Szerinted Magyarország számára a 20. század volt a legrosszabb időszak?
Szerintem igen: két vesztes világháború,városok bombázása, trianon@@@, szovjet megszállás, 56-os forradalom, határon túli magyarok pusztítása, és még isten tudja mi....
Persze lehet, hogy hülyeséget beszélek....
Lehet hogy a XX ik nagyon rossz volt, de volt mire támaszkodva a jövőbe tekinteni.
Ma viszont ennek az országnak, társadalomnak semmije nincs.
Se gyárai, se termelése, se tőkejövedelme, se tőkéje, csak adóssága.
Az az, szerintem ennél sz@rabbúl soha nem álltunk.
"A 21. században el fog tűnni a magyarság."
Gondolom ennek örülnétek.
""A 21. században el fog tűnni a magyarság."
Gondolom ennek örülnétek.
Én nem örülnék neki egy cseppet sem.
De, vetítsük ki egy egyszerűbb formára a folyamatot.
Eddig az volt hogy egy embert aki igyekezett túlélni, mindig kényszerítettek valamire. Vagy háborúba csalták, vagy éppen ingyen munkára fogták, de sokszor csak el kellett tartani a saját portáján a saját erejéből a saját eszközeivel valakiket.
Ma már nem ez a helyzet.
Ma már megvették a területei egy jelentős részét"nem a termőföldre gondolok de most már az jön" a termelő eszközeit, és olyan olcsón és egyre olcsóbban termeltetnek vele hogy lassan a fiziológiai fenntartására sem elég. Az az, rabszolgát csináltak belőle, és ma már etetni sem akarják csak dolgoztatni?
Mekkora esélye van a megmaradásra?
"Családonként egy gyerek fejadó a töröknek. Belőlük nevelték azokat a janicsárokat, akik később - többek között - Magyarországra (is) támadtak."
Ez nálunk nem volt gyakorlatban, csak tőlünk délre. A többivel egyetértek.
Szerintem akkor mikor Árpád apánk úgy döntött hogy itt letelepszik és nem megy egy picit még nyugatabb fele
Mert akkor a mongolokat,törököket,habsburg uralmat,szovjet megszállást
"Szerintem akkor mikor Árpád apánk úgy döntött hogy itt letelepszik és nem megy egy picit még nyugatabb fele
Mert akkor a mongolokat,törököket,habsburg uralmat,szovjet megszállást"
Szerintem meg jól döntött, mert akkoriban (is) ez volt a lehető legfaszájosabb hely Európában.
Hegyekkel körülzárt, jól védhető, tele bővizű halban gazdag folyókkal és tavakkal, erdőkkel, állattartásra alkalmas rétekkel, arany-, ezüst- és sóbányákkal. Akkoriban a só ára felért az aranyéval, sokszor sóval fizettek.
A Kárpát-medence a középkor legáhítottabb területe, nem véletlenül kellett mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!