A kormány miért nem szereti a dolgozó/tanuló embereket?
Most olvastam, hogy Miskolcon akarnak építeni roma kulturális központot, ami 1700 millió forintba kerül. Továbbá felzárkóztatás címén 150-150 millió forintot fordítottak e térség "egyes" részeire és lakóira tavaly.
Amíg az egyetemet itt és mindenhol leépítik. Én is itt tanulok, fizetős szakon persze esténként dolgozok hogy tudjuk iskolába járni (fedezzem a költségeket), magamra ételen, számlákon kívül nemigazán költök.
A kérdésem az, hogy azokat az embereket akik szeretnének előbbre jutni, de nem tartoznak kisebbségekhez miért nem segítik? Miért csak a "bőrt húzzák le rólunk" újra és újra? A magyar dolgozó, fejlődni vágyó emberekért miért nem tesznek soha semmit?
Nézd!
Az 1,7milliárd és a 300millió is aprópénz egy ország költségvetésében. A kérdés az hogy lesz e valami haszna.
Ha lesz akkor az 5× öse sem lenne sok.
Ha nem akkor 1 Ft is felesleges.
"egy Jobbikos"
Én sem értem.
A legtöbb országban öntik a pénzt az oktatásba mert tudják hogy ők a jövő.De itt?
"Az 1,7milliárd és a 300millió is aprópénz egy ország költségvetésében."
Először is, ez a kérdés pártszimpátiától független. Teljesen lényegtelen információ, hogy jobbikos vagy.
Ettől függetlenül egyetértek a hozzászólásoddal - az idézett részt leszámítva. Igaz ugyan, hogy 1,7 milliárd forint egyszer nem valami nagy tétel a 15 billiós költségvetésben. De itt nem egyszer 1,7 milliárd forintról van szó. Ez egy kiragadott példa, egy a sok 1,7 milliárd meg akárhány forintos projektek közül. És a sok égigérővascsicsergő-gyárra (értsd: mindenféle hasztalan dolgokba; direkt nem szűkítem a cigányok felzárkóztatására, mert nem ez az egyetlen feneketlen kút, amelybe az állam végeláthatatlanul önti a pénzt) kiírt pályázatot megszüntetve, és az ezzel megtakarított pénz egy részét adócsökkentésre, egy másik részét a költségvetési hiány csökkentésére fordítva sokkal jobban járnánk.
Köszönöm a válaszokat. Még írhattok nyugodtan érdekelne még a vélemény.
Csak az utolsóra írnám (mert hogy egyetértek vele), hogy erre vajon van valami EU-s vagy más egyéb előírás (szabály) hogy mennyit kell a feneketlen kútba dobni? Mert csak látják hogy feneketlen, mi átlag emberek is látjuk. Akkor nekik ez a munkájuk, ezzel foglalkoznak nem csak úgy mint mi:) nyilván látják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!