Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lázadás -> Kiút a süllyesztőből?

Lázadás -> Kiút a süllyesztőből?

Figyelt kérdés

Tény: az országunk csúszik lefelé. Lehet azon vitatkozni, hogy mikor kezdődött ez: 10 éve, 20 éve, 60 éve, 100 éve, igazából nem lényeges.

Ami fontos, hogy ma Magyarországon véleményem szerint a jelenlegi keretek között nincs esély arra, hogy ezt visszafordítsuk.

Sokan hisznek még abban, hogy ha XY pártra szavaznak, akkor majd minden szép és jó lesz. De józan ésszel belátható az, hogy a pártok, és az őket alkotó emberek is alapvetően önérdekből cselekszenek. Amivel mindaddig nincs is baj, amíg a nép, a társadalom irányából megfelelő visszacsatolás van a vezető hatalom felé, ami rákényszeríti őket arra, hogy a jó irányba vigyék a dolgokat. Egy jól működő demokráciában a vezetőkre nehezedő társadalmi nyomás, a gaztettek következményeitől való félelem az, ami a vezetői réteg tevékenységét a többé-kevésbé helyes irányba tereli.

Csakhogy Magyarországon pont ez a visszacsatolás az, ami nincs meg, és emiatt szemtelenedett el olyan szinten a vezető elit, hogy azt hiszi, következmények nélkül, kizárólag a saját hasznát nézve irányíthatja az országot.

Sajnos már odáig fajultak a dolgok, hogy itt az nem megoldás, hogy egy másik pártra szavazunk; a leváltott párt ugyanúgy a tűz közelében marad, nem kell semmiféle következményekkel számolnia, és az új kormánynak sem fűződik hozzá semmilyen érdeke, hogy a saját zsebének tömésén kívül érdemben törődjön az ország sorsával.

Ilyen körülmények között egyetlen módja lenne annak, hogy a dolgokat visszatereljük a normális mederbe: egy össznépi lázadás/felkelés akármi keretében módszeresen lemészárolni a politikai elitet, mert csakis egy ilyen drasztikus lépés döbbenthetné rá őket - és ami még fontosabb, az utánuk jövőket -, hogy nem folytathatják ezt tovább.

Szerintem ez így elég logikus, de érdekelne mások véleménye is.

2012. nov. 13. 21:24
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

"Ez csak a romantikus önsajnáltató demagógia része ami a magyar mentalitást jellemzi."

A romló életszínvonal, az egyre terjedő elszegényedés, a környező országokhoz képest még 15-20 éve jó gazdasági helyzetből történő lecsúszás nem demagógia, hanem tény.

"Az őskor óta mindenki mindig azt mondja, hogy hanyatlik a társadalom, és mai fiatalok stb...

Szóval én is tagadom a kiinduló állításod."

Nem éltem az őskorban, tudomásom szerint nincsenek is konkrétan erről a témáról fennmaradt írásos emlékek, így ezt némi fenntartással kezelem.

"Kérdés az hogy ha lemészárolod a politikai elitet, akkor vállalod utána az ország vezetését is?"

Ha személy szerint engem kérdezel, akkor nem, nem vállalnám. De most sem, mert nincsenek ilyen irányú ambícióim, hogy egy országot vezessek.

"Hitler vállalta a hosszú kések éjszakája után. Sztálin, Mao, Pol Pot... Mindegyik kiválóan bizonyítja hogy milyen az amikor egy ember rögeszmék alapján irányít országot."

A hosszú kések éjszakája szervezett gyilkosság-sorozat volt. És nem feltétlenül kell egy ilyen eseménynek diktatúrába torkollnia. Bár elég nagy esély van rá, ezt belátom.

"Sokan meg abban hisznek, ha felakasztunk minden politikust, akkor majd az újak jobbak lesznek. Én abban hiszek, hogy ez (is) óriási tévedés."

Te ebben hiszel. Viszont érveket nem hozol fel, én viszont próbáltam megindokolni, miért gondolom így.

"Kérdező, fingod nincs az életről."

Szerintem sokkal több, mint neked, ha már a személyeskedésnél tartunk.

"Nézz körül a világban, utazgass, aztán gyere haza."

Elég sok helyen megfordultam már a világban. És sokat is olvasok más országokról. Épp ezért az a véleményem, hogy ma Magyarországon a demokrácia működésképtelen.

"Ne csak a kurucon hergeld magad."

Ezt nem is kommentálom. 1 bites gondolkodásmódoddal úgysem lennél képes felfogni, hogy nem mindenki kuruc-fanatikus, aki másképp látja a dolgokat, mint te.

"Akkor talán nem az lesz az egyetlen "logikus lépés" hogy módszeresen mészárolj."

Mondj valamit, ami még működhetne ezen kívül. Sőt, inkább azt cáfold meg, hogy Magyarországon a visszacsatolás hiánya miatt nem működik a demokrácia.

Mert a tapasztalatok engem látszanak igazolni. Jó néhány párt lehetőséget kapott már rá az elmúlt 22 évben, hogy bizonyítson. Egyik sem vitte előrébb az országot egy lépéssel sem.(Sőt) És erre más magyarázatot én nem nagyon látok, minthogy abszolúte nem érdekli őket, hogy megnyerik-e megint a választást, vagy sem, mert pontosan tudják, hogy ők maguk ugyanúgy királyokként élnek majd életük végéig, bármi is történjen, így aztán semmiféle érdekük nem fűződik hozzá, hogy az ország javára cselekedjenek.

2012. nov. 13. 22:14
 12/33 anonim ***** válasza:

Nem célravezető és erkölcsi bukás. A nagy puccsisták a hatalom megragadására és megtartására törekedtek. Az erőszak nem lehet cél. A kommunisták is többre tartották a meggyőzést a vörösterrornál.

Különben jópofa vagy. De ha rám hallgatsz, akkor nem feszegetsz ilyesmit nyilvános fórumon. Az interneten mindennek nyoma marad!

TOR hálózatról nem hallottál?

2012. nov. 13. 23:45
 13/33 anonim ***** válasza:
41%

"Kérdés az hogy ha lemészárolod a politikai elitet, akkor vállalod utána az ország vezetését is?"

"Hitler vállalta a hosszú kések éjszakája után. Sztálin, Mao, Pol Pot... Mindegyik kiválóan bizonyítja hogy milyen az amikor egy ember rögeszmék alapján irányít országot."

"Sokan meg abban hisznek, ha felakasztunk minden politikust, akkor majd az újak jobbak lesznek."

"Én abban tudnék hinni, ha egy párt felvállalná a teljesen törvényes számonkérést."

látod, róluk beszéltem. :) agymosott birkák. nem tudnak elképzelni egy szabad államot, mindenképp akarnak maguk fölé egy "pásztort".

2012. nov. 13. 23:59
 14/33 anonim ***** válasza:
57%
"mindenképp akarnak maguk fölé egy "pásztort"...igen szerintem is sokkal jobb lenne az anarchia. (irónia ha valaki nem értené)
2012. nov. 14. 00:09
 15/33 anonim ***** válasza:
34%
Amíg ki nem lépünk az EU-ból, addig jót ne várjunk. Mert néhány év műlva mi is úgy járunk, mint a görögök, spanyolok, stb... akik épp at EU-ban vannak benne.
2012. nov. 14. 00:29
 16/33 A kérdező kommentje:

"De ha rám hallgatsz, akkor nem feszegetsz ilyesmit nyilvános fórumon"

Csak egy vitaindító kérdést tettem fel, nem buzdítottam senkit semmire, még csak azt sem állítottam, hogy ez jó megoldás lenne, pusztán annyit, hogy én személy szerint mást nem nagyon látok.

Tudtommal ezt nem tiltja semmilyen törvény.

2012. nov. 14. 08:07
 17/33 anonim ***** válasza:
57%

A negyedik válaszoló vagyok:

Én sem éltem az őskorban, állításomat pusztán arra alapoztam, amire az őskorról szerzett ismereteink többségét is: ha megkérdezel egy ma, de kőkorszaki körülmények között élő törzstagot, hogy mit gondol erről, nagyon szépen kifejti nagyjából azt, amit leírtál.

Onnantól pedig, hogy vannak írott forrásaink, még jobban látszik ez az egész: a politikai vezetéssel senki nem elégedett (hacsak nincs isteni legitimációja), a gazdasági helyzettel senki nem elégedett... ld. poliszok, Róma, innentől kezdve Európa összes állama...

2012. nov. 14. 11:23
 18/33 anonim ***** válasza:
72%
Agresszióval és terrorral még nem oldottak meg problémát, sőt. Még mindig azt mondom, kedves kérdező, hogy annyira elavult és primitív a gondolkodásod, hogy az ilyen problémák megoldásán kár is gondolkoznod. Még élnek azok az emberek, akik személyesen be tudnak számolni arról, milyen volt olyan korban élni, ahol mészárlással oldották meg a nézeteltéréseket. Ha nincs pénzed világot látni, beszélgess velük. Azt, hogy valami nem tetszik, nem rombolással kell megoldani, hanem építéssel.
2012. nov. 14. 11:36
 19/33 anonim ***** válasza:

75% ez a szöveg működik a környezeti katasztrófáknál meg még néhány helyen, de nem itt. :D

Mindig is voltak politikai viták - wow, tééééééényleg? Ez viszont nem változtat a helyzeten semmit: a rendszer hibás és korrupt, és össze fog omlani, úgy mint Rómánál. A kérdés, hogy meddig hagyjuk süllyedni.

"Agresszióval és terrorral még nem oldottak meg problémát, sőt... Azt, hogy valami nem tetszik, nem rombolással kell megoldani, hanem építéssel."

Tudod mi történik, ha egy alapjaiban rossz épületre ráépítenek, ahelyett, hogy lerombolnák?

Ezen kívül: mondd ezt el Amerikának meg az EU-nak is, akik mellett most kiállsz... Mert ők az utóbbi évtizedekben folyamatosan rombolnak. Agresszióval és terrorral tartják fent a jelenlegi rendszert, ébredj már fel...

2012. nov. 14. 12:05
 20/33 anonim ***** válasza:
63%
Alapjaiban rossz rendszer? Kit tart terrorban az EU? Hagyd a barom Drábik szöveget. Ha Te most terrorban érzed magad, akkor mit szóltál volna egy 50 évvel ezelőtti állapothoz képest? Nem azt mondom hogy a mostani rendszer jó, hanem azt, hogy faragni kell (és nem baltával), fejleszteni kell, építeni kell. Visszanyúlni a diktatórikus módszerekhez nem kell. Úgyis mi (a köznép) szívná meg.
2012. nov. 14. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!