Miért ennyire alantasak úgy általában a magyar emberek?
Ez az, amit soha nem tudtam felfogni.
A férj csalja a feleségét, mert talált egy nagyobb mellű és fiatalabb nőt, a feleség csalja a férjét, mert talált egy nagyobb farkú férfit, aztán egyikük sem akarja felvállalni azt az áldozatot, hogy megteremtsék a gyermekeik számára a normális családi hátteret. Feltéve persze, ha vállalnak egyáltalán családot és gyereket, mert az sem biztos, ahogy a jelenlegi tendenciákat elnézem.
Aztán ott van, hogy a munkaadó zsebreteszi év végén a cégéből összejött 850-900 milliós profitot, az alkalmazottai meg éljenek meg 80 ezres havi bérből, ami évente kb. 1 millió forint a juttatásokkal együtt, már ha egyáltalán vannak. A munkavállaló meg nem végez becsületes munkát, mert hát minek is végezzen, ha lazsálhat is, bár 80 ezer forintos fizetésért talán igaza is van...
Ti nem érzitek, hogy Magyarországon a helyzet az emberi gyengeség és elvtelenség miatt nagyon ilyen? És nincs ezzel problémátok?
Milyen jól látod, de tudsz változtatni? Nem, innentől, vagy beállsz a birkasorba, vagy kimész cselédnek nyugatra!
Akik tehetnének róla, kényelmes bársonyszékbe estek, nekik mit számit a nyafogó "Tiborc"?
Sok baj van mentálisan, de ettől nem hiszem alantasnak kéne tekinteni az itt élőket kedves kérdező.
"80 ezres havi bérből, ami évente kb. 1 millió forint a juttatásokkal együtt"
Szerintem nézz utána, mert vérlázítónak vérlázító (bár aki 60-at keres annak nem annyira), de bizony több mint duplájába kerül ez, mint amit írtál.
"Szerintem nézz utána, mert vérlázítónak vérlázító (bár aki 60-at keres annak nem annyira), de bizony több mint duplájába kerül ez, mint amit írtál."
Na jó, ez meg a másik. Irgalmatlanul magasak az adók, mert mennek a hatalmas lenyúlások egész állami szinten, mellesleg a vállalkozók egész nagy része adócsaló, hogy több maradjon nekik.
Sok mindenben egyet értek, de sajnos az emberek mentalitásával van a gond.
Sokan irdatlanul önzők és ha valakinek a környezetükben kicsit is jobb a dolga, akkor rögtön jön a mocskolódás és az irigykedés.
Sajnos ezzel viszont nem sok mindent lehet kezdeni, amíg az emberek gondolkodása nem változik meg.
"Ti nem érzitek, hogy Magyarországon a helyzet az emberi gyengeség és elvtelenség miatt nagyon ilyen? És nincs ezzel problémátok?"
De és én ezt hívom liberalizmusnak.
"Én már nem is tudom, talán fel kéne számolni az egész országot, mert tisztességesen gondolkodó ember számára - aki azt akarja, hogy normálisan menjenek a dolgok - annyira gyomorforgató és hányingerkeltő az egész, hogy ennél már az is jobb lenne, ha egyáltalán nem létezne Magyarország és magyarság."
Téged, és a hozzád hasonlókat kellene felszámolni! Önként szétosztanád a maradék országot?
Még ha van is valami abban, hogy milyenek az emberek általában itthon, milyen gyomorforgató dolgok mennek ebben az országban, de akkor is ez esetben tudom javasolni a bölcs vezető tanácsát "és el lehet menni"!
Mihez képest alantas?
Más országok polgáraihoz képest? Nem. Egyesekéhez képest az, másokénál pedig jobb.
Egy adott erkölcsi normához képest? Ki határozta meg azt? És hányan "alantasak"? Hányan csalják a házastársukat? Hányan lopnak és mekkorát?
Nincs értelme ilyen típusú általánosításnak. És nem árt az okokat is nézni.
Ne haragudjék .Miféle kérdés ez?
Igy még nem láttam általánosítani semmit.
Egyébként ez a 40+ 20 év hozadéka,ehhez jön egy olyan volt miniszterelnöki kijelentés:Az" öregecskedő feleségeket márpedig le kell cserélni"-idézet vége.
Min csodálkozik Uram? /Ert kellett nézni 4,5 évig /
" Irgalmatlanul magasak az adók, mert mennek a hatalmas lenyúlások egész állami szinten, mellesleg a vállalkozók egész nagy része adócsaló, hogy több maradjon nekik."
Pont azért "adócsalók" a vállalkozások, mert magasak az adók és sok vállalkozást majdnem megfojtanak, ha ez idáig talán nem tűnt volna fel!
Na de a multi az már nem az! :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!