Miért olyan a mentalitás itt, hogy csak a fix fizetésű munkát tekintik állásnak?
Nagyon nagy a munkanélküliség aránya sajnos itthon. Ennek ellenére, rengeteg jutalékos és fix + jutalékos rendszerben működő állás van betőltetlenül. Miért van ez ?
Nem régen egy BME-s állásbőrze után olvastam, hogy a Banki szférába kerestek friss diplomásokat, de érettségizetteket is nettó 160 ezres fizetésű állásokba, de ezek betőltetlenk maradtak. Nem értem miért?
Én még suliba járok, de nyugaton sokan dolgoznak egész életükbe ilyen munkában végülis biztosítóknál, befektetési intézeteknék, bankoknál kellene dolgozni jó fizetésért, most nem értem Én & a barátnőim sem, hogy a magyar emberek mentalitása miért olyan hogy a fix, végiggörcölöm a 8+2 órát azt vége melóért hajtanak és miért nem ragadnak meg minden lehtőséget?
Így van, itt nem a szegényekre kell vadászni, hanem megmondta a pasas, hogy a megtakarításokból ami az embereknek van az OTP-ben meg más Bankoknál, azt kell kivetetni velük és befektetni !
Nem kell tudni hogy az unokahugod hol tartja a kevéskéjét, csak fel kell világosítani pénzügyileg hogy hol jobb a pénze. Rosszúl látjátok, nemde?
Az a kérdés, hogy miként találod meg azokat az embereket, akiknek van nagymennyiségű befektetnivaló pénzük. A legtöbb befeketetési tanácsadó illetve biztosító ilyen jellegű brókeri állása arra épül, hogy a szolgáltatásait az ismerőseidre kell rátukmálni.
Vagy elindulsz a Rózsadombon és becsöngetsz minden villába, hogy szóbaállnak-e Veled?
"Ennek ellenére, rengeteg jutalékos és fix + jutalékos rendszerben működő állás van betőltetlenül. Miért van ez ?"
Mert ezek 97%-a átverés?
Részben az ilyen munkák emberek zaklatásáról szól jellemzően MLM-nek és direkt marketingnek kamuzva.
Másrészt a legtöbb ilyen cégnél átvernek, átverhetnek a jutalékkal.
Harmadrészt az ilyen cégeknél (ingatlanos, biztosító) az elején ki kell pengetni egy zsák pénz mindenféle képzésre (miből?) és ha 6-12 hónapon belül elküldenek vagy mész, akkor fizetettnek veled még egy rahedli pénzt. Ja meg persze legyél saját költségeiden még vállalkozó is! Miből?
Meg ott van olyan cég ahol tényleg kifizetnek, pl. Zepter. Jól is hangzik nem? A dolog szépséghibája az, hogy ehhez 3-5 nyugdíjast kell átverned hetente és bedumálni nekik, hogy nem olyan nagy gond ez a hitel ... (de elárulom az!), és persze azért hitelre kell eladni, nehogy vissza tudják adni a terméket amikor rájönnek, hogy a marketing szöveg 90%-a teljesen értelmetlen techno blabla ...
Kérdező olyan állás hirdetést látott ahol bármilyen rendes mondjuk termelő vagy igazi kereskedelmi állás van jutalékkal? Mertén '96 óta keresek ilyet, de még nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!