Szerintetek Orbán jó felé hajtja Magyar országot? Ha igen miért? Ha nem miért?
Nem, hidd el a kisebbség az aki még vakon bízik Orbánban, a többség látja, hogy mit művel az emberekkel.
Nem megvédi, hanem kizsákmányolja őket.
"Az elmúlt 20 év piszkosul ráébresztette a népet arra, hogy a nyugat csak"fejős tehénnek"nézz minket és ebböl elég volt."
A "nyugat" egy adott helyzetet teremtett. Ők nem az üdvhadsereg, ez tény, kemény alkupartnerek, és nem is hülyék. Több lehetőségünk is volt (van). Az egyik, hogy okosan kihasználjuk, és jól jöjjünk ki belőle. (Van rá példa.) A másik, hogy nem értünk semmit, csak várjuk a csodát, meg a sültgalambot, aztán csodálkozunk, hogy rosszul jártunk.
Az utóbbi esetben szoktak általában lázongani, hogy milyen mocsok a nyugat. Helyette inkább gondolkodni kellene, tanulni, és kihasználni, ami lehetőséget csak lehet.
Egyik válaszolónak üzenném:
Kelet felé irányuló gazdaságpolitikát nem lehet azzal indokolni, hogy keletről jöttünk. Nem azt mondom, hogy a keleti nyitás rossz lenne, csak ez nem lehet rá indok!
A kérdésre válaszolva:
Orbán legnagyobb kártevése az, hogy kiszámíthatatlan jogrendszert teremtett, ezzel elvágva az országot bárminemű komolyabb befektetéstől. Olyan országba senki nem fektet be, senki nem teremt munkahelyet, ahol visszamenőlegesen törvénykeznek. Ily módon pénzügyi szempontból tényleg egyedül maradtunk, mint a kisujjunk.
A gond az, hogy Mo-n nincsnenek nyersanyagok, vagy ami van az elég kevés. Hosszú távra nincs értelme semmi ipart létesíteni. Az egyetlen életképes szektor a mezőgazdaság, ami viszont azon kívül hogy alulfejlett nálunk, még csak nem is igazán termelékeny. Legalábbis nagy hasznot nehéz belőle szerezni. Mivel minden éppeszű ember máshol fekteti be a pénzét, a mezőgazdaság meg olyan amilyennek leírtam, Orbán ezzel az elszigetelődős politikájával nagyobbat ártott mint eddig bárki az elmúlt 20 évben. Ugyanis a bizalmat játszotta el az országgal szemben. Megmutatta, hogy ha itt bárkinek 2/3-os többsége lesz, az azonnal visszaél a hatalmával. Így még ha 2014-ben kormányváltás lesz is, és mindent visszacsinálnak, még akkor sem fog a befektetők bizalma visszajönni, mégpedig azért, mert tudják hogy utána 2018-ban ha megint 2/3 jön akkor bármi lehet! Nekem ez a véleményem a dologról.
Csak ismételni tudom magam, hogy"károgó varjak"mindig lesznek-ezt tudomásul kell venni.
A népet egyetlenegy dolog érdekli gyerekek!
A megélhetés..., hogy azt a"betyár"csekket be tudd fizetni, hogy enni tudj adni a gyerekednek, hogy legyen hol lehajtani a fejed...stb.
Ezt-a megélhetést annakidején Kádár János biztosította.
Namost ha O.V is effelé megy akkor...akkor nincs az az Isten aki leakarná váltani!!!
De ismétlem"károgó varjak"mindeg lesznek...
Annakidején ezek gumibotot kaptak és/vagy oda kerültek ahová valók-a börtönbe.
A népnek a MEGÉLHETÉS számít és ha O.V ezt teljesíti akkor ő az Isten!
Ez ennyire egyszerű srácok-minden más mellébeszélés.
"Ez ennyire egyszerű srácok-minden más mellébeszélés."
Te is ennyire egyszerű vagy.
De semmi gond, aki szeret, ezért szeret. :)
14:58 túl sok a ha. "ha ezt teljesíti"
Ha teljesíti igazad lesz. De egyenlőre nem teljesíti. És nem arra megy az ország, hogy úgy tűnjön tényleg teljesíti is!
Imádom az ilyen Bajnai kampányokat.
Van egy realitás érv, és az a probléma, hogy itt mindenki zombi. Mármint Magyarországon. Ha a kormány hülye, mi vadbarmok vagyunk.
Csak ki kéne nyitni a szemünket és észrevennénk.
Ha Bajnai annyira jó volt, miért szavaztunk a Fideszre? Miért lett a 2/3? Igaz, hogy bajnai lemondott, de nem egyedül tette amit tett, független hogy jó, vagy rossz volt.
Most Bajnaira akartok szavazni, majd 2018-ban meg újra Fidesz mi? Csöbörből vödörbe.
Mellesleg, szerintem Orbán most a legkisebb rossz. Nem vagyok pesszimista, nem mondom hogy rá szavazok, csak kíváncsi vagyok erre a 2 évre még.
Most talán elkezdtünk egy lökést kapni, de hogy az később merre megy, az egy igazán jó kérdés.
Nincs értelme a kérdésnek, elsősorban nem Orbán hajtja az országot hanem a pénzvilág, ahogy minden más országot ezen a világon. Ehhez a politikusok csak asszisztálni tudnak, a kérdés hogy hogyan teszik.
Maradéktalanul kiszolgálnak mindenkit, a legaljasabb kéréseket is teljesítik, az emberek egyre nagyobb részét segélyekkel és nyugdíjakkal etetik a saját kezükből, miközben hülyére adóztatják az egyre kisebb számú dolgozó, vállalkozó embert? Ezt tette az MSZP, szerintem ez rossz, káros.
Erőből nekimegy mindennek, aztán meglátjuk mi lesz? Kis iráni és orosz lovettával kitömve? Ezt javasolja a Jobbik, sose fognak egyedül kormányozni, ezért nem tudom komolyan venni.
Próbál úgy lavírozni, hogy a kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon? Próbál egyszerre rendet tenni az országban, valamennyire tiszteletben tartani a multikat, de azért bevonni őket is az adózásba, közben egy csomó pazarló rendszert úgy leépíteni, átalakítani, megszüntetni, hogy közben ne törjön ki lázadás, de azért új dolgokat is létrehozni, hogy versenyben maradjunk. Arányosan adóztatni az embereket, amennyire csak lehet. A monopol ágazatokat visszaszerezni, hogy a magyar, és ne mondjuk a francia állam számára termeljék a profitot. Mindezt igen nagy nagy ellenszélben, folyamatos belföldi és külföldi sajtóhadjárat közepette (a horvát vagy a román jobboldalról mikor cikkezik ennyit a német média?), ja és bónuszként jó kis törlesztőrészletekkel az IMF felé. Idén pédlául kilencszázmilliárd forintot kell a "bankunknak" befizetni.
Ezt csinálja a mostani kormány, ami tele van hülyékkel, barmokkal, marhákkal, utálatos alakokkal, a támogatói szánalmas seggnyalókkal, ostoba kecsegékkel, és halványan is alig emlékeztet a 98 és 2002 közötti önmagára.
És én is rájuk fogok szavazni, mert ami ezen kívül van az tényleg a pestis és a döghalál, mszp és szdsz, gyurcsány és bajnai.
"Orbán az egyetlen olyan politikus, akit nem csak itthon vesznek komolyan."
Kimaradt egy "nem" szócska a mondatból.
Ugyan már emberek, Orbán a legkisebb rossz?
Ti hol éltetek az elmúlt 2 évben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!