Ezt Orbán komolyan gondolja? NINCS MEGSZORÍTÁS? Ma tárgyalnak a 3 Matolcsy csomagról 1-2 hónap alatt.
"Orbán Viktor hozzátette, a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból."
Tényleg olyan nehéz felfogni, hogy a 2002-2008 között nyakló nélkül felvett hitelek hitelterhei 2012-ben és 2013-ban csúcsosodnak ki azaz a legmagasabbak ?
Tűrjél kérdező, ha már elviselted a rabló gazember MSZP és SZDSZ uralmát annak idején zokszó nélkül.
2014-től jobb lesz, meglásd, csak addig bírjad :-)
Megszorítások nincsenek, csak reformok, ezt már régen megmondták, nem tudom miért nem lehet megérteni?
Kirúgni sem rúgtak ki a munkahelyemről, csak leépítés miatt elbocsátottak.
Nyugdíjat sem kapok, csak járadékot, és munkanélküli sem vagyok, csak közmunkás...
Az adóinkat sem növelték, csak azokét a cégekét, amelyeket mi fizetünk.
Tandíjat sem kell fizetni, csak oktatási hozzájárulást.
És ezek egyike sem megszorítás, hanem reform.
Fülkeforradalmian unortodox megközelítés!
Számukra valóban nincs megszorítás. Ahol a kacsaláb is kacsalábon forog, ott kit érdekel, a rajtuk kívül élő 9 millió embernek van-e mit enni?
Régi a vicc,de nagyon aktuális,tessék:
A kisfiú kérdezi az apját, hogy mi a politika. Az apja leülteti, és példákkal elmagyarázza:
- Figyelj, fiam. Én hozom haza a pénzt, tehát én vagyok a KAPITALIZMUS. Anyád ügyel a pénzre, tehát ő a KORMÁNY. Nagyapád ügyel arra, hogy minden
rendben legyen, tehát ő a SZAKSZERVEZET. A babysitter a DOLGOZÓ OSZTÁLY, és mi mindannyian azért dolgozunk, hogy Te, a NÉP jól érezd magad, és minden rendben
legyen. A pár hónapos kisöcséd pedig a közös
JÖVŐNK.
A kisfiú elraktározza a hallottakat, és elmegy aludni. Éjjel arra ébred, hogy az öccse "telerakta a pelenkáját" és sír. Felkel, és szólni akar az anyjának, de az olyan mélyen alszik, hogy nem bírja felkelteni. Bemegy szólni a babysitternek, de a
szobában látja, hogy az apja éppen hempereg vele az ágyban, miközben a nagyapja kukucskál be az ablakon. Senki sem veszi észre, hogy ő is ott van, így visszamegy aludni.
Másnap kérdezi az apja, hogy el tudja-e mondani a saját szavaival,hogy mi is az a politika. A kisfiúnak eszébe jutnak az éjszaka látottak, s így szól:
- A politika az, amikor a kapitalizmus kihasználja a dolgozó osztályt, amit a szakszervezet csak tétlenül bámul. A kormány alszik, a néppel senki sem törődik, és a jövő is szarban van!
Tessék, ez a jelenlegi politika, és egyre csak "jobb" lesz.
Megszorítások azok vannak, kizárólag a szegény dolgozók kárára, de 20 millióból szőnyegek a Sándor-palotába, 10 millióért fűnyíró a parlamenthez, meg a képviselői fejenkénti 750 ezres fizetések azok kellenek (plussz egyéb juttatások).
Érdekes, hogy saját magukon soha nem tudnak spórolni, akármilyen párt is van hatalmon.
Példa egy jövőbeli újságcikkre:
"Orbán Viktor kijelentette: Blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla és végül bla."
Ennek több értelme van, mert legalább megmosolyogtat, szerez néhány kellemes másodpercet.
Orbán azt mondta, hogy a "megszorítás" szó nem szerepel a Fidesz szótárában.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy gondolják, hogy egy ilyen miniszterelnöki kijelentést (fenn a kérdésben) még elhisznek az emberek. Már pusztán az is sértő, hogy ennyire hülyének néznek minket, azt képzelik, hogy ezt bevesszük...
Azóta már még több megszorítás (terv, csomag, szabadságharc, saller, stb.) is történt így még mindig aktuális a kérdés - sajnos.
megduplázták a csekkadót...
többet fizetünk a kevesebbért. Ráadásul finoman fogalmazva elsikkasztották a manyup megtakarításokat. Nem a Manyup, hanem az állam. Miből fizetik majd a mostani dolgozók nyugdíját, amikor egyre kevesebb az aktív dolgozó, és egyre több a nyugdíjas?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!