Már megint a jogállamiságot szegi meg a kormány a visszamenőleges törvénykezéssel?
Természetesen. Attól, h ilyen, vagy olyan célokra használjuk, nem változik a tény, h a jogállamiság eszméjébe eléggé nehezen helyezhető a visszamenőleges törvénykezés.
Egyébként ez szép menet lesz, kíváncsi vagyok mi sül ki ebből. Ahhoz, h a kormány elérje a célját, banktitkokat kéne megszerezzen. Azt meg nem nagyon szokták egykönnyen kiadni.
Nekem ez ugyanannak tűnik, mint az IMF-tárgyalás. Felállítanak egy testületet, a tagok jó sok plusz pénzt kapnak érte, hónapokig úgy csinálnak, mintha dolgoznának, aztán a végén semmi eredménye nem lesz a dolognak.
De ne legyen igazam, én is jobban aludnék azután, h a kisemberektől lenyúltak 3000 milliárdot, most az igencsak gazdagoktól elvesznek 1000-et.
Jogbiztonság szempontjából visszás a visszamenőleges törvénykezés. Viszont 2 határidő is volt, még a rádióban is folyamatosan figyelmeztettek arra, hogy nem lesz újabb határidő, vegyék komolyan, mert "bünti" lesz. Még a NAV-tól is több nyilatkozatot hallottam, hogy milyen jog- és anyagi következményekkel jár, ha valaki mégsem hozza haza -egyébként kedvezményes adózással, titkosítva- a vagyonát.
Persze a jogalkotók is figyelembe vehették volna a határidőt, különösen úgy, hogy órák alatt tudnak dönteni.
" Még a NAV-tól is több nyilatkozatot hallottam, hogy milyen jog- és anyagi következményekkel jár, ha valaki mégsem hozza haza -egyébként kedvezményes adózással, titkosítva- a vagyonát. "
De mi az, hogy vissza KELL hozni??? Mi köze van az államnak ahhoz, hogy én hol tartom a SAJÁT pénzemet?
Az Ország pénze legyen az országban. A külföldieké meg külföldön.
Az ilyen kavarásnak csak KAMATFIZETÉS, ELADÓSODÁS a vége minden ország részéről.
Azért érdekelne, hogyan akarja a kormány megszerezni a betétesek adatait a svájci vagy a ciprusi bankoktól...
Egy patetikus eszme nevében jópénzért fel lesz álíltva egy újabb semmittevő bizottság, ami majd úgy tesz mintha dolgozna az ügyön.
"Az Ország pénze legyen az országban. A külföldieké meg külföldön.
Az ilyen kavarásnak csak KAMATFIZETÉS, ELADÓSODÁS a vége minden ország részéről."
Azért van gondolkodás. Mi lenne a befektetésekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!