A nyugdíjasok miért imádják annyira Orbánt és a Fideszt még most is?
Három éve szóról szóra ugyanez a kérdés volt, csak Gyurcsánnyal és MSZP-vel.
Nem unalmas még?
Szerintem a nyugdíjasok megosztottak!
Ugyan úgy láttam nyugdíjast Gyircsány és Orbán mellett is tüntetni!
Sajnos nálunk ők a legaktívabb politikai réteg mivel van rá idejük!
Ezért adja mindenki nekik a nyugdíjemeléseket miközben a rendes fizetések csökkennek vagy rugják ki az embereket!
Manyup rendszer kéne hogy a gazdasági növekedés legyen fontos ennek a 3 milliónyi szavazónak és ne a filozofálgatós politizálás!
Nagyon pofátlanok egyesek amiket írogatnak facen a mostani diákokról!
Akinek már megvan a kis nyugdíja az könnyen magyaráz a gép mögül...
A legtöbb nyugdíjas sem Orbánt, sem Gyurcsányt nem imádja. Amit kapnak nyugdíjemelést, az mindig kevesebb, mint az árak emelkedése.
Utoljára a Horn-kormány emelte a nyugdíjakat úgy, hogy azok megőrizték a vásárló értéküket. Azóta egyik kormány sem.
Csak az szidja mindig a nyugdíjasokat, akinek nincs kisnyugdíjas hozzátartozója.
Az is tévedés, hogy nem értenek egyet a diákok tüntetésével.
Körülöttem sok nyugdíjas van és nekik szurkol.
ugyanúgy van Gyurcsány mellett is, csak nem aktívak. elég sok olyan van, akit megvesznek. Békemenetben mi volt? ingyen felbuszoztatják pestre vidékről a nyugdíjasotthonokat, napi ellátmánnyal, látszatra persze, hogy kormány mellettinek látszanak, közbe nekik teljesen mind1. ha az mszp lenne kormányon, és "őértük" menne a békemenet, ugyanazt meglépnék(bár igazából én még csak fidesznél találkoztam ilyen jöjjünk össze naggyűléssel, sofőrként vittem fel én is busszal embereket.)
ami a fészbukkon folyik, az meg no comment...én sem értem, hogy ezek mitől ilyen elégedettek...
Miért ne imádnák? :)
Kapnak évi kétszeri nyugdíjemelést + ingyen utazást.
Egy felelős politikusok és épeszű, normális közgazdászok által kormányzott országban évek óta tartó recesszió és csökkenő reálkeresetek mellett minimum évekre befagyasztanák a nyugdíjakat.
Itt nem, mi emeljük a nyugdíjat továbbra is, mindegy, hogy kb. 1000 milliárd hiányzik a nyugdíjkasszából, nem számít, mi inkább csődbe megyünk, persze a Fidesz még nyerje meg előbb a 2014-es választásokat, aztán majd lesz, ami lesz...
22:09
"Utoljára a Horn-kormány emelte a nyugdíjakat úgy, hogy azok megőrizték a vásárló értéküket. "
Fenéket, pl. csak 2003-2010 között 16,1 százalékkal nőtt a nyugdíjak reálértéke, miközben a kereseteké csak 11,9 százalékkal. Rémisztő adat, öngyilkos folyamat.
A nyugdíjakat MINIMUM az árnövekedés mértékével növelik de valóban sokszor még többel. Valamint mindenki adott 13. havi nyugdíjat!!! Utóbbit csak 2009-ben vették el. Nem véletlen hogy Orbánék később könnyedén példálóztak hogy lám a nyugdíjak mennyivel gyorsabban emelkednek az állami rendszerben mint a manyupban...
Ja és láttam a nyugdíjasokat akik Orbán mellett tüntettek vagy épp a diákok ellen és magyarázták hogy lám ők végigdolgozták az életüket a szoci rendszerben és majd akkor beszéljen a diák ha ő is végigdolgozta... aztán mikor odament egy diákok mellett tüntető nyugdíjas azt meg elkezdte komcsizni... :)) Vicces jelenet volt ahogy egyszer büszkélkedett hogy a régi rendszerben hogy dolgozott aztán meg kb "m.cskos komcsi" volt mindenki aki arról az időről jót mer mondani...
Egyszerűen tisztán kéne látni a rendszert és hogy mit bír el!
Mert olyan nincs hogy az oktatást nem bírja el de a recesszióban való magas nyugdíjemeléseket igen!!
Ez kamu!!
08:26
"Ja és láttam a nyugdíjasokat akik Orbán mellett tüntettek ..."
A március 15-ei "békemenet" egyik transzparense volt:
"Viktor Orban = sichere pension" :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!