Egyetértesz velem a nem európai, nem magyar idegenek magyar állampolgársághoz való jutásának szigorításáról?
A szigorítás annyit jelentene hogy a külföldi,nem magyar(néger,cigány,ázsiai,stb) ide bevándorló embereknek hogy megkapják az állampolgárságot bizonyos feltételnek meg kellene felelniük.
A feltételek között lenne:
-Az anyanyelvszintű MAGYAR NYELVTUDÁS(vizsga keretében tesztelnék le)
-A MAGYAR történelem,kultúra,hagyományok beható ISMERETE(ezeket egy szigorú vizsga keretében tesztelnék le)
-Legalább 1 versenyképes SZAKMA birtoklása.(Megakadályozva azt hogy haszonlesésből,rajtunk élősködni jöjjenek ide)
-BÜNTETLEN ELŐÉLET!!!(A büntetett előéletű még vendégjogi státuszba se kerülhessen)
-KERESZTÉNY vallás vagy vallástalanság,esetleg ateizmus(Megakadályozva ezzel is Európa iszlamizálódását)
(Előnyben részesülnek az állampolgárság megadásánál a magyar származású külhoniak és az európai kultúrkörből származó emberek.Mivel ezek kulturálisan hozzánk közelállóak és asszimilációjuk is gyors,biztonságos,akadálymentesebb)
Az ide bevándorló nem európai,nem magyar származású,idegenek akik itt letelepedni kívánnak, akármennyi ideig is tartózkodnak itt,akármit is csináljanak itt, amíg ezeknek a feltételeknek nem felelnek meg,ne kapjanak állampolgárságot.
Hanem egy "Vendégjogi-státuszba" kerüljenek,amivel egy természetes és nagy hátrányban vannak az állampolgársággal rendelkezőkkel szemben(PL:Nem köthetnek házasságot állampolgárokkal,munkahelykeresésnél hátrányban legyenek az állampolgárokkal szemben,több adót kelljen fizetniük,és kevesebb szolgáltatásban legyen részük,valamint ha bűncselekményt követnek el akkor azonnal utasítsák és tiltsák ki az országból..stb)
Egyetértesz velem vagy nem?
Semmi szükség arra hogy azoknak adjunk állampolgárságot akik kézzel esznek és nem evő eszközökkel.
Így is van elég politikai feszültség az országban és nem kell még vallási vagy kulturális.
De a józan és is azt diktálja hogy előbb a határon túli magyarokkal foglalkozzunk akikkel ilyen problémák fel sem merülhetnek.
Aki nem ért velem egyet annak szeretném tudni hogy miért nem.
Ellenkező esetben agymosott,buta balliberálisnak gondolom.
te jártál már Párizs külvárosában?
oda valóban a "szemét" van befogadva.
vagy török negyed Berlinben?
már ne is haragudj, de a cigányok már itt vannak.
az ázsiaiakkal, négerekkel nincsen semmi baj.
nem értem mi a problémád velük.
12:48!
Mondtam én olyat hogy bajom van a négerekkel,törökökkelstb....
Én csak azt mondtam hogy feltételekhez kötném az állampolgárságot és vendégjogi státuszt vezetnék be.
Hu, ez aztán a retorzió, Egy ismeretlen fórumozó agymosott, buta balliberálisnak fog tartani. Ettől úgy összefostam magam, hogy el is árulom miért ez a véleményem:
1. Több helyen uti a magyar alkotmányt.
2. Látszatintézkedés. Jól hangzik, de nem változtat semmin. Nem hiszem, hogy bármi lényeges külömség lenne ha például 1-2 ezer arab magyar állampolgárként vagy letelepedettként él magyarországon.
3. Nehezen kivitelezhető, hogy döntöd el egy emberről, hogy muszlim vagy vallástalan? Esetleg hogy magyar származású, vagy magyar kultúrkörből való -e.
Egyébként ezek közül ami törvényesen megvalósíthatő pl. állampolgársági vizsga (amin az ideszületett magyarok legalább 30%-a kapásból megbukna) jól-rosszul jelenleg is működik.
Az hogy Paroubek (vagy bármelyik politikus) populizmusból vagy meggyőződésből hülyeségeket beszél, nem ment fel senkit a személyes felelőségtől.
"1. Több helyen uti a magyar alkotmányt."
Akkor alkotmánymódosítás kell,ennyire egyszerű....
"2. Látszatintézkedés. Jól hangzik, de nem változtat semmin. Nem hiszem, hogy bármi lényeges külömség lenne ha például 1-2 ezer arab magyar állampolgárként vagy letelepedettként él magyarországon."
Ugylátszik kevés az intelligenciád ahhoz hogy értelmezd a kérdésem.Én annyit írtam hogy feltételekhez kötném az állampolgárságot hogy ne ősemberek,terroristák,bűnözők lepjék el hazánkat.
"3. Nehezen kivitelezhető, hogy döntöd el egy emberről, hogy muszlim vagy vallástalan? Esetleg hogy magyar származású, vagy magyar kultúrkörből való -e."
Mi ebben a nehéz?Ha muszlim vallású nemkap állampolgárságot..ennyi.Ha nincs vallása vagy keresztény akkor kap.Hogy európai kultúrkörből származik vagy nem azt onnan lehet eldönteni hogy honnan jött.
"Egyébként ezek közül ami törvényesen megvalósíthatő pl. állampolgársági vizsga (amin az ideszületett magyarok legalább 30%-a kapásból megbukna) jól-rosszul jelenleg is működik."
Na látod,nem is olyan utópisztikus az elképzelésem:D
Esetleg csináltál valami valami reprezentatív felmérést hogy így tudod hogy legalább a honi magyarok 30%-a megbukna???...
"Az hogy Paroubek (vagy bármelyik politikus) populizmusból vagy meggyőződésből hülyeségeket beszél, nem ment fel senkit a személyes felelőségtől."
Mégis milyen hülyeséget beszélt?Mondj egy részletet hogy mi benne a hülyeség!
Szerintem éppen hogy rávilágított egy nagyon fontos problémára.
Európában elkerülendő az etnikai és kulturális háború.....
Én egyet értenék vele. A multikulturalizmus egy hazug fogalom. A nem-európaiak jönnek ide, tehát mi afrikanizálódunk, iszlamizálódunk, stb; viszont mi nem megyünk általában a 3. világba (nem is lenne értelme), tehát Afrika és az iszlám világ viszont nem európanizálódik....Következmény? Európa eltűnik, az iszlám, Afrika, stb. megmarad...hát és ez volna az a nagy egyenlőség??????:S
Menjenek haza, állandóan gyalázzák a fehér embert h ennyir soszat tettünk, meg annyi rosszat tettünk, de azért meg lehet nézni mégis mind hozzánk akar jönni; és amelyik otthon marad is, az is mind nekünk köszönheti a tárgyait amit használ....Az elektornikai eszközöket ki találta fel? Az edzőcipőt, bakancsot ki találta fel? A vízhatlan dzsekit ki találta fel? Az autót, motort, repülőt ki találta fel? Az afrikai szavanna-néger igaz? Öcsém, egy sz.ros öngyújtójuk nem lenne ha az európai ember nélkül, és még ezek lázadoznak....pfff....meg hogy egyenlőek.....pfff
Menjenek haza, maradjanak is ott! Az nem a mi hibánk, hogy nem tetszik nekik az a civilizáció, amit ők maguk építettek.
13:49-es vagyok, amúgy annyit még kifelejtettem, hogy a bevándorlási hullámot Anglia és Franciaország megérdemli. Ők nézzük meg mit csináltak, beleszóltak afrikai, ázsiai, amerikai kis törzsek kzüdelmeibe igazságtalanul a maguk hasznára, rájuk jogosan üt vissza a bevándorlási hullám.....De minket miért érint? Mi kit gyarmatosítottunk valah is? És sajnos Anglia és Franciaország a nagy sz.rkeverő az az igazság, ők elkövették a bűneiket a gyarmatosítás korában, de mi igyuk meg (legalábbis részben)...Hát könyörgöm, nekünk mi közünk van hozzá?
Milyen érdekes, az USA-ba nem kell a sok menekült, ők a japánokat is internálták a 2. vh. alatt...mellesleg FAJI alapon.......
És most marha sokan le fognak pontozni, de akkor is ki kell mondani: az európai népek közül a legszemetebb Anglia és Franciaország. Mennyivel okosabb volt a spanyol, portugál gyarmatosítás, elég ránéznünk Dél-Amerikára, sok helyen ott is nyomor van, elégedetlenség, de nem nagyon hallnuk tömeges chilei vagy argentín migrációról....Nem tudom, de valamit okosabban csináltak....
Az van magyarul, hogy az idegen migrációval Európára a gyarmatosítás korának összes bűne üt vissza, csak Anglia és Fr.-ország érdemelné ezt meg nagyon, de sajnos minket is érint...
"Akkor alkotmánymódosítás kell,ennyire egyszerű...."
Általában a törvényeket és rendeleteket kell az alkotmányhoz igazítani, de kétség kívül alkozmánymódosításra is volt már példa. Sokszor. A rossz nyevek szerint az alkotmányban már csak egyetlen mondat maradt változatlan 1947 óta: A Magyar Köztársaság fővárosa Budapest. Ez persze erős túlzás, de sokan úgy tartják legfőbb idelye lenne újraírni. Tehát hajrá! El lehet menni a választott országgyűlési képviselőd után, hogy kezdeményezze a parlamentben az alkotmánymódosítást.
"Ugylátszik kevés az intelligenciád ahhoz hogy értelmezd a kérdésem.Én annyit írtam hogy feltételekhez kötném az állampolgárságot hogy ne ősemberek,terroristák,bűnözők lepjék el hazánkat."
Én pedig azt, hogy ennek semmi gyakorlati haszna. Jön ugye az ősember (terrorista és bűnöző elvileg nem jöhet, mert erkölcsi bizonyítvány nélkül le sem telepedhet és nem kaphat állampolgárságot). Letelepszik itt él törvényben előírt 8 évet (vagy 3 évet ha van magyar állampolgárságú házastársa, gyereke stb.). Utána kérvényezi a magyar állampolgárságot. Ezt vagy megkapja, vagy nem, és él boldogan tovább ha megkapta magyar állampolgárként, ha nem letelepedett külföldi állampolgárként. Menyiben lepik el kevésbé az ősemberek a hazádat, ha a 9-ik évet is letelepedettként fog a kedves ősember itt élni?
"Mi ebben a nehéz?Ha muszlim vallású nemkap állampolgárságot..ennyi.Ha nincs vallása vagy keresztény akkor kap.Hogy európai kultúrkörből származik vagy nem azt onnan lehet eldönteni hogy honnan jött."
És azt hogy? Megkérdezed tőle (vagy a Bevándorlási és állampolgársági hivatal hivatalnoka) hogy "Öcsém muszlim vagy -e?". Ha azt feleli igen nem kaphat állampolgárságot, ha pedig á dehogy, ateista, akkor megkapja. Vagy hozzon igazolást a Magyarországi Muszlimok Egyházától hogy nem tagjuk?
Az európai kultúrkört én olvastam félre magyar kultúrkörnek. Így már értem, bár ez is elég nehezen behatárolható. Jobb híjján kultúrkört földrajzi helyzettel helyettesíthetjük, ahogy te is teszed, pedig sokszor nagyon külömbözik a kettő. Még így sem egyszerű meghúzni a pontos határokat. Hova soroljuk pl. Oroszországot, Törökországot, Azerbajdzsánt, Grúziát, Kazachsztánt, Örményországot, Ciprust, vagy akár Nagy Britanniát.
"Esetleg csináltál valami valami reprezentatív felmérést hogy így tudod hogy legalább a honi magyarok 30%-a megbukna???..."
Nem, nem csináltam. Tévében volt egyszer, hogy az utca emberét faggatták az állampolgársági vizsga kérdéseivel. Itt szinte senki nem tudott helyes választ adni. De mivel tiszában vagyok vele, hogy ez nem reális kép és van némi elképzelésem a populáció atlagos műveltségéről a 30% egy óvatos becslés. De lehet inkább 50% kellett volna mondanom.
már ne is haragudj, de kissé gyermeteg gondolkodásra vall a hozzáállásod :)
ha nem azt gondoljuk amit te akkor " agymosott,buta balliberálisak" vagyunk?
azt sem tudod fiú vagyok-e vagy lány, miről beszélsz?
kíváncsi lennék, arra hogy hány éves vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!