemre - mondom ezt úgy, hogy elvileg "elit" iskolába jártam.
Az évtizedekig való ingyenes tanulás hazugság, eddig összesen 10 (12?) félévet kapott mindenki, a mostani röghözkötésben az áll, hogy képzési idő 1,5-szerese, de hallottam a drága orbántól olyat, hogy a képzési idő +1 félévet akar bevezetni. Akkor még ennyi ember sem fog mérnöknek menni, a mi karunkon (BME) 4 félév után a hallgatók öt százaléka halad a mintatanterv szerint (semmiből sem bukik meg). Ha ez olyan tárgyból történik, amire épül más tárgy, akkor már a +1 félév sem feltétlenül elég. Ha meg nem matek-fizika tagozatra járt valaki gimiben (ez a saját hibája?), és nem fizet félévenként 30-40 000-t különtanárra (saját hiba, ha nincs rá pénz?), esélytelen néhány tárgy teljesítése elsőre.
"Mármint ,hogy ezt is elvárják (alanyi jogon) az államtól ,hogy biztosítsa nekik ingyen.Ha egyetemre akar járni a kölök , akkor járhasson!Képességeitől és teljesítményétől függetlenül!IIIINGYEN! "
Te felfogod, hogy most nem a tandíjról van szó?
"A nyugati világban a felsőoktatásban részesülők 70 -85% dolgozik az egyetem mellett. "
AZt a tényt ne felejtsük el, hogy a nyugati országokban sokkal többet költ az állam a felsőoktatásra mint itt. Pl az egyesült államok a gdp több mint 2% költi, míg mi kevesebb mint 1%. 2010 előtt volt 1%- akkor azóta valyon mennyi lehet? 0,7%?
"diplomás takarítónők, mosogatók és munkanélküliek hada termelődött állami pénzen ,az úgy királyság volt ugye?"
Szerintem nézz utána enne egy kicsit mielőtt ökörségeket beszélsz. A legkisebb munkanélküliség pont a diplomásoknál van. És a pályaelhagyás is náluk a legkisebb. Akkor ha a diplomások szerinted ilyenek akkor a többi ember mi? munkanélküli munkanélküli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!