Ha az MSZPre szavazol miért teszed azt?

Csináltak rengeteg baklövést, és nehezen megy nekik a változás, de mégis több ráció van az elképzeléseikben, és több logika a gondolatmenetükben, mint ami cirkusz és pofátlanság most megy. Lehet nyócévezni, meg komcsizni, mégis demokratikusabbak és emberibbek, mint OV most a Fidesszel.
Az már más kérdés, hogy esetleg nem ők lesznek, akikre szavazok, de ha nem lesz jobb, inkább ők, mint OV.

Nagyon elszaporodtak a vallási és okkult tevékenységek az országban. Például a Hit Gyülekezete a múltkor egész héten kijött a lakótelepre, és 5000 watt erősítéssel üvöltette az igénytelen hittérítő zenét, zárt ablak mögött se hallottam a saját gondolataimat (rendőrségre betelefonálva azt mondták, hogy van helyfoglalási engedélyük, a városi jegyző meg nem tudott sokat kezdeni a helyzettel). Nekem már nagyon elegem van a vallási agymosó kultúrából, úgyhogy kénytelen vagyok a KDMP miatt elhatárolódni a Jobboldaltól. Az LMP meg elég egysíkú gondolkodást mutat, aminek nincs köze a valósághoz.
Lehet elmúltnyócévezni, persze, csak a rendszerváltáskor miért nem elmúltötvenéveztek? Lehet pártokat alapítani és továbbvinni, de az emberek gondolkodása nem cserélődött le. Aztán meg ha az LMP és az MSZP koalíciót köt, akkor valószínűleg marad a Jobbik a poroszos nevelés miatt.

Eddig azért szavaztam az MSZP-re, mert nem jött be (elsősorban) a Fidesz stílusa, programja pedig nulla volt, az MSZP még mindig komolyabb programot tudott felmutatni.
A Jobbikra elvből nem szavaztam, az LMP-vel pedig valahogy nem tudtam azonosulni, pedig voltak okos gondolataik.
Hogy 2014-ben mi lesz, az jó kérdés, mert a szétszakadt MSZP már nem az, akire egykor szavaztam, a Fidesz még jobban lejáratta magát, a Jobbik és az LMP ugyanolyanok maradtak számomra.
Nehéz helyzet, meglátjuk, Bajnaiék milyen programot hoznak össze, ott látom a legtöbb szakmaiságot jelenleg.

Gyors változást vár mindenki, de lassú erőltetett több cikluson átívelő változással ...
A kettő nem igazán fér össze ...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!