Miért mondják, hogy a választási regisztráció az MSZP-t nagyon hátrányosan fogja érinteni? Ilyen ingatag a szavazóbázisuk?
"Másfelől: ne aggódj, a Fidesz-KDNP-nek határon belül is többsége van."
Többsége van még, de aminek kezdete van, annak vége is. Ha nem most vagy 2014-ben, akkor azután. Női megérzés, hogy egyszer csúfos bukás lesz. Jegyezd meg!
"Másfelől: ne aggódj, a Fidesz-KDNP-nek határon belül is többsége van."
Mekkora többsége van? A lakosság 10%-a valóban elkötelezett támogatója, de az többség? Én egyébként nem hiszek a közvélemény kutatóknak. Majd meglátod mekkorát torzítottak a valós számokon.
"Arról mi a véleményed, hogy külföldről szavazhatnak 10 millió ember sorsáról?"
Emlékezz szavaimra: lesz kb 10000 határon túli magyar, aki szavazni fog. De ezzel szerintem sokat írtam. Így lesz talán 1, azaz 1db képviselői hely, amibe beleszólhatnak. A 200-ból. De nem ők fogják még azt az 1-et sem megválasztani.
"Mekkora többsége van? A lakosság 10%-a valóban elkötelezett támogatója, de az többség? "
Aki kussban van, annak nem tudhatod a véleményét. Mi van, ha az a 40-50%, aki el sem megy szavazni, az is a Fideszre szavazna? Én sem hiszek a közvéleménykutatásoknak. Azzal szoktak jönni, hogy az 1500 fős minta alapján statisztikai alapon ki lehet jelenteni, hogy az az állás, ami kijön. Ugyanezek problémáznak, amikor egy 2-3 milliós minta után nem az az eredmény, amit ők szeretnének, hogy "az nem is többség".
"A körülöttem élő kussban lévők véleményét tudom csak, de az alapján 5%-ot sem kapna a Fidesz"
Amíg otthon a fotelben utálják ennyire a Fideszt, addig baxhatják.
Kedves 00:39-es válaszoló:
"Többsége van még, de aminek kezdete van, annak vége is. Ha nem most vagy 2014-ben, akkor azután. Női megérzés, hogy egyszer csúfos bukás lesz. Jegyezd meg!"
- Persze. Hiszen ismersz olyan kormányt, amely 12 évet kormányzott leváltás nélkül? Én nem. Még az Egyesült Államokban is, ahol azért olyan rosszul nem élnek az emberek, folyton cserélgetik a kormányokat, maximum 2 ciklusig tartják magukat.
-----------
Kedves 00:47-es válaszoló:
"Mekkora többsége van? A lakosság 10%-a valóban elkötelezett támogatója, de az többség? Én egyébként nem hiszek a közvélemény kutatóknak. Majd meglátod mekkorát torzítottak a valós számokon."
- Az a 10%, amit te írsz, minden felmérés (Tárki, Medián, Nézőpont, Századvég, Ipsos) szerint sokkal inkább 20% az össznépességben.;)
És 40% a biztos szavazók között.
A felmérések pedig az eddigi tapasztalatok alapján megközelítőleg reális képet adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!