Mit szóltok ahhoz, hogy még 11,1 milliárddal szorítják meg a felsőoktatást? És mindezt egy salátatörvénybe elrejtve.
Elvettek 27 milliárdot, most meg 11 milliárdot, az szvsz 38 milliárd MÍNUSZ. Akkor mi a halálért állítja a kormány, hogy ők TÖBB pénzt tesznek a rendszerbe?
És ki lehet olyan sötét elhiszi???
"Annak örülök, hogy nem lesz ennyi diplomás, mert a többségük már így is felesleges."
Pont, hogy nem felesleges. A héten több cikket is olvastam melyben le volt írva, hogy még midig megéri a diploma. De nem csak az egyénnek hanem az országnak is.
azt, hogy ennek az országnak már úgyis mindegy.
még ha vissza is kell fizetni az oktatást, kimegy a fiatal külföldre és röhögve visszafizeti.
ha meg nincs lehetősége tanulni, megtanul 1 nyelvet és kiköltözik és ott tanul. nem lehet visszatartani a józan paraszti észt.
"Annak örülök, hogy nem lesz ennyi diplomás, mert a többségük már így is felesleges. "
csak az a baj, hogy ebben az országban a legtöbb álláskereső is "felesleges" a kínált munkához képest.
de az is lehet, hogy néhány politikus és bevétele "felesleges" a magyar népnek...
"A felvételiket kellett volna drasztikusan szigorítani, hogy aki bekerül, arról elmondható legyen hogy tényleg tud valamit."
ez virtuálisan ugyanaz, mint a keretszámcsökkentés. de egyik sem oldja meg a munkanélküliséget.
"A héten több cikket is olvastam melyben le volt írva, hogy még midig megéri a diploma."
egyesek szerint meg egy jó szakma többet ér mint egy diploma. csak nem értem, akkor miért diplomásokat keresnek az álláshirdetések 80%ában, és nem érettségizetteket vagy szakképesítetteket. mellesleg ezek a szakfizetések kisebbek is mint pl egy diplomás mérnöké vagy közgazdászé.
"És elég a pályakövetési eredményeket megtekinteni. Ma 3-4% a diplomás munkanélküliség és kb 10%-az aki nem a szakterületén helyezkedett el"
kíváncsi vagyok a forrásokra
ebben nincs benne amit írtál, de itt max 5%ot említenek.
viszont a többi dologban gyakorlatilag ugyanaz, mint amit én mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!