Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy még...

Mit szóltok ahhoz, hogy még 11,1 milliárddal szorítják meg a felsőoktatást? És mindezt egy salátatörvénybe elrejtve.

Figyelt kérdés
[link]
2012. dec. 13. 22:23
1 2
 1/11 Komplikato ***** válasza:
100%

Elvettek 27 milliárdot, most meg 11 milliárdot, az szvsz 38 milliárd MÍNUSZ. Akkor mi a halálért állítja a kormány, hogy ők TÖBB pénzt tesznek a rendszerbe?

És ki lehet olyan sötét elhiszi???

2012. dec. 13. 22:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Annak örülök, hogy nem lesz ennyi diplomás, mert a többségük már így is felesleges. Annak viszont egyáltalán nem, hogy a szelektáció anyagi alapokon nyugszik. Az egyetemekre azoknak kellene bekerülniük akik kiemelkedő képességűek és nem akik gazdagok. A felvételiket kellett volna drasztikusan szigorítani, hogy aki bekerül, arról elmondható legyen hogy tényleg tud valamit. Ma minden idiótának lehet diplomája, így annak jelentősége is kb a nullával egyenértékű. Húsz éve még felnéztünk a diplomásokra, ma már le sem köpöm őket.
2012. dec. 14. 05:46
 3/11 A kérdező kommentje:

"Annak örülök, hogy nem lesz ennyi diplomás, mert a többségük már így is felesleges."

Pont, hogy nem felesleges. A héten több cikket is olvastam melyben le volt írva, hogy még midig megéri a diploma. De nem csak az egyénnek hanem az országnak is.

2012. dec. 14. 12:23
 4/11 A kérdező kommentje:
És elég a pályakövetési eredményeket megtekinteni. Ma 3-4% a diplomás munkanélküliség és kb 10%-az aki nem a szakterületén helyezkedett el
2012. dec. 14. 12:37
 5/11 anonim válasza:
Ebből 1,7 milliárdot terveznek költenek a cigányokra Miskolcon...Itt övék a jövő!
2012. dec. 14. 17:53
 6/11 anonim válasza:
3-4%? Ez is olyan statisztika, ami csak Budapestre vonatkozik. Pár éve még a sok jogásztanonccal lehetett volna Dunát rekeszteni, ma a marketingesek a menők.
2012. dec. 15. 01:00
 7/11 anonim ***** válasza:

azt, hogy ennek az országnak már úgyis mindegy.

még ha vissza is kell fizetni az oktatást, kimegy a fiatal külföldre és röhögve visszafizeti.

ha meg nincs lehetősége tanulni, megtanul 1 nyelvet és kiköltözik és ott tanul. nem lehet visszatartani a józan paraszti észt.

"Annak örülök, hogy nem lesz ennyi diplomás, mert a többségük már így is felesleges. "

csak az a baj, hogy ebben az országban a legtöbb álláskereső is "felesleges" a kínált munkához képest.

de az is lehet, hogy néhány politikus és bevétele "felesleges" a magyar népnek...

"A felvételiket kellett volna drasztikusan szigorítani, hogy aki bekerül, arról elmondható legyen hogy tényleg tud valamit."

ez virtuálisan ugyanaz, mint a keretszámcsökkentés. de egyik sem oldja meg a munkanélküliséget.

"A héten több cikket is olvastam melyben le volt írva, hogy még midig megéri a diploma."

egyesek szerint meg egy jó szakma többet ér mint egy diploma. csak nem értem, akkor miért diplomásokat keresnek az álláshirdetések 80%ában, és nem érettségizetteket vagy szakképesítetteket. mellesleg ezek a szakfizetések kisebbek is mint pl egy diplomás mérnöké vagy közgazdászé.

"És elég a pályakövetési eredményeket megtekinteni. Ma 3-4% a diplomás munkanélküliség és kb 10%-az aki nem a szakterületén helyezkedett el"

kíváncsi vagyok a forrásokra

2012. dec. 15. 10:07
 8/11 A kérdező kommentje:

kíváncsi vagyok a forrásokra

[link]

2012. dec. 15. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:

ebben nincs benne amit írtál, de itt max 5%ot említenek.

viszont a többi dologban gyakorlatilag ugyanaz, mint amit én mondtam.

2012. dec. 15. 17:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Megmondta Viktor, ő önfenntartó felsőoktatás szeretne. Amit a piacon összekapar az egyetem abból kell megélnie. Már szinte várom a SOTE-s szervkereskedőket.
2012. dec. 15. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!