Biztos nem nyírja ki a kocsikban a motorokat a kormány? Az adalékanyag nem veszélyes a környezetre, és nem okoz a motorokban teljesítménycsökkenést. Állitják.
2012. dec. 7. 09:38
1/1 anonim válasza:
Van benne valami igazság, bár ez így elég nagy zagyvaság. Mert ha belegondolunk idehaza egy normális kútnál p.: OMV, MOL, Shell stb... azért ott elég jók az üzemanyagok, jól vannak finomítva meg az adalékanyag sem a legrosszabb. Bár amit én észrevettem hogy a Mol kutaknál kapható üzemanyag a normál 95 ös nem éppen a legjobb minőségű az tény, de mégsem nyírja ki a motort. Ha külföldön tankolunk főleg egy számunkra teljesen ismeretlen kútnál ott azért vannak olyan benyák amik lehet olcsó pénzért megvannak de hosszú távon nem tesznek jót a gépnek. Én egyszer tankoltam kint Szlovákiában, nem azért mert olcsóbban jöttem ki belőle, hanem kényszerből, akkor ha már volt nálam annyi pénz akkor menjen annyi amennyi belefér, nem is volt gond, de amint kiürült a maradék benzin amit idehaza tettem bele egyből érezhető volt hogy nem megy úgy ahogy szokott, meg a hangja sem volt a megszokott, persze ezeket minimálisan lehetett észrevenni, de én ezeket kiszoktam szúrni. A szerelő szomszédom mondta hogy ez amolyan normálisnak mondható, csak azért óvatosan ezekkel mert vannak olyanok amik az itteniekkel nem teljesen kompatibilisek, mert oké hogy bárhol tankolhatok olyan benyát amilyen való bele oktánszámra például, csak legtöbb helyen még vannak olyan autók amikbe jó a minőségtelen kotyvalék is. Én autóm 10 éves peugeotról van szó, bírja bármit teszek bele, csak figyelni kell mert hosszú táűvon kinyírhatja a motort. Én itthon sem tankolok midig molnál. 2-3 havonta szoktam beletenni azért minőségi anyagot hogy jobban pörögjön a kicsike meg azért kíméljem valamennyire. de hosszú távon ha behoznak ide valami kotyvalékot és azt adják el mindig akkor egy idő után azért ki nyírhatja a motort, persze ezt nagyon hosszú távra kell elképzelni, kb 8-10 évre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!