Jobbik-szimpatizánsok! Miért kűzdötök?
nálunk nincsenek komcsik, sz@r helyet fogtál ki. van egy eléggé fideszes tanárunk, ő jó fej, a többiek is normálisak. nem kell félni, sok jobbikos lesz 2014-re, beszéltük töriórán h nagy radikalizálódás lesz. mondták, hogy ez nem jó, de így hozz az élet válsághelyzetben.
Akkor azt ajánlom, hogy töri órán ne beszélgessetek, hanem törit tanuljatok, mert a kérdező egyetemén sincsenek komcsik. Majd veszitek 8.-ban hogy kik a komcsik.
Amúgy iskolafüggő. Például ahova én jártam egyetemre, ott volt jobb és baloldal is. A jogtanár turulmadárral a nyakában folyton Fletózott és hasonlók, míg a nyelvtanárral németül beszéltük ki az aktuálpolitikát, és hogy rossz a kormány. Egyik se iskolába való szerintem. Érdekes, hogy a politológia tanárunk tudott úgy előadást tartani, hogy félév végére még azt se tudtuk volna megmondani, hogy bal vagy jobboldalhoz van közelebb, nemhogy milyen párthoz. Pedig ott nehéz elkerülni a témát.
Az értelmiségi rétegben amúgy magas a baloldaliak száma (színészek, újságírók, zenészek, művészek, egyetemi tanárok, költők) - legalábbis amennyire én követem hogy ki baloldali, és ki jobb oldali -
2 dolog:
1. Statisztikus barátom még annó mondta hogy mit vegyünk komolyan és mit nem! Az hogy mi az iskolai végzettséged, mennyit keresel önbevallásos! Nem kérnek semmi papírt a felmérők! :))
Ha azt állítod hogy jobbikos vagy, vélhetően nem kamuzol mert minek tennéd!! De ha az iskolázottságodról és a pénzedről kérdeznek...
Nem mellesleg vicc hogy az önbevallásos felmérés szerint végeredményben majdhogynem a leggazdagabbak és legtöbb diplomával rendelkezők lennének a Jobbik hívei??? :)))
Na neeeeeee!!!
2.
Közgazdászként elvétve találkoztam csak szélsőséggel!
Aki végigtanulta akár csak a Náci birodalom álságos "gazdasági csodáját" hogy miként volt valójában és látta tényekkel, számokkal hogy melyik rendszer milyen előnyökkel hátrányokkal jár.. És főleg hogy akármennyire is rossz a demokratikus rendszer de a szélsőségek mekkora pusztítást tudnak véghez vinni a társadalomban, gazdaságban azok ezt nem választják!
Jelenleg a jogit nyomom és itt is elvétve vannak csak. De egyszerűen nem értem hogy pl egy gyerek a jobbikkal szimpatizál és amellett érvel nekünk hogy a jognak nincs semmi értelme mert az önbíráskodás lenne az igazi meg a zsidók elleni harc! És szerinte ez az egész jogászkodás meg demokratikus berendezkedés úgyis nemsokára megbukik... Had ne mondjam hogy bukdácsol és több időt tőlt az ezen való filozofálgatással mint tanulásal. Amikor kifejtette hogy nyelveket tanulni nem kell mert igaz magyar nem tanul akkor már tudtuk hogy diplomája tuti nem lesz...
Ja és tanárok között szélsőségeset én még nem láttam!!!
A Budapesti Corvinus Egyetem (Közgáz) hallgatója vagyok. Sokan szidják az intézményt -habár ez az összesre igaz Mo-n.-, de van kettő dolog, amiben nem lehet vitatkozni:1.)a felvételi eljárás alapján a legjobbak tanulnak itt generációk óta 2.)rendkívül sok a burzsoá-leszármazott, és az olyan hallgatók, akiknek a szülei igen "közel vannak a tűzhöz". Az itt tanulók szinte csak baloldali ideológiákban gondolkoznak, a kérdésre, hogy a kik a legremekebb emberek a magyar közéletben: Oszkó P.,Bajnai G. stb. Én, mint részese ennek a közegnek, tapasztalatból mondom, hogy olyan erős, kialakult (és utánpótlással rendelkező) összefonódások és pénzügyi érdekek vannak a baloldal kezében, hogy ezek megingathatatlanok.
A Jobbik programja utópia, az alábbiak miatt valószínűleg sosem fognak létrejönni. Ennek ellenére érdemesnek látjátok a kűzdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!