Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudják pontosan...

Miért nem tudják pontosan meghatározni a munkanélküliségi rátát?

Figyelt kérdés
a feketén dolgozó embereken kívül
2012. nov. 20. 19:35
 1/6 Komplikato ***** válasza:
Tipp: Nem is akarják? Nincs is rá szándék?
2012. nov. 20. 20:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért mert ki a munkanélküli? Én munkanélküli vagyok, ha 23 éves vagyok és nem dolgozom?

Lehet hogy igen. De az is lehet, hogy nem, mert egyetemre járok. Viszont ha nyári szünet van és nem dolgozom pedig megtehetném, akkor munkanélküli vagyok?

Munkanélküli az, aki csak alkalmi munkából él? Vagy csak heti 10 órát dolgozik? Vagy ingyen önkéntes munkát végez? Vagy külföldön van, csak ezt a hivatal nem tudja (Schengen, ugye)? Nehéz megmondani mindig pontosan.

2012. nov. 20. 20:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Hiába határoznák meg, nem lenne valós. Ha valaki visszautasítja a közmunkát, akkor ezt csak úgy teheti meg, ha aláírja, hogy talált magának munkahelyet. Sokan aláírták már ezt a nyilatkozatot, pedig nincs munkahelyük. A statisztikát viszont remekül javítja.
2012. nov. 20. 21:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Az is javítja a statisztikáét, aki közmunkás! Nem számít munkanélkülinek, pedig csak néhány hónapra van munkája.
2012. nov. 20. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Tökéletesen meghatározható...

Hisz van a munkaképes korú lakosság(amiből azért lejönnek páran akik mondjuk cselekvőképtelenek stb) és a maradék az akik nem akarnak vagy nem tudnak dolgozni!

A mostani rokkantak kiszedésével a rendszerből már sajnos tényleg a tili-toli propaganda szintjére viszik le ezt a mutatószámot is...

2012. nov. 20. 22:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem mutatnak statisztikát jobban magyarázható, mintha egy rosszat mutatnának...
2012. nov. 20. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!