Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Államcsőd után jobb lenne az...

Államcsőd után jobb lenne az élet?

Figyelt kérdés

Nem értek a közgázhoz, csak azt tudom amiket itt olvastam. Kérdezem tisztelettel tőletek, hogy most ha itt ÁLLAMCSŐD lenne, akkor utána tiszta lappal kezdenénk & jobb lenne minden ??

Úgyis szegény az ország és belefúlunk az adósságban, amit már visszefizettünk régen, de a kamatos kamatjait nyögjük, sőt a kamatokat sem tudjuk tőrleszteni. Mi lenne, ha mint argentínában bejelentenénk hogy államcsőd van és utána tiszta lappal kezdenénk ? A gazdagok elveszítik bankbetéteiket ? Villájukat ? Nekem mindegy csak kérdezem.

Egyik kedves olvasó ezt írta egy kérdésnél, ez igaz ?

"Volt államcsőd nemrég pl Argentínában , és a kilencvenes évek közepén Oroszországban.

De már mind a két ország fejlődik rendesen.Viszont utána elég komoly gazdasági növekedés indult be."

Azt viszont nem értem, hogy ha ilyen jó az államcsőd után, akkor miért nem mentünk még csődbe ?

2012. nov. 16. 19:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el nekem, mint közgazdásznak a mainál sokkal rosszabb lenne a helyzet. Persze jönne a felemelkedés hát hogyne a béke feneke alól már gyorsabban emelkedne a gazdaság, talán 20 év múlva elérnénk ezt a szintet ahol most vagyunk. A populizmus meg ugyan miért szűnne meg? Akkor azt hazudnák a politikusok, hogy szavazz ránk majd mi felemelünk benneteket! Államcsőd esetén, nem tud az állam fizetni a hitelezőknek, orvosoknak, tanároknak, rendőröknek, tűzoltóknak, stb. Magyarán ezek a szolgáltatások megszűnnének, mert ingyen senki nem fog dolgozni. Megindul a fosztogatás, rablás, lopás, gyilkolászás az élelmiszerért. Az emberek megrohamoznák a bankokat, mivel a kormány korlátozná a pénzkivételt. A lakosság jókora része megindulna a határok felé, pláne akinek euróban otthon vagy külföldi számlán van a megtakarítása. A forint megszűnne létezni, mint értékkel bíró fizetőeszköz. Egyik héten egy kenyér 200 forint, a következő héten már 2000 ft. Ez a hiperinfláció. A hitelezők átmenetileg felfüggesztenék az adósságunk fizetését, egy részét lehet, hogy elengednék, de miután helyreáll a rend szépen vissza kell fizetni. Ha ez nektek jó, akkor gratulálni tudok, hogy engeditek magatokat átverni a neten keringő baromságoknak. Én ilyet senkinek nem kívánok.
2012. nov. 16. 23:32
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne jobb. sőt, sokkal rosszabb lenne. Minden ember rosszul járna.
2012. nov. 17. 13:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Minden ember rosszul járna?

Az emberek nem egymáshoz képest járnak rosszul vagy jól?

2012. dec. 30. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!