Mikor lesz végre Magyarországon egy viszonylag élhető embercentrikusabb politikai vezetés?
A jobbiknak egyedül csak a baloldali gazdaságpolitikája nem tetszik , hogy mindent államosítani akarnak.
Hogy akarnak sok vállalkozót így?
Tudod, hogy miért nincs Magyarországon egy jólszervezett, skandináv típusú jóléti állam? Azért, mert nincs rá igény.
"Egy élhető szociális rendre vágyik szerintem a lakosság nagy többsége..."
Nem, a lakosság nagy többsége cirkuszra vágyik. Mind a magánéletében, mind a politikától is azt akarja. Arra szeret szavazni, aki nagyobbat ígér neki, miközben a szíve mélyén tudja, hogy hazudnak odafentről, de az 1984 c. regényből jól ismert, csodás duplagondolhasználattal elhiteti saját maga tudatos részével, hogy nem, az ő vezére és pártja megérdemli az érte való küzdelmet.
Aztán lehet nekimenni a másik párt szintén agyatlan szavazóinak és már rögtön meg is van a cirkusz, jól lehet szórakozni rajta, hogy a másik emberre ordítok, ő pedig visszaordít rám. Néha jobb is, mint a Barátok Közt, szóval csinálni kell, mert így zajlik az élet és csak az a lényeg.
Hogy valóban jól működjenek a dolgok, azt kevés magyar akarja igazán.
"Mintha nálunk a saját érdekünk érvényesítése szégyen volna és aki felemeli a szavát még a lakosság nagy többsége is lehurrogja."
Ez is benne van a pakliban, erről is nagyon sokat lehetne beszélni...
Azt ajánlom neked, hogy húzd el ebből az országból a beledet, én is így fogok tenni. Normális embernek nem terem itt babér, csak az elmebetegek maradnak, akik majd átharapják egymás torkát. Na pá :)
"csak arra koncentrál hogy felkoncoljon néhány százezer embert"
Ja, ha nincsenek ész érvek, akkor muszáj hazudni, lehetőleg minél aljasabbat. Jó módszer, lehet, hogy működik egy darabig, de már nem sokáig.
"Mintha nálunk a saját érdekünk érvényesítése szégyen volna és aki felemeli a szavát még a lakosság nagy többsége is lehurrogja."
Ehhez még annyit írnék, hogy múltkor tömve volt a busz és átadtam a helyemet egy idős néninek, aki gondolom vásárolgatott a városban és nagy csomagokkal ment haza. Kb. a hátsó ajtóval szemben ültem a baloldalon és nagyon sokan kiröhögtek érte az ismerőseim közül, hogy "milyen jókisfiú vagyok..."
Szerintük szánalmas cselekedet volt jót tenni mással. Ilyen gyökér emberektől mit vársz el mégis? Milyen országot építenek?
Sajnos sokan féltik amijük van,örülnek,hogy még van munkájuk minimálbérért,és abból éppen,hogy eléldegél egy darabig.Pl személy szerint ismerem azt a tagintézmény vezetőt,aki szembe mert menni a lokátor építésben érdekeltekkel Tolna megyében.És ő is ennek a rendszernek az áldozata lett,ő rá az élő példa sajnos,hogy ha nem maradunk nyugton,annak mi isszuk meg a levét.
Magyarországon az adók skandináv szintűek a fizetések meg balkániak.
A kettő egyszerre nem megy.Vagy legyenek az adók is alacsonyak vagy a fizetések magasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!