Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az miért van, hogy nekem...

Az miért van, hogy nekem nincs egy munkanélküli ismerősöm se?

Figyelt kérdés
Borsodban élek, nincsenek befolyásos ismerôseim de aki valóban akar dolgizni az dolgzik. Egy ismerôsöm éveken át sajnáltatta magát, hogy nincs munkája ám mikor a szülei megelégelték, hogy otthon ül két szakmával 38 évesen akkor egy héten belül talált munkát a szakmájában.

2012. dec. 19. 19:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon közeli rokonom kb. 5 évig keresett aktívan állást, többszáz email-t postázott. Sok álláshirdetés kamu. Sokra 50-en jelentkeznek 1-2 helyre. Soknál álindokok vannak, pl. olyan helyre kérnek nyelvtudást, ahova ez abszurd követelmény. Ha elmúltál 50, akkor el vagy veszve.

A rokonom sorra végezte az OKJ-s szakmákat, sok pénzt kiperkálva. Végre talált egy piacképesebbet, most dolgozik, 11-12 órában. Node nem nyavalyog emiatt, örül, hogy van.

Másik közeli rokonom is aktív álláskereső, néha talál egy-egy embertelen alkalmit, ami napi 14 órás kb. Biztonsági őr.

Másik családi ismerős gépész v. gépészmérnök, és munkanélküli. Bár a gépészmérnökséggel nehezen tudom elképzelni, de a család nem hazudik, max a végzettséget tudja rosszul. Ő is 50 feletti, el van veszve.

Nem egy barátnőm szülei közül munkanélküli legalább az egyik, van, ahol mindkettő. Vannak, akiknél az evés, utazás nehéz kérdés.

Amúgy bizonyos végzettségekről a gimimben is mondtak rossz híreket a tanárok, ha pályaválasztás végett érdeklődtünk. Volt, aki a (tanulásban!!!) szorgalmas és tehetséges diáknak is azt javasolta, ne akarjon diplomát. A kétkezi szakmák piacképesek inkább. Egyik tanárnak környezetmérnök gyereke van és munkanélküli.

Ja, közben jönnek az emlékek. Félig rokonomnak nevezhető személy dietetikus, és azt mondja, azzal is nehéz elhelyezkedni. Néha talál munkát, éhbérért, aztán hamar elveszíti, és kereshet újat. Biztos dietetikus állása nincs. Most végzi a táplálkozástudományi MSc-t, hátha úgy több sikerrel jár majd. Ő is "idős" (sok-sok idézőjellel, értsétek jól), 40-50 közötti.

2012. dec. 19. 19:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Előző, ha addig írnak, a hosszú válaszoló voltam.

Fontos infó: mindenki, akiről írtam budapesti.

2012. dec. 19. 19:43
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
bátyám budapesten él, amióta megvan a mechatronikus diplomája állást keres, rengeteg helyre írt emailt, kb a tizedére ha behívták interjúra, ahol kb körberöhögték, majd elhajtották.
2012. dec. 19. 19:46
 14/17 anonim ***** válasza:
Pedig pesten egy asztalos diplomával is lehet munkát találni.
2012. dec. 19. 20:56
 15/17 anonim ***** válasza:
én sokáig voltam munkanélküli. ennek oka az volt hogy nem voltam hajlandó "ejtőernyőzni". jogot végeztem és nem akartam dr. előtaggal wc-t pucolni meg még annyi kikötésem volt hogy ügyvédjelölt nem akarok lenni mert kb fele annyi pénz fizettek volna mint Marika néninek aki a közértben szeleteli a parizert.hangsúlyozom hogy nem panaszkodtam(alapból nem vagyok drámázós) kivártam és bejött. azonban ami rosszul esett hogy sok ismerősöm a hátam mögött arról pletyózott hogy biztos ez jó nekem és nem is akarok dolgozni. akartam de nem akármit.a te ismerősidet nem ismerem kérdező de lehetséges hogyha még mindig munkanélküli lennék akkor sem irigyelném az állásukat.
2012. dec. 19. 22:34
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem meg űrhajós ismerősöm nincs, mégsem kételkedem abban, hogy léteznek űrhajósok.
2012. dec. 20. 11:51
 17/17 anonim ***** válasza:
47%
Mechatronikai mérnökkel nem talál munkát? Ha ezzel nem akkor tényleg semmivel nem fog!!! Ott szerintem más lehet a háttérben..
2012. dec. 21. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!