Hol a baloldal konkrét programja?
Ma találkoztam néhány buzgón kampányoló Szolidalitás aktivistával. A szórólapjukat átfutva csak a szokásos semmitmondó politikai maszlagot találtam. Csak két kérdésre kaptam világos választ. Le kell váltani Orbánt és a többkulcsos SZJA-val majd elszedünk egy csomó pénzt gazdagoktól.
Én még néhány dologra kíváncsi lennék. A jelenlegi gazdasági helyzetben ( az ismert számok alapján ) ha holnaptól a baloldal kormányozna
- vennének-e fel IMF hitelt
- csökkentenék-e az ÁFÁ-t és a jövedéki adót
- kivezetnék-e a különadókat
- felszabadítanák-e az energia árakat
Nekem egyszerű igen / nem válasz elég lenne. Az ügyfélkábítás, magyarázkodás nem érdekel.
Ha valaki tudja, hogy ezekre a kérdésekre létezik konkrét válasz, szívesen elolvasnám.
A 10. válaszoló által leírtakat reálisnak tartom. Két megjegyzéssel egészíteném ki.
Még nagyobb nyomor Magyarországon, és francia becsületrend Bajnainak.
Tisztelt kérdező!
1.valószínű, hogy lenne egyezség az IMF-el. De azt nem tudod, hogy ez nem egy hitel amiről szó van hanem csak egy biztonsági rendelkezés. Ha most Bajnaival jössz, hogy felvették 2009ben akkor azt is tudnod kell, hogy a három részletben folyósított hitel harmadik részét már a fidesz vette fel.
2. amennyire jól emlékszem 27 % áfa a fidesz ötlete volt. mi vele a bajod?
3. sztem nem vezetnék ki de biztosan mérsékelnék, és új megegyezések születnének amiket be is tartanának a szerzödő felek. Ne pedig ahogy most tették fideszék. Nem hiszem, hogy te elhiszed, hogy a mostani plusz terheket nem közvetitik tovább Rád és másra. Csak így nem olyan látványos az adóemelés, de attól a szar még szar ha csokinak nevezzük.
4. Ha te most beveszed ezt a maszlagot, hogy januártól csökkenik a gáz eg a villany ára hát akkor sajnállak. Hidd el, egy profit orientált cég nem azért alakul meg, hogy neked jót tegyen. Ő csakis a haszonnal számol. Veszteség esetén kivonul rosszabb esetben, jobb esetben átszervez (munkahely csökkenés stb). Gondolom ha te részvényes lennél mondjuk az EON-nál, és mondanák, hogy jövöre nem kapsz osztalékot mert sajnos nem tudtunk nyereséget termelni, akkor te boldogan hagynád a pénzed veszni.
Igen-nemmel pedig válaszolni ilyen kérdésekre lehet, (csak nincs értelme) de akkor várd el a saját oldaladtól is ugyanezeket a szabályokat.
1 Az IMF hitellel annyi bajom van, hogy az IMF a gazadasági feltételek mellett politikai feltételeket is támaszt.
Ez olyan mint amikor én veszek fel hitelt, ne kösse ki a bank hogy melyik tv adót nézhetem, vagy nem ehetek téliszalámit amíg vissza nem fizetem a hitelt.
2 A 27 százalékos ÁFÁ-t magasnak tartom. De az áfát az is megfizeti aki nem fizet SZJA-t. Itt nem a munkanélküliekre gondolok, hanem a fekete munkából és a bűnözésből szerzett jövedelmekre. Eddig egyetlen kormány sem tett hathatós intézkedéseket ezek ellen, csak a tisztességes bejelentett munkát adóztatták.
3 A különadókról is hasonló a véleményem mint az ÁFÁ-ról. Nekem tök mindegy, hogy SZJA-t fizetek vagy áttételesen különadót. De a különadót legalább azok is megfizetik akik eddig elcsalták az SZJA-t.
4 Az villamos energiaszolgáltatók eddig sem fejlesztettek. Abból élnek amit OVIT telepített 20 éve. Akkor még jelentős tartalékokat képezve tervezték a rendszert. Ezek a cégek rablógazdálkodást folytatnak. Nem érdekük egy forintot sem befektetni Magyarországon.
1. Aki fizet az rendeli a zenét. Gondolom ismered ezt a mondást. Az, hogy ne egyek addig téliszalámit amíg nem fizetem vissza a hitelt az nem politikai beavatkozás. Nekem sem tetszik amikor egy bizonyos népcsoport cigivel a kezében taxival érkezik a segélyért.
2. Ha az ÁFA emelés jó most, akkor miért volt rossz amikor Bajnai emelte ( s nem ennyire), hisza kkor ismindenki fizette.
3. áttételes adók. Ok elfogadom amit mondasz, de akkor a kormány miért azt kommunikálja felénk, hogy ááááá ezt nem terelik tovább aszolgáltatók. Akkor tessék beismerni, hogy ezentúl az adók egy részét velük szedetjük össze.
4. a szolgáltatók fejlesztenek. persze nem azért hogy neked jobb legyen hanem azért, hogy olcsóbban (tehát nagyobb haszonnal) lehessen szolgáltatni. A villamosenergia szolgáltatásba pedig ne menjünk bele, mert annak a megtermelése és elosztása irányítása kontinens rendszerben történik, mivel nem lehet egy országon belül elosztani a megtremelt és a pillanatnyi igények szerinti mennyiséget.
ronwerber-t nem szabad emlegetni.
A rá vonatkozó kérdésemet 5 perc alatt törölték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!