Akik elégedetlenek vagytok a mostani rendszerrel: mit vártok el a kormánytól? Milyen intézkedéssel lennétek megelégedve?
Mindig hallom hogy fú, milyen szörnyű ez a kormány, meg hogy diktatúra lesz stb. De nem igazán értem hogy mit vártok a kormánytól. Persze az érthető hogy senki sem örül a megszorítások miatt, de ha az mszp ilyen iszonyatos államadósságot halmozott fel, azt valahogy mégiscsak vissza kell téríteni...Úgy bírom hogy az mszp ugrál most hogy mit hogy kéne tenni, pedig nekik bőven volt idejük, mégsem csináltak mást,csak adósságot.
Most is csökken a rezsi, emelkedik a minimálbér, a nyugdíj, szerintem a kormány jól csinálja amit csinál.
Most ezek a tüntetések is...a kormány emberszámba veszi a diákokat, tárgyal velük, békések maradnak a tüntetések. Az mszp idején mi volt? A legkisebb megmozdulást is szétverették a rendőrökkel, meg könnygázt vetettek be, és most ők lázítják az embereket...
Nem azt mondom hogy minden tökéletes, hogy Orbán szent, és mindennel egyet kell érteni, de szerintem egyik párt sem tudott ennél jobbat.Persze lehet hogy nincs igazam, ezért szeretnék erről kicsit beszélgetni, hogy tisztán lássak.
Mindenféle érzületű, beállítottságú ember véleményére kíváncsi vagyok, várom a válaszokat. :)
(Ha esetleg azért nem akar valaki írni, mert fél hogy lepontozza a "másik tábor", (ahogy az lenni szokott) nyugodtan írjon nekem privátban, és én kikommentelem a válaszát hogy mások is láthassák(ígérem akkor is ha ócsárol engem)).
A röghöz kötés azért rossz, mert akadályozza egy fontos eu-s jog, a szabad munkaerő áramlás működését.
Az embereket nem törvénnyel, vagy fegyverekkel kellene itt tartani, hanem lehetőségekkel.
Amúgy remélem a tandíjjal kapcsolatban ismered ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=bGjX-ihnA4E
Milyen intézkedéssekkel lennék elégedettek?
Bevallom a szocik után elég alcsonyan van az ingerküszöböm. Egy valamit kérnék csak ettől vagy egy másik kormánytól.
Hazudjon következetesen, és a viziói mellett tartson ki!
A szociknál legalább ez megvolt, mondták amit a jónép hallani akart, és következetesen barmolták szét a gazdaságot.
A mostani kormány viszont mindennap 180°-os fordulatot vesz, mindenbe belenyúl, de mindegyik intézkedése kioltja az előzőt. Ahogy a kommunikáció is módszeresen változik a nap állásától függően.
Egyszer az IMF a megmentőnk másszor végzetünk elhozói. Persze csak belföldön, külföldön nem mernek már ugatni.
Másszor megszorongatják a bankokat, hisz oly nyereségesek, másszor az a bajuk, hogy nem működnek rendesen, nem hiteleznek senkinek.
EU Parlamentben egyszer sallerokat és kokikat osztogat másszor szépen elfekszik Bürsszel elé.
Az ügynököket is csak akkor számoltatnák el, ha az övéik kimaradnának a buliból. Ezért szavazta le az elszámoltatás kormánya az ügynöklista felfedését.
Másszor a diákság semmittevők gyülekezete, hisz nem végez egyik sem időben, 10-12 évet lebzselnek az állam pénzén (bár a BSC-s képézést 10 félévig! fizeti az állam), büfészakokon tanulnak, semmihez se értenek még nyelvket sem beszélnek, sokszor még ugyaabban a szövegben aggódnak viszont, hogy ezek a semmirekellő, haszontalan naplopók a külföldet nomeg önmagukat teszik gazdaggá.
Amikor a kereszámokkal babráltal volna és ellenállásba ütköztek kiderült, hogy nemhogy nincs pénz a felsőoktatásra, hanem rengeteg fölös pénz van rá.
Csak egy kis nyomásgyakorlás kellet hozzá, hogy kinyíljon a pénzezzsák, vagy legalábbis a semmire igérgető pofájuk.
Az orvosokról nem is beszélve. Amikor elmentek volna, jó hogy be nem szorultak a hátsófelükbe.
Bár az agitprop szerint akkoris a 24 éves rezidens/kezdő patológus is milliós hálapénzeket gyűjtött be és a Rózsadombon laknak a kommunista luxusnyugdíjasok mellett. Most pedig az orvsokból akikből elméletieg HIÁNY van, de mégis elüldözne belőlük jópárat.
Sajnálja tőlük a hatalmas orvosi fizetés után járó nyugdíjat, de majd legalább szét lehet osztani a többi nyugdíjas között. De nem baj, orvosból úgyis rengeteget tudunk nélkülözni, különösen a nyugdíjsaok.
A röhejes nyilatkozatokról,interjúkról ne is beszéljünk már.
Lásd. a hűtőszekrényeink épségét féltő Varga úr, vagy az MSZMP pártfunkci Matolcsy okosságairól nem is beszélve.
Csak normális kommunikációt és konzekvens cselekvést kérnék, ez csak nem a válságon múlik már. Elég volt Viktor pávatáncából!
Adjon munkát,meg lakást,mint a Kádár-rendszerben.
De a Rákosi-rendszerben is volt munka dögivel.
Ennyire nem volt szar a gazdaság,meg a megélhetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!