Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kell-e új nemzeti himnusz...

Kürasszír kérdése:

Kell-e új nemzeti himnusz Magyarországnak?

Figyelt kérdés

Szerintem nem kell, tökéletes a jelenlegi, de sokan elégedetlenek a Himnusszal.

Kifogások: Vallásos/keresztény, sérti az ateistákat.

Nem elég lendületes.

Pesszimista.

2012. dec. 23. 12:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom hogy a 7-est miért kell a definíció miatt lepontozni, mikor tökéletes.

"A himnusz vallásos jellegű, Istent vagy isteni hatalmakat dicsőítő, hozzájuk segítségért fohászkodó költemény"

Ennyire sok a barom itt?

Visszatérve, magasztosabb, és "hazafiasabb" a szózat szövege, és erőteljesebb a zenéje, ha anno ezt választották volna, tökéletes lenne a definíció ellenére.

2012. dec. 23. 16:25
 12/16 anonim ***** válasza:
4%

Kell-e új zászló? Nekem a fölső piros szín nem tetszik. Jobb lenne helyette kék! Amúgy is a fehér túl semmitmondó középen, jobb lenne ott sárga!

Legjobb lenne minden ilyen dolgot évente megkérdezni az emberektől.

2012. dec. 23. 16:34
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azzal nincs baj,hogy vallásos,nehogy már az istenteleneknek legyen igazuk.A lendületességével sincs baj,viszont a pesszimizmusával igen.
2012. dec. 23. 17:54
 14/16 Komplikato ***** válasza:

12-es te most ezt viccesen leírtad, de kb. így változtatták meg Budapest zászlóját vagy egy halom címert az országban, pl. Csepelét.

Budapest zászlónál az volt az értelmiségi indoklás, hogy "összekeverhető" a Román állami zászlóval.

Kérdem én tőled, hogy akkor az állami zászlót nem akarják cserélni, mivel van vagy 20-25 ország akinek piros fehér zöld a zászlója, vagy ezek a színek is benne vannak? Nézd meg a Cseh, Szlovák, Szlovén, Szerb, Horváth, Orosz zászlókat ....

Bocs az OFF miatt.

2012. dec. 23. 20:28
 15/16 Pro Patria ***** válasza:

Néhànyan itt ráéreztek a probléma forrására, a Himnusz dallamán kellene változtatni, és ezt több szakértő felvetette már, ugyanis az eredeti dallama kétszer ilyen gyors volt. Ez nagyjából Trianon környékén váltott ilyen lassú, elnyúltottá.

Töltsétek le a Himnuszt, játsszátok le kétszeres sebességen, és ha megszokta a fületek, hallani fogjátok, mennyivel lelkesítőbb, ünnepibb.

2012. dec. 23. 20:44
 16/16 mustafa33 ***** válasza:
Jól tippelek, hogy te a "Bunkócska te drága" című zsoltárra gondolsz? Azt majd, ha gyurcsány lesz a király elvtárs, mert hogy róla költötték.
2012. dec. 24. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!