Ti hisztek Magyarország föltámadásában?
Tudom, hogy az ehhez hasonló kérdéseket fikázni szokták, miszerint "menj és alapítsd meg Nagymagyarvagyok országot", stb. De mégis, nem fájó arra gondolni, hogy 92 éve Európában még létezett egy olyan ország, ami, ha Habsburg elnyomás alatt is, de mindvégig jelentős volt?
Ha nem is volt Európa egyik szuperhatalma, azért mégis, minden magyar együtt élt. Nem vagyok nacionalista és nem szeretném elnyomni egy esetleges csodás egyesülés után szlovák és román embertársaimat (habár ők ezt teszik). Mert igen, én székely vagyok.
Nem ti, a magyarországi magyarok érzitek igazán a Trianon hatását, hanem mi erdélyiek. De leginkább a szlovákok, akiket a neonáci kormány nyelvtörvénnyel is sanyargat.
Persze sokan osszák az észt, hogy a mostani már egy új generáció, ott születtek, értik a nyelvet és boldogok ott.
Francot.
Nem mondom, hogy ez a többi országrészben nem így van, de ilyen nagy magyar tömbökben, mint Székelyföld, az ember otthon a magyar szót hallja, úgy nő fel, igaz néha a szülök próbálják szoktatni a román nyelvre a gyerekeket, de ez nem sokat ér. Nem sokkal tudunk jobban románul, mint angolul. Ez pedig nem elég ahhoz, hogy elérjünk valami komolyabbat ebben az országban.
Itt megint jöhet az az okosság, hogy költözzünk ki. Persze. Ha ez ilyen egyszerű lenne, itt hagyni mindent, rokonokat, barátokat a kedves földet...
Nem a lakhelyeket, hanem az országhatárokat kellene megváltoztatni!
Szerintem Európában nincs olyan nép, amellyel ekkora igazságtalanságot tettek volna. De velünk ezt tették, szúrtuk a szemüket, mert túl jelentős kiterjedéssel rendelkeztünk. Kapóra jött a színes etnikai összetétel és már daraboltak is.
A dolog szépséghibája, hogy a két világháború kitöréséért felelős németek megúszták ötvenvalahány év kettéfalazással, meg a Nagy Háború utáni kártérítés kifizetésével.
Nem várok lendületes gazdaságot Nagy-Magyarország esetén, sem jobb életkörülményeket, ilyeneket nem áll módomban remélni. De minden magyar együtt lenne.
És hogyan oldanánk meg a felmerülő kisebbségi kérdést? (Mert ugye jönne a határon túli magyarokkal jó néhány millió szlovák, román, szerb meg horvát is.) Úgy, ahogyan ők tették ezt a magyarokkal: betelepítéssel, elfojtással, hagyományaik elvevésével.
Tehát, ezeket végigolvasva, hisztek ti Magyarország föltámadásában?
Magyarország határai nem véglegesek!
Politikai akarat kérdése de jelenleg egyik politikai párt se tartja ezt a kérdést magáénak pedig a Jobbik-tól elvárnám! Annyi kell hogy végre egy valóban hazafi kerüljön az ország élére mert szerintem a békés revízió nemzeti ügy de a gyűlöletkeltés nem és értelme sincs hisz amíg egymás ellen vagyunk az ellenségeink erősödnek! A kérdésedre válaszolva a revízió nem lehetetlen csak 3 fő dolog kell hozzá 1. Önálló magyar gazdaság mert amíg az Uniótól függünk addig ők diktálnak 2. Ütőképes nemzeti hadsereg pl: Hadkötelezettség visszaállítása 3. Nagyhatalmi támogatás a Trianoni békét mind az Angolok mind az Olaszok ellenezték és csak Francia nyomásra valósult meg Igy szerintem a kérdést főként Anglia és Olaszország felé kéne intézni vagy akár Oroszország is támogathat minket hisz már ott is jobboldali hatalom van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!