Miből gondolja Orbán és a magyar jobboldal, hogy az EU folyamatos gyalázása után most majd jó sok pénzzel jutalmazzák Magyarországot?
Orbán és hűséges jobbos tábora két és fél éven át folyamatosan gyalázták az EU-t, és konfrontáltak vele. Emlékeztetnék pár apróságra:
- Kiosztottam nekik pár kokit és sallert -mondta Orbán egy brüsszeli útja után.
- Nem engedünk Brüsszel diktátumának - harsogta a 2011.-es március 15-ei ünnepségen.
- Nem leszünk gyarmat! - ezt írták ki a molinójukra a februári békementesek, és ezt harsogta Orbán 2012. március 15-én az EU-nak címezve.
- Az EU vezetői egy kóceráj vezetésére se alkalmasak -mondta egy nyári beszédében Orbán.
- Az EU okozta Magyarország válságát, és most nem tudják megoldani - szintén Orbán látta így.
- Az EU bírósága döglött lóba rúgott, nyitott kapukat dönget - kommentálta Orbán és tábora az EU Bíróság legutóbbi, Magyarországot elmarasztaló ítéleteit. Magyarul, az EU Bizottsága és Bírósága idiótákból áll.
Ezek után meg miért meglepő, ha most Brüsszelben látták úgy, hogy elég lesz nekünk a következő 7 éves periódusra 30 %-kal kevesebb kohéziós pénz is, amivel Magyarország a következő költségvetési ciklus abszolút vesztese.
Orbán és a jobboldali sajtó most ki vannak akadva, és elfogadhatatlannak tartják az országot ért diszkriminációt.
"Azért kapunk kevesebbet, mert a gazdaságunk NEM fejlődik Orbán rossz gazdaságpolitikája miatt! Ez nem diszkrimináció, hanem józan ész.
Nem má haver!
Felzárkóztatás, ez semmit nem mond?
Vannak országok ahol a hiány 5-6-7% és semmi baj.
Úgy nem nehéz kicibálni az országot a recesszióból!
Nem hihetőbb és kézenfekvőbb hogy Orbán sok nyugati itt állomásozó nagytőkésnek az extra hasznát megnyesegette ami nem tetszik és eljött az idő a büntire?
A magyar miniszterelnök egy elég jelentéktelen személy az EU döntéshozatalában, legyen az akár Gyurcsány, Bajnai vagy Orbán. Nem arról van szó, hogy Orbánt akarják büntetni, vagy Orbán utálná az EU-t. Ezek a döntések, kijelentések a hazai választóknak szólnak, a politikusok nekik akarnak általában megfelelni.
A nyugat európaiaknak elegük lett a kelet segélyezéséből, belpolitikai okai vannak amiért a nyugati nagyhatalmak kormányai csökkentik a támogatásokat. Ezt meg is lehet érteni.
Másrészről viszont akkor milyen jogon akarnak beleszólni a magyar adóügyekbe. Ha a magyar kormány 50%-os adót vet ki az energiaipari multikra, az biztosan sérti a német, francia multik érdekeit, de szerintem a magyar adóügyekbe nincs joguk beleszólni. Kíváncsi leszek mi lesz ennek az ügynek a vége.
"Azért kapunk kevesebbet, mert a gazdaságunk NEM fejlődik Orbán rossz gazdaságpolitikája miatt! Ez nem diszkrimináció, hanem józan ész."
Ha fejlődnénk és a gazdaságunk hasítana mint a vadliba akkor meg nem szorulnánk rá, hogy bármit is kapjunk.
"Nem hihetőbb és kézenfekvőbb hogy Orbán sok nyugati itt állomásozó nagytőkésnek az extra hasznát megnyesegette ami nem tetszik és eljött az idő a büntire?"
Kézenfekvőbb lenne, ha nem Orbánról beszélnénk. De jelent esetbe én inkább el tudom képzelni, hogy lefekszik a nagytőkéseknek, hisz épp ők juttatták kormányra (NEM! NEM A TE SZAVAZATOD) és az Eu ténylegesen a hülyeségei miatt orrol rá.
#12: Fontos összefüggéseket feszegetsz. Az igaz, hogy Magyarország súlya nem túl nagy az EU-ban, de attól még az tény, hogy ha ez a költségvetés így marad, pont mi járunk a legrosszabbul a többi kisebb államhoz viszonyítva is. Tehát ez nem önmagában a súlyból adódó kérdés. És az is igaz, hogy a gazdagabb államoknak elment a kedvük ettől a felzárkóztatástól, mert látják, hogy alapvetően eredménytelen. Tehát így is, úgy is romlott volna a pozíciónk. De nem mindegy, hogy mennyivel.
És hát hidd el, hogy az ilyen érzelmi dolgok igenis számítanak, ilyen szinten is. Ha kis pontként is, de én is dolgoztam ilyen nemzetközi apparátusban, láttam, hallottam, hogy születnek a döntések.
1 A nyugat megértette hogy ha fel akar zárkóztatni akkor a vérátömlesztés neki fog fájni, az az már nem akar.
Az Eu nak nem sok van hátra.
Egyszerűen annyira meghatározóak a nemzeti érdekek "lásd a mai esetet" hogy ez nem fog működni.
Ma egy nem növekvő piacon gyakorlatilag a piac rablásra kell felkészülni. A fogyasztásért fog menni az elkövetkező 10-15 évben a harc.
Ez kizárja hogy működhessen az Eu, főleg meg hogy ne hatalmas érdeksérelmekkel működhessen.
Szépen lassan kialakulnak a 4-5-6 országból álló térségek és az Eu feloszlik és átalakul.
"lemondtunk a vámokról, mely jelentős adóbevételt jelentett, ..."
És hopp mi sem fizetünk most vámot ugye?
"hiszen olcsón termelünk ..."
Ez nem igaz, attól, hogy alacsonyak a bérek mindent egybe vetve nem igazán. Pont az a nem vicces, hogy Szlovákiába telepített gyárban magasabb bérekkel is alacsonyabbra jön ki a termelési költség.
"Ez nem igaz, attól, hogy alacsonyak a bérek mindent egybe vetve nem igazán. Pont az a nem vicces, hogy Szlovákiába telepített gyárban magasabb bérekkel is alacsonyabbra jön ki a termelési költség.
Dehogy jön ki alacsonyabbra.
A gazdaság ennél sokkal bonyolultabb!
Az nem mindegy hogy a megadott multikból mennyi hasznunk van, az az mennyi hozzáadott értéket termelünk, mennyi a GDP és a GNI között a különbség! Ebben vagyunk nagyon lemaradva. De ennek számos oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!