Az RTL KLUB szerintetek köthető valamelyik politikai párthoz vagy oldalhoz?
Szerintem nem.
Azok külön életet élnek.
Vannak országok ahol a párt által cenzúrázva vannak a TV csatornák de nálunk nem.
Szerintem meg a műsorok és a híradók alapján nem köthető. A tulajdonosi kört nem ismerem. Azoknak lehet pártállása, de a műsoroknak nincs. Nem is lehet, mert a bulvár pártsemleges.
Az RTL és a TV2 megkötötte a maga kis kompromisszumát a hatalommal: A médiatörvény elvben beszigorított, megabírságokkal kinyírhatnák őket bármikor, bármiért. Ugyanakkor az új törvény lehetővé tette a reklámidő növelését és a termékmegjelenítést bármely műsorban, és ez zsíros többletbevételhez juttatja őket. Cserébe az az elvárás, hogy teljes egészében ejtsék a közéleti és a politikai témákat, és szolgáljanak figyelemelterelő mákonyként, vagy ahogy Marx fogalmazott -vallás helyett- a nép ópiumaként.
Ennek jegyében szigorúan ügyelnek rá, hogy a híradók csak balesetekből és egyéb "szenzációkból" álljanak. 1-2 semleges közéleti téma csak lebutítottan, és csak a híradó, 20. perce után, egy kedves medvebocs vagy ilyesmi bemutatását követően bukkanhat fel, amikorra már mindenki átkapcsol vagy kimegy. És ez nem volt régen így, tehát nyilvánvaló, hogy a FIDESZ-uralom által teremtett új helyzetre reagálnak így.
Az RTL Klub tulajdonosa 31%-ban biztosan a fideszes Stumpf István fémjelezte IKO Telekom Média!
A maradékban vannak külföldiek.
Vagyis igen, a fideszhez köthető!
Az előttem szólóknak meg:
Ha a fidesz szerintetek liberális akkor igen, liberális az adó...
Még annyi hogy Stumpf nagyjából 2010-ben vásárolta be magát amikor be lettek fenyítve az adók a Médiahatóság által
És abban is igaza van az előttem szólóknak hogy egy ideje látványosan alig szál gazdasági és politikai témáról a híradó! Volt egy felmérés és asszem olyan 5%, max 10% a gazdasági, politikai téma(értsd milyen adókat emelnek, mi van az IMF tárgyalásokkal, milyen szabályozás hogy változik és mire figyeljenek az emberek stb).
Nem véletlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!