Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tegyük fel fordítva is a...

Tegyük fel fordítva is a kérdést! Akik 2008-ban arra szavaztak, hogy maradjon a tandíj, azok most egyetértenek Orbán Viktorral a keretszámok csökkentésében, és gyakorlatilag a tandíj visszaállításával?

Figyelt kérdés
Többször feltették már a kérdést, miszerint ha valaki akkor oda volt Orbánért, az biztos most vele együtt forgatja a köpönyeget. Akkor viszont ez a másik (többi) oldalra is igaz kell legyen. Ugye így már kellemetlenebb a dolog?

#tandíj #keresztámok
2012. dec. 12. 12:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Meg kell érteni, hogy nem kell 40-50-60 ezer diplomás évente.. A pályakezdő fiatalok pontosan tudják ezt...
2012. dec. 12. 14:03
 12/19 bumbi02 ***** válasza:

Csak akkor meg volt az esély hogy bejutsz államira, most igazából nincs. Illetve pár szakon van, de túlnyomó részt megszűntek az államilag támogatott helyek. Nincs közgazdász, illetve jogász képzés államilag támogatva. Agrárból is ha jól emlékszem 400 főt támogatnak országszerte. Nem mondom, hogy a Gyurcsány félének örültem volna, mert nem, de ez a mostani katasztrófa.

Akárhogy csűrjük, csavarjuk, ennél hülyébb felsőoktatási koncepciót ki se találhattak volna. És annak a tudatában, hogy népszavazást is kezdeményeztek a Gyurcsány-féle ellen, eléggé undorító, hogy egy sokkal rosszabbat bevezetnek. Bár igazából.. megszokott..

2012. dec. 12. 14:05
 13/19 anonim ***** válasza:

"Anno a 105 ezer az állami támogatásos hallgatókra vonatkozott"

Ez oké, de volt 50 ezer államilag támogatott hallgató, most meg lesz ennek az ötöde.

2012. dec. 12. 14:11
 14/19 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálnám, hogy kezdje el mindenki ingyenesen, és aki nem végzi el, az fizessen. Aki pedig elvégezte, annak gratulálnék.

Nálunk az indulók csak töredéke ért végig az egyetemen.

2012. dec. 12. 14:12
 15/19 bumbi02 ***** válasza:

Meg kell érteni, hogy nem kell 40-50-60 ezer diplomás évente.. A pályakezdő fiatalok pontosan tudják ezt...

És meg kellene azt is érteni, hogy ezt nem így kellene csinálni. Hanem a szakmákat megbecsülését növelni. Manapság az egyetemisták teljesen lekezelőek tudnak lenni, ha valaki nem az. Például BME-s ismerőseim többsége lenézi azt - illetve kevesebbnek tartja a képességeit annak - , aki főiskolára jár (hiába nincs különbség főiskolai és egyetemi képzés közt már), nem beszélve azokról, akik még csak nem is járnak egyetemre, mint én. Ilyen "társadalmi" nyomás miatt (ami a szülők felől is elég erős) akar mindenki egyetemre menni. Hál isten nekem a szüleim támogattak benne, hogy többre megyek egy szakmával, mint egy egyetemi végzettséggel.

Azt kéne elérni, hogy önként válasszák a tanulók a szakma tanulást, és ne azért, mert nincs pénzük egyetemre.

2012. dec. 12. 14:14
 16/19 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van.
2012. dec. 12. 14:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Meg kell érteni, hogy nem kell 40-50-60 ezer diplomás évente.. A pályakezdő fiatalok pontosan tudják ezt... "

A diplomámnak amit idén januárban szereztem meg február középre 3 helyről is ajánlatot kaptam márciusi kezdéssel és szerencsére jól választottam.

Egy általános érettségivel vagy egy kamu OKJ-val a mai napig járhatnám fel és alá a munkaügyi központokat, hogy találjak valamit, ahol nem rúgnak ki 3 hónap után adócsalás érdekében a cégek.

Pályakezdőként biztos tudom mennyire fontosabb a diploma. Biztos, hogy jobban, mint te.

Kérdezem ha olyan TÚL SOK a diplomás ember, akkor miért csak a 6%-át teszik ki a munkanélkülieknek a 94% helyett? hmm?

2012. dec. 12. 14:43
 18/19 anonim ***** válasza:

"Például BME-s ismerőseim többsége lenézi azt - illetve kevesebbnek tartja a képességeit annak - , aki főiskolára jár (hiába nincs különbség főiskolai és egyetemi képzés közt már)"

Ez mondjuk nem teljesen igaz, pl DE-n messze nincs a szakmámban olyan képzés mint a BME-n. Plusz a "lenézést" ne tessék félreérteni, de legtöbb "főiskolai" ismerősöm kb egész évben bulizik, meg ráér, meg vicces az a helyzet, mikor nekem egy zh 3-4 nap tanulást jelent, neki meg 2-3 zh egy szörnyűséges EGÉSZ ÉJSZAKÁT.

Vagy mikor együtt voltam gyakorlaton egy pécsi hallgatóval, aki folyton azt bizonygatta hogy húúú ők is ugyanannyit tanulnak mint mi...aztán viccesen hangzott, hogy ami nekünk 3 tárgy 3 félév, és akkor is csak átfogóan tanultuk, azt ők letudták 1 félévben 1 tárgyként...szóval akárhogy nézem azért van színvonalbeli különbség még azonos szakokon belül is.

Ettől függetlenül igazad van, az egyes szakmáknak kellene a színvonalát emelni, és biztosítani hogy meg lehessen élni belőlük.

2012. dec. 12. 14:54
 19/19 anonim ***** válasza:
A két tandíj-javaslatot messze nem lehet egy lapon említeni...
2012. dec. 12. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!