Ti is örültök hogy mostantól a városokban is lehet disznót, kakast, kacsát és egyéb haszonállatot tartani? Szívesen ébrednétek hajnalban kakaskukorékolásra?
A fidesz úgy gondolta a kis kertekben is hasznos az állattenyésztés és így megengedett lesz a városokban is a haszonállat tartása!
Vagyis mondjuk érezheted a csepeli szomszéd disznóinak szagát vagy kelhetsz az erzsébeti szomszéd tyúkjának a kukorékolására!
Hát nem csodás? :))
Családi házas övezetben régen is tartottak állatot, és nem volt ilyen probléma. Aztán jött egy generációváltás, a nép öntudatára ébredt. Egyszerűbb lett elmenni a Tesco-ba megvenni az íztelen, szagtalan felvizezett tápon nevelt napsütést nem látott csirke húsát.
Hosszú éveken keresztül éltem panelban. Szagoltam a liftben a szomszéd büdös kutyáját, kerülgettem a lépcsőházban és a ház előtt a kutyaszart. Mert a kedves állattartó "gazdik" csak a lépcsőház ajtóig hozták le a kutyát könnyíteni. Egy biológiai fertő volt az egész környék.
Most a családi házam udvarán örömmel hallgatom reggel a madarakat, a kakast meg kacsákat. Inkább elviselem a malac szagát mint a mosdatlan alkoholista szomszéd szagát a liftben.
Szerintem nagyjából látszódnak a vélemények!
Akik amúgy is tartanak állatot azok szerint ezzel semmi gond nincs és még hasznára is lesz a nemzetnek!
Akik meg "csak" laktak még annó ilyen helyen városban ahol a béna félvárosi ember probált állatot nevelni de ideje nem volt rá hogy eleget foglalkozzon vele így büdös volt és zavaró... nos azok tudják mi jön!
Hisz ezután nem lehet szinte semmit tenni ha előjön fiatalkorom szomszédbotránya akinek a büdös csirkeólja több szomszédnyi távolságig bűzlött és probákoztak feljelentésekkel de amíg meg nem született a törvény hogy tilos, addig bűzlött!
Mert valljuk be! Aki állatot akart tartani és egész nap ezzel foglalkozni az nem a városba befelé költözik hisz akkor nem tud reggel az állatólban kezdeni!
Aki viszont most hobbiból elkezd pár állatot beszerezni az NEM ÉRT HOZZÁ!!! És igenis NEM LEHET napi szinten a trágyát elszállítani!! Aki szerint meg az nem büdös annak gratula mert vélhetően már annyira megszokta hogy fel sem tűni neki!
Magyarán ebből sok jó nem fog kisülni az biztos!
És akinek meg baja volt a bolti hússal és minőséget akart azsimán talált egy környéki településen egy vidéki gazdát aki termelte és eleve rendelésre nevelt!! Tudom mert mi is így csináljuk és minőségben leírhatatlanul jobb, árban meg nem sokkal tér el!
De én tudom hogy az állattenyésztés NEM A VÁROSBA VALÓ!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!