Veletlen-e, hogy a felsoktatasi keretszamok valtozasval egyidoben a felvi.hu-n megszuntettek a kulfoldi tovabbtanulasos forumot (Europass) es ezen belul a tobb, mint 700 bejegyzest szamlalo Tovabbtanulas Kulfoldon! Topikot?
Szerintem nem, de felhaboritonak tartom, hogy egy ertelmes kerdesekbol, beszelgetesbol allo es folyamatosan mukodo forumot megszuntettek minden elozetes figyelmeztetes nelkul erdekes modon 1 nappal a modositasok utan. Miert baj az, ha normalis beszelgetest folytatunk es segitunk egymasnak a jelentkezes folyamataban, felhivjuk egymas figyelmet, hogy mire erdemes figyelni esatobbi.
Egy UK-ben tanulo diak
tényleg sajnálom, hogy megszüntették.. persze, itt is van külföldi továbbtanulás topik, de mindenki ugyan azokat a kérdéseket teszi fel és a legtöbben 15 évesek, ami nem probléma (dehogyis, időben el kell kezdeni tájékozódni), csak a legtöbben annyira éretlenek, hogy egy google-t nem tudnak megnyitni és begépelni pár kulcsszavat, hogy több infót gyűjtsenek; a többség elvárja, hogy mindent elmondasz neki és a kisujját sem kell megmozdítania a kanapé elől, hogy választ kapjon. aztán jönnek az üzenetek, ahol egy-két ember fel van háborodba, amikor mondtam, hogy az én egyetememre valószínűleg kevés az esélyük bekerülni, mivel a legtöbb szakra színötöst kérnek (és még én érezzem magam rosszul, mert az ő érettségijük nem sikerült..)
a felvi.hu-s fórumot azért is kedveltem, mert a legtöbben picit idősebbek (esetleg már egyetemisták voltak), akik a legtöbb dolognak önállóan utánanéztek, de személyes tapasztalatokra kíváncsiak (milyen idekint, megélhetés, hogy mivel, hogyan untaztam ki pl, a munkavállalás mennyire para egyetem mellett ésatöbbi); meg lehet nézni, hogy milyen "minőségű" kérdéseket tesznek fel itt az emberek, őszintén szólva nem szívesen válaszolgatok. pláne, mint a legtöbb 13-15 éves, azt hiszik, hogy őket fogják elsőnek felvenni Oxbridge/Harvard/Yale-re (meg a világ top 10 egyetemének egyikére), ami álomnak szép, csak sajnos nincs a realitás talaján (és sokan hogy fel vannak háborodva, ha ezt óvatosan próbálod megemlíteni).
a jelentkezésem előtt találtam meg a fórumot, nekem anno egy akkoriban Liverpool-ban tanuló csaj segített állati sokat; ez volt 2008 körül; azóta megnőtt a fórum létszáma, és van pl egy lány (idén elsős), akinek már vagy 2 éve segítgettem külfölddel kapcsolatban, és idén kijutott (furi volt életünkben először nem csak a fórumon, de élőben is találkozni vele) és rengetegen segítettük egymást, egy normális közösség volt.
felvettem a kapcsolatot a felvi.hu irodával, kérve hogy állítsák vissza a fórumot, mivel semmi sem indokolja a megszüntetését.
kíváncsi vagyok a válaszukra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!