Kell-e új nemzeti himnusz Magyarországnak?
Szerintem nem kell, tökéletes a jelenlegi, de sokan elégedetlenek a Himnusszal.
Kifogások: Vallásos/keresztény, sérti az ateistákat.
Nem elég lendületes.
Pesszimista.
Nem tudom hogy a 7-est miért kell a definíció miatt lepontozni, mikor tökéletes.
"A himnusz vallásos jellegű, Istent vagy isteni hatalmakat dicsőítő, hozzájuk segítségért fohászkodó költemény"
Ennyire sok a barom itt?
Visszatérve, magasztosabb, és "hazafiasabb" a szózat szövege, és erőteljesebb a zenéje, ha anno ezt választották volna, tökéletes lenne a definíció ellenére.
Kell-e új zászló? Nekem a fölső piros szín nem tetszik. Jobb lenne helyette kék! Amúgy is a fehér túl semmitmondó középen, jobb lenne ott sárga!
Legjobb lenne minden ilyen dolgot évente megkérdezni az emberektől.
12-es te most ezt viccesen leírtad, de kb. így változtatták meg Budapest zászlóját vagy egy halom címert az országban, pl. Csepelét.
Budapest zászlónál az volt az értelmiségi indoklás, hogy "összekeverhető" a Román állami zászlóval.
Kérdem én tőled, hogy akkor az állami zászlót nem akarják cserélni, mivel van vagy 20-25 ország akinek piros fehér zöld a zászlója, vagy ezek a színek is benne vannak? Nézd meg a Cseh, Szlovák, Szlovén, Szerb, Horváth, Orosz zászlókat ....
Bocs az OFF miatt.
Néhànyan itt ráéreztek a probléma forrására, a Himnusz dallamán kellene változtatni, és ezt több szakértő felvetette már, ugyanis az eredeti dallama kétszer ilyen gyors volt. Ez nagyjából Trianon környékén váltott ilyen lassú, elnyúltottá.
Töltsétek le a Himnuszt, játsszátok le kétszeres sebességen, és ha megszokta a fületek, hallani fogjátok, mennyivel lelkesítőbb, ünnepibb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!