Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti hogy látjátok a magyar...

Ti hogy látjátok a magyar munkaerőpiacot?

Figyelt kérdés

Én mindenhol azt veszem észre, hogy a 40-50 éveseknek stabilan megvan a helyük, úgymond "beették magukat". Jókor voltak jó helyen (válság előtt). Annyira nem is keresnek rosszul. Egy nagy cégnél sok bajuk nem lehet.

Pályakezdőként azonban nagyon nehéz!

Ti hogy látjtátok?

2012. dec. 4. 20:32
 1/6 lpeter87 ***** válasza:
Siralmas ! :S
2012. dec. 4. 20:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Amin sokszor felháborodok azaz amikor hogy akik korán elmentek nyugdíjba azok nyugdíj után is dolgoznak.Pl:határőrök , rendőrök meg akik nagy korkedvezménnyel nyugdíjba mentek.

Ezzel elveszik a fiatalok elől a munkát

Döntsék el akkor hogy nyugdíj kell nekik vagy dolgoznak tovább.

Be kellene tiltani ezt a nyugdíj utáni munkát.

2012. dec. 4. 20:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"rendőrök meg akik nagy korkedvezménnyel nyugdíjba mentek"

Pont ilyen volt nálunk, jó arc, meg minden, de a nem kevés nyugdíja mellett portásként dolgozik, és így is siránkozik, holott kb lóf@sz dolga nincsen.

Ilyen esetben tényleg dönteni kéne h nyugdíj vagy munka.

Amúgy a szakmámban pályakezdőként kifejezetten sz@r a helyzet.

2012. dec. 4. 20:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Én sajnos KÍVÜLRŐL :(
2012. dec. 4. 21:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy nagyjából nem is létezik... Tragikusan, magyarul megmondva.

És ne hidd, hogy bárkinek, akár a 40-50 éveseknek jó lenne. Ha kikerülnek a munkahelyükről, akkor nekik már kb. esélyük sincs elhelyezkedni, pedig a tapasztalat is kell, igenis szükség van rá. Ehelyett speciel pár éve pont azt volt a "divat", hogy mindenkit kivágni, és csak fiatalokat tenni a helyükre - ezért tartunk ott, ahol.

Mondom ezt úgy, hogy én is pályakezdő vagyok, és nekem sem megy az elhelyezkedés, de ez semmiképpen sem egy konkrét korosztály hibája. MINDENKINEK kellene munkahelyet találnia! Mindenkire szükség van: a fiatalos lendülethez kell, hogy párosuljon az idősebbek megfontoltsága és tapasztalata, így kerek a világ.

Jelenleg mindenkinek rossz, felesleges ujjal mutogatni egymásra.

2012. dec. 4. 21:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Nyugdíj + fizetés egyszerre 2013-tól megszűnik az állami szférában! Undorító dolognak tartom! De miért csak most?????
2012. dec. 5. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!