Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs legalizálva az asszisztált öngyilkosság?

Figyelt kérdés

Mármint miért nincsenek olyan hivatalos vállalkozások, ahol az emberek fizetnek és humánusan megölik őket cserében?

[link]

2012. dec. 10. 23:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező!

Az előttem szólók egy része primitív és lusta!

Hisz még ahhoz sem vette a fáradtságot hogy elolvassa a rövidke cikket amiből kiderül hogy mi az asszisztált öngyilkosság!!

Az ilyentől ne várd hogy érdemben válaszoljon! Ők a trollkodók egyik fajtája! Akik nem azért trollok mert trollkodni akarnak hanem az IQ-juk miatt!

Én maximálisan egyetértek a holland(belga és luxemburgi) példával! És jó bizonyíték azokra a vádakra hogy majd egy kis letört körömnél is mindenki eutanáziát akar!

Kiderült hogy valóbann beteg emberek miért ne szabadulhatnának meg az utolsó hónapok gyötrelmeitől!

Az meg álszent hazugság hogy 2-3 hónap alatt egy végstádiumú rákosnak hirtelen kitalálják a csodagyógyszerét és meggyógyítják!

És hogy az élet érték és így nem szabad eutanáziát végrehajtani?

Mekkora id.ótaság már ez??

Egy végstádiumú rákos beteg akinek iszonyatos, számunkra elképzelhetetlen fájdalmai vannak amit csak szinten tartani lehet drogokkal és pontosan tudja hogy csak hónapjai vagy hetei vannak hátra annak mi a franc az ajándék ebben??

És kérdező tudod mi a vicc?

2 hete feltettem egy kérdést amihez belinkeltem a hírcsárda linkjét mivel onnan volt a vicc szintű kérdés!

Bakker az emberek 60%-a halál komolyan vette és meg se nézte a linket!

2012. dec. 11. 08:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Lehet hogy most embertelennek néznek engem sokan DE

vannak olyan esetek hogy a beteg abszolút menthetetlen és csak kínlódik fájdalmában, én bizony inkább meg akarnék halni

nagyon hülye aki ellenzi de remélem azok magatehetetlenül gyötrődnek majd a csodás magyar eü karjaiba 2-4-6 hónapig kínok között amikor a nővérke elfeledi hozni a fájdalomcsillapítót mert épp a körmét reszeli és nem ér rá stb

sajnos tapasztalatból tudom

2012. dec. 11. 08:15
 13/16 anonim ***** válasza:

#11! A felvetett probléma nagyon súlyos, de látni kell, hogy itt nem az elvvel, hanem a végrehajtással van a probléma. Ahol a helyzetnek megfelelő súlyos felelősséggel és gondossággal kezelik, ott léteznek olyan emberek, szervezetek, amelyek ezt megfelelő méltósággal és szigorral elvégzik, egyben ellenőrzik is.

Nálunk ez elképzelhetetlen. Itt mindenből politikát csinálnak, hasznot akarnak húzni, itt a felelősség egy szikrája sem lelhető fel. Akiknél meg igen, nemhogy cselekedni, de szóhoz sem tudnak jutni, azonnal lejáratják őket. Ilyen körülmények között a felvetett dolog bevezetése katasztrófa és a világ csúfsága lenne.

Majd ha képesek leszünk felelősen gondolkodni és cselekedni. Addig még sok más dolgot kell elvégezni.

2012. dec. 11. 11:33
 14/16 kürasszír ***** válasza:

Magyarországon bárki szabadon öngyilkos lehet, ha akar, nem kellene ebbe belekeverni senkit, csak egy kis bátorság kéne hozzá.

Szerintem az ilyen holland - tipusú liberális vívmányok hosszútávon katasztrófába viszik az egész társadalmat.

Hollandia, Belgium, Luxemburg lakosságának többségét 70 év múlva már iszlám bevándorlók és utódaik fogják alkotni a jelenlegi demográfiai trendek alapján. Majd lesz náluk sharia, megkövezés, nyilvános akasztás.

2012. dec. 11. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:

hat ez topmeny baromsag kovezes stb.

Honnan veszed ezt?

az a helyzet eumropa es az egesz vilag valtozik ennyi ki es vbevandorlas ennek resze.

Ongyilkossagot ne keverjuk mar az eutnaziaval.Az egyik oncelbol elkovetett tett a masik a halal siettetese.

Pl eutnaziat nem kerhet pszihissen beteg ember de egy rakos igen. Ez nem vicc komoly vizsgalat elozi meg tobb orvossal es a palitativ fajdalomcsillapitast alkalmazzak eloszor mielott eutnaziarol szo lenne.

Hollandia egy liberalis de nem orult orszag.

Egy eset amikor en asszisztaltam egy eutnaziaban: a holgy 60 eveiben jart evek ota vesebeteg volt es a heti 3 dialyze sem segitett rajta szenvedett allandoan legszonja volt es fertozesekkel kuzdott.Eletkilatasa nagyon rossz volt testileg de lekileg is kinlodott. Nalunk fekudt a sokadik shunt gyulladassalaztan kerte az eutnaziat vagyis kijelentette o tobbet nem megy dialyzere de annyira fulland nem akart igy meghalni mert emberhez nem volt melto az allapota megis felvittuk dyalizelni. Aztan kerte az orvost hagy pihenjen mar meg mert o mar elfaradt ebbe a kuzdelembe. Jott meg 2 orvos aztan egy targyalas egy bizotsag meg 2 orvos etikai komisszio stb 48 oran belul megszuletett a biro altal jovahagyott itelet engedely az eutnaziara. Osszejott a csalad ettek ittak bucsuzkodtak. Aztan szolt a beteg itt az ido es megkapta a morfiumos pumpaja melle a dormikumot is aludt nem szenvedett azt hittuk masnapra mar nem lessz. Meg 2x felebredt ivott aztan csondben elment.Ilyenkor jon a ugyeszseg es elviszik a hoplttestet lefoglajak a pumpat a gyogyszereket es ujra vizsgalnak mindent es minden engedelyt.ha valami nem oke a dokit leultetik.

Tehat egy bonyolult folyamat amiben tobb orvos is reszt vesz nem ugy megy hetfon megunom az eletet es kedden kapom az injekciot.

2012. dec. 11. 16:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért tiltott a legtöbb országban, mert vallási és egyéb okok miatt félnek engedélyezni. A halálról nem szabad beszélni sem, mert jaj. Érdekelne az itt válaszolgató hulladékok feje, miután egyszer végignéztek egy haldoklást, gyanítom, hogy nem aludnának pár napig. Fingjuk sincs, mivel jár az agónia, mit él át egy rákos. Persze, még megtudhatják, egyszer mind meghalunk. :)
2012. dec. 12. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!