Minden zászló égetés előállítással jár?
""A rendőrség garázdaság miatt előállította""
példák:
Nauru
Jolly Roger
Árpádsávos
Antarktika
Igen.
Mondjuk ez elég gusztustalan egy dolog, legyen szó akármilyen zászlóról is...
A garázdaság fogalmába tudtommal minden olyan cselekmény beletartozik, amely megbotránkozást kelthet azokban, akik látják. (Ha otthon, titokban zászlóval fűtesz be, senkit nem fog érdekelni.)
Továbbá a nyilvános zászlóégetés nem fér bele a szabad véleménynyilvánítás fogalmába.
Második jól írja. Azzal egészíteném ki, hogy a közfelháborodás nem csak a jelenlévőkre vonatkozik.
Ha egy tízfős társaság minden tagja jót röhög is a Reptoid Királyság nemzeti lobogójának égetésekor, akkor is bűncselekmény, ha a tíz kilométeres körben még légy sem zümmög.
"If you want a symbolic gesture, don't burn the flag; wash it."
Inkább mossad ki, olyat itthon szerintem még senki sem csinált!
""... elvárja...minél több intézkedést tegyen azért, hogy ..""
Én is kérdéssel/kérdésekkel fordulnék a nagyérdeműhöz:
Hogy lehet, hogy a magyar külügyet nem "sokkolta" az, hogy az örmények magyar zászlókat égettek?
Miért nem tették szóvá ezt sehol?
Hogy lehet, hogy (állítólag) magyar rendőrök 2006-ban magyar zászlókat tapostak a földön, és ráadásul semmilyen eljárás nem indult ellenük?
Hogyan lehet, hogy 2012 decemberi, budapesti antifa tüntetésen tömegével dobtak szemétbe és tapostak a földön magyar zászlókat?
Hogy fordulhat elő, hogy magukat magyarnak mondó embereket jobban felháborít egy izraeli, mint egy magyar zászló elégetése?
Szerintem ez csak Magyarországon lehetséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!