Támogatnál-e egy szakértői kormányt?
Nem igazán tudom, de a nagy koponyákra gondoltam akiknek ha van is pártszimpátiájuk, félre tudják tenni. Nagyon úgy gondolom, hogy az országnak elege van a pártokból. Pl. híres magyar orvos az egészségügyért lenne felelős, az oktatásért egy híres magyar kultúrember/művész, a gazdasági dolgokat közgazdászokra bíznám, a sportot híres magyar sportolóra. A lényege az lenne, hogy mind-mind a szakterületük hozzáértői lennének és elkötelezettséget éreznének az ország talpra állításának érdekében.
Mondjuk 5 évre választanánk egy ilyen kormányt, de inkább 10 évre, utána lehet szabad választás, de visszahívható képviselőkkel: x százezer aláírással minden megválasztott képviselő visszahívható lenne, köteles lenne lemondania, ha a nép egy tekintélyes része a lemondását követelné.
Attól függ hogy mit is akarna az a szakértői kormány?
A világ gazdasága változóban van, a neoliberalizmusnak bealkonyult, hiszen a dogma alapelvei miatt van ma világválság. Mindenki keresi az új utat a paradigma váltásával összhangba hozható gazdaságpolitikai irányt.
Az az, ha nem valami neoliberális felfogáshoz köthető szakértők a résztvevők, akkor van esélye nálam, és csak akkor!
Jelenleg legnagyobb problémának azt tartom, hogy cél se egyezik!!!! Amég nincsenek közös céljai a közösségnek, addig felesleges megoldáshoz összeborulni, mert pl.: egyik a földeladásokban fogja keresni a pénzt a másik meg a magyar gazda földhöz jutásában ...
Jelenleg bal és jobb oldal között ezért van ekkora ellentét mert teljesen mások a céljaik ... Nem arról szól a vita, hogy rossz-e a kivitelezés, hanem már a cél megfogalmazása is rossz ... Én így látom ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!