Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gazdagok miért fizessenek...

Gazdagok miért fizessenek több adót?

Figyelt kérdés

Mindig azt mondják, hogy az egykulcsos adó igazságtalan, mert a gazdagok fizessenek többet aszegények meg ne!

Valaki mondja meg, hogy miért fizessen az több adót, aki keményen dolgozott h pl sikeres vállakozást hozzon létre amiből milliomos, AZ HELYETT aki meg sem próbált változtatni életkörülményein.

A gazdagokat nem kéne 1 kalap alá venni, sok közülük igenis éjj/nap megdolgozot ezért, amit elért, és eleve több pénzt adózik akkor is ha egykulcsos adó van.

Mi az igazságtalan? Egy ügyes vállalkozóról több bőrt lehúzni, had menjen tönkre, vagy mi??

2013. jan. 27. 09:42
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
28%
arról meg nem én tehetek,hogy valaki 90 ezret kap.Nagyon sajnálom őket,valóban szörnyű állapotok ezek,de nem én tehetek róla,ne próbálják meg leverni rajtam
2013. jan. 30. 20:42
 22/37 anonim ***** válasza:
75%

Lehet adóznék én többet,mint 16% olyan maximálisan 20%ot,de 35%ot én soha az életben nem akarok még egyszer fizetni...

"Igazságtalannak"(persze tudom szubjektív ez a fogalom)érzem pl azt,hogy sok minimálbéres csak adócsaló...(tisztelet a kivételnek)ha ezeket ki lehetne szűrni akkor fizetnék MAX 20%ot,de ez így nem oké.Tág családon belül pl sok a családi vállalkozás,természetesen minimálbéres tulajokkal és elmondhatom Neked,hogy baromi vígan élnek a medencés házukban öt autójukkal...

2013. jan. 30. 20:51
 23/37 anonim ***** válasza:
6%

Nem kell előjönni a "nem az én hibám" dumával, pláne úgy, hogy nehezen megy az értő olvasás.

Az nem az általatok megválasztott kormányok hibája, hogy kiskaput hagytak a csalásra? Kik használták ki a kiskaput? Nem a gazdag a gazdag vállalkozók, akik azt mondták az alkalmazottaiknak, hogy vagy elfogadják feketén a fizut, vagy nem veszi fel őket?

Gondolkodni kéne, nem kerepelni!

2013. jan. 30. 21:20
 24/37 anonim ***** válasza:
28%

"Te meg látszik,hogy nem vagy középosztály"

Te meg látszik, hogy nem tudsz logikusan gondolkodni, de a dumád nagy.

Túlképzett bunkó. Dunát lehetne rekeszteni veletek.

2013. jan. 30. 21:22
 25/37 anonim ***** válasza:

"a középosztály nem külföldön költi el a pénzét,mert oda általában ki se jut"

Meg kéne érteni, hogy itthon, a sz*r gazdasági helyzet miatt teljesen más a társadalom rétegződése, ergo, mert más, ezért jómódúnak számít az is, aki 3 kilót keres.

Angliában meg kiröhögnek ennyi keresettel. Arra elég, hogy köszönj az utcán egyet, és szevasz.

2013. jan. 30. 21:27
 26/37 anonim ***** válasza:
37%

Persze ösztönözzünk mindenkit arra,hogy legyen minimálbéres adócsaló vagy csak simán minimálbéres az a jó,nem? Sokat keresni rossz,mert leverik rajtad aztán etetik belőlük a ci..nyokat. Senki se tanuljon,mert utálni fognak amiért sokat keresel!!!

Nem számítok gazdagnak egy rongyos ruhát sem vettem magamnak vagy két éve..ha vettem is max a tescoból..

és én nem beszélek lekezelő hangnemben Veled..

2013. jan. 30. 21:37
 27/37 anonim ***** válasza:
32%
Megjegyzem a vállalkozók utálják ezt az egészet amit a fidesz csinál.A két gyereket vagy többet nevelő középosztálynak jó a jelen helyzet akik bejelentve adóznak tisztességesen. Húzzuk le róluk az utolsó bőrt is,nem? Had süllyedjenek ők is egyre lejjebb,úgy a jó
2013. jan. 30. 21:39
 28/37 anonim ***** válasza:
37%
német adatok:"A legkisebb adó mértéke 15, míg a legmagasabb 45 százalék. Utóbbi körbe a 250 ezer eurónál nagyobb jövedelmek tartoznak." elmondom Neked,hogy én 35% ot fizettem de közel sem kaptam ennyi pénzt érte
2013. jan. 30. 21:42
 29/37 anonim ***** válasza:
0%

Senki nem mondta, hogy rajtad kell leverni a hiányt, és az sem, hogy ne tanuljon senki. Azt kéne belátni, hogy nem jó sem a magas ÁFA kulcs, sem az egykulcsos adózás, mert NINCS FOGYASZTÁS.

A másik, nem kellett volna hagyni kiskapukat. Most nem lenne akkora hiány. A kis kapukat nem a kisemberek használják ki többségében, mivel nincsenek jogi ismereteik.

Elárulom neked, hogy van könyvelő, aki sz*ros 80 nettót keres.

Semmivel nincs előrébb, mint a sokak által előszeretettel lenézett bolti eladók.

Szóval be kéne fejezni ezt a siránkozást, hogy itt utálják a képzett embereket. A baj nem velük van, hanem azokkal, akiknek a képzettségük kalapja alatt józanész nem lakozik.

2013. febr. 1. 22:40
 30/37 rémuralom ***** válasza:
48%

"Azt kéne belátni, hogy nem jó sem a magas ÁFA kulcs, sem az egykulcsos adózás, mert NINCS FOGYASZTÁS."

Feltételezem, valamicskét tanultál közgazdaságtant, mert igazából nem hülyeség, amit írsz. De csak egy része az igazságnak.

A GDP a lakossági fogyasztás, a magánberuházás, a kormányzati kiadások és a nettó export összege. Akkor növekszik a GDP, ha ezek nőnek, vagy ha a növekvő tényezők növekedése ellensúlyozza a többi csökkenését. Ha nő a fogyasztás, a többi meg úgy marad, nő a GDP, ezért fogyasztást kell ösztönözni, aminek legegyszerűbb módja az adócsökkentés. Ez a kormány logikája, ezzel indokolták az egykulcsos adót. És ha az adócsökkentést rendesen csinálták volna, és az áfát nem emelték volna világbajnoki szintre és az egyéb kvázi fogyasztási adókat (tranzakciós adó, telekomadó stb.) sem vezették volna be, akár be is jöhetett volna. Rövid távon.

Hosszú távon azonban szerencsésebb, ha nem a fogyasztást ösztönözzük, hanem a beruházásokat. Ennek legegyszerűbb módja szintén az adócsökkentés. Csak nem a személyi, hanem az üzleti adókat kellett volna csökkenteni. Meg az áfát. Meg a munkát terhelő járulékokat. Meg nem kivetni a különadókat a húzóágazatokra. Meg ezzel párhuzamosan valamiféle kiadáscsökkentésre is szükség lett volna, hogy ne szálljon el nagyon a költségvetési hiány. De a politikus mindig csak rövid távon tud gondolkodni, legfeljebb négy éves időtávban. És mint az utóbbi években láthattuk, némelyek még négy évesben sem.

A 80 ezret kereső könyvelővel pedig valami nagyon nincs rendben. Vagy nagyon bénán csinálja, amit csinál, vagy nagyon nincs mákja, vagy mindkettő.

2013. febr. 3. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!