Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek tiszta lesz a...

Szerintetek tiszta lesz a 2014-es választás?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy kisebb csalások mindig előfordultak mióta világ a világ, de nagy mértékű akár párt által szervezett választási csalás lesz? Abból indulok ki, hogy én tudnám manipulálni a választást az új törvények miatt, ha lenne rá keretem és vagy 50 aktivistám. Vajon a pártok is megteszik ezt majd? Gondolom egyértelmű, hogy hogyan lehet csalni.
2012. dec. 6. 16:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

"Gondolom egyértelmű, hogy hogyan lehet csalni."

Nekem nem egyértelmű. :)

Amúgy lesz csalás, nemrég fogadta el a parlament.

2012. dec. 6. 16:26
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

Úgye csak viccelsz a kérdéseddel?

Csak azt nézd meg, hogy még 1,5 év van a választásokig és máris megkezdték a lejárató kampányukat.

+ A választási tv. átaalakítása a saját érdekűk szerint. Majd mennek a "birkamenetesek" falkában szavazni.

MINDEN IDŐK LEGMOCSKOSABB KAMPÁNYÁRA KÉSZÜLNEK!!!!!

2012. dec. 6. 16:29
 3/16 anonim ***** válasza:
75%
Egyetlen választás sem volt még tiszta. Mi indokolná, hogy most csoda történjen?
2012. dec. 6. 16:31
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt Kérdező!

Nem tudom. De hallok, olvasok aggodalmakat. Regisztráció, levélben szavazás már sokat volt említve, de például nemrég olvastam a nemzetközi megfigyelőkkel kapcsolatos módosítást:

[link]

2012. dec. 6. 16:36
 5/16 A kérdező kommentje:

"Nekem nem egyértelmű. :)"

Akkor leírom, hogy én hogyan csalnék, gondolom a pártoknak már nem adok tippet vele. Szóval meg kell írni pár ezer, tízezer borítékot, oda kell adni őket az aktivistákat a határon túl, és ők feladják a postán. :) Ellenőrizni ugyebár nem lehet, hogy csak állampolgárok szavaztak vagy kik, mert a szavazás anonim. Azt pedig senki nem fogja ellenőrizni, hogy mennyi magyar állampolgár van határon túl és mennyi boríték érkezett be. Illetve úgyis mindig kevesebben szavaznak, mint ahány állampolgár van, a maradékot meg elküldik postán az aktivisták. Jó kis rendszer ugye? Így lesz legális egy illegális választás.

2012. dec. 6. 16:37
 6/16 A kérdező kommentje:
Igen én is hallottam a megfigyelőkről. Az is szép történet.
2012. dec. 6. 16:38
 7/16 anonim ***** válasza:

A választás tisztasága etikai értelemben és a csalás közt elég nagy a különbség!

Mert lehet valami törvényes de erkölcstelen és törvénytelen de a józan ész alapján helyénvaló.

Ha a regisztráció megmarad ilyen értelemben a választás már nem lesz tiszta viszont törvényes.

Minek csalni ha törvényhozással addig lehet manipulálni valamit amíg a mi nyerünk? teheti fel a kérdést a hatalom fura úra.

2012. dec. 6. 16:41
 8/16 anonim ***** válasza:

"Azt pedig senki nem fogja ellenőrizni, hogy mennyi magyar állampolgár van határon túl"

Ezt hol hallottad? :D

"a szavazás anonim"

??? :DD

2012. dec. 6. 16:42
 9/16 A kérdező kommentje:
A szavazás anonim, vagy szerinted az sem? Csak nem írod oda, hogy MSZP-re szavazok Gipsz Jakab nem?
2012. dec. 6. 16:49
 10/16 A kérdező kommentje:
Miért te hol hallottad, hogy ellenőrizni fogják a külhoni szavazatokat?
2012. dec. 6. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!