Hol a baloldal konkrét programja?
Ma találkoztam néhány buzgón kampányoló Szolidalitás aktivistával. A szórólapjukat átfutva csak a szokásos semmitmondó politikai maszlagot találtam. Csak két kérdésre kaptam világos választ. Le kell váltani Orbánt és a többkulcsos SZJA-val majd elszedünk egy csomó pénzt gazdagoktól.
Én még néhány dologra kíváncsi lennék. A jelenlegi gazdasági helyzetben ( az ismert számok alapján ) ha holnaptól a baloldal kormányozna
- vennének-e fel IMF hitelt
- csökkentenék-e az ÁFÁ-t és a jövedéki adót
- kivezetnék-e a különadókat
- felszabadítanák-e az energia árakat
Nekem egyszerű igen / nem válasz elég lenne. Az ügyfélkábítás, magyarázkodás nem érdekel.
Ha valaki tudja, hogy ezekre a kérdésekre létezik konkrét válasz, szívesen elolvasnám.
Az Együtt 2014 honlapján nyökögnek valamit a gazdaságról, társadalomról, szociális programokról, de elolvashatod a Jobbik 88 A/4-es oldalas programját ha az jobban tetszik és jobban elhiteti veled, hogy az a f@sza.
Én azt tudom mondani, hogy egyik pártnak sincs konkrét elképzelése csak hablatyolnak össze-vissza adócsökkentésről meg ilyesmi és több száz milliárd forintos hiányt generálnak amit össze kell szedni és mit ad isten megszorítások kellenek ehhez.
Nekem pozitív
- egykulcsos SZJA
- nincs IMF hitel
- egyre kevesebbet fordítanak az adómból olyanok képzésére akik diploma után pakolnak és külföldre mennek
- végre megadóztatják az energiaszolgáltatókat ( mióta külföldi kézben van az energia szolgáltatás, nincs fejlesztés, karbantartás, csak a pénzt lapátolják ki az országból )
- az adókedvezménnyel a dolgozó (!) családoknál marad a pénz a gyereknevelés támogatására. A szociknak van egy olyan fóbiája, hogy el kell venni az emberektől a pénzt és majd ők eldöntik, hogy ki mit kapjon. Köszönöm, nagy fiú vagyok el tudom dönteni mire költsem a pénzem.
"az adókedvezménnyel a dolgozó (!) családoknál marad a pénz a gyereknevelés támogatására."
Ja, ha apu-anyu bruttó 230 felett keres ...
Bajnainak jó kapcsolata van az IMF-fel, valószínű gyorsan megegyeznének. Cserébe csökkentenék a különadókat és az állami kiadásokat, csökkentenék a tömegközlekedés kedvezményeit, a közmunkaprogramot, esetleg a nyugdíjakat is.
Csökkentenék a minimálbér adóterhét.
Növelnék a SZJA-t, a középosztály 16 helyett 20%-ot adózna, 300 ezer felett pedig kb. 26%-ra nőne az adó szerintem.
Az energiapiacot liberalizálnák.
Az ÁFA nem változna.
Tehát továbbra is a külföldi tőke beáramlásától várják a felzárkózást, de ez a paradigma már megbukott:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!