Jövőre választások lesznek. Mit tippeltek, melyik párt hány %-ot fog elérni?
Ezekre lennék kíváncsi:Fidesz+KDNP, Mszp, Jobbik, LMP, Együtt2014.
Légyszi írjatok minden párthoz egy számot, úgy hogy végül az összeg 100 legyen.
Mai hír:
"A biztos pártválasztók körében a Fidesz 41 százalékos, az MSZP-t 32 százalék támogatja, a Jobbik 12 százalékon áll. Az LMP ebben a körben 5 százalékos, a DK 3 százalékot kapna. Ha a párttá alakulást nemrég bejelentő Együtt 2014 választói mozgalmat is számba veszik, akkor 8 százaléknyi szavazat jutna rá"
"MSZP_DK_EGYÜTT:29% Jobbik: 14%"
komolyan mondom mintha nem is ebben az országban élnétek néhányan.
fidesz: 40%
jobbik: 25-30%
mszp: 20-15%
együtt: 10%
lmp: 5%
ezeket felkerekített értékben értem, valóban ahogy írtátok a baloldal sok szavazatot elmorzsol majd a sok kis párt miatt akik nem jutnak be, így az arányok kerekítve értendők.
amivel sokan nem számolnak valamiért, mint írták már előttem is hogy a fidesz gyengül, sok szavazó pártol a jobbikhoz, akik nem tudnak kire szavazni, mert szerintük egy kaptafára megy mind (jelzem ez jelentős tömeg) szintén nagy része a jobbikhoz pártol, így a jobbik a múltkori választásokhoz képest jelentősen erősödik.
Szerintem a balliberális oldal szétesése parasztvakítás, a választáson együtt fognak indulni a hatalom érdekében.
A kérdésből nem derül ki, hogy a pártlistákra leadott szavazatok számára vagy-e kiváncsi vagy a mandátumok megoszlására, ugyanis a kettő nem ugyanaz!!!
A Fidesz 2010-ben 53%-kal szerzett kétharmadot, és a választási törvény módosításával akár 40%-kal és megszerezhetik az 50% feletti mandátumtöbbséget.
Így szerintem olyan 40% körül Fidesz nyer,
Jobbik 30%
Együtt, Mszp 25%
Lmp, egyéb 5%
Fidesz
Fidesz-KDNP 40-45%
Jobbik 20-25%
Baloldali Összeborulás, alias Ex-MSZP-SZDSZ (Bajnai, Gyurcsány feat Mesterházy és Botox Lady) 20%
LMP 3-5%
Bokros-párt 1-2%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!