Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak nekem tűnnek ellentmondás...

Csak nekem tűnnek ellentmondásosnak a tipikus vádak a magyarországi romákkal szemben?

Figyelt kérdés

"Mindent megtehetnek, elnézőek a rendőrök is velük." - Mégis azt hallom, hogy televannak a börtönök cigányokkal.

"Csak szűlnek, és abból élnek meg." - Mégis azt hallom, hogy a kormány nem támogatja a családot eléggé, illetve sosem hallom, hogy valaki fogja magát, és úgy dönt, szűlésből fog megélni.

Lehetne több is, de legyen ennyi elég.

2012. nov. 9. 21:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%
Igen, csak neked.
2012. nov. 9. 22:02
 2/17 anonim ***** válasza:
72%

Ahogy látom ez két pont volt. Nos, ha több egyelőre nincs, válaszolok neked erre a kettőre.

1) Abban valóban van igazság, hogy a börtönök tele vannak velük. De ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül minden bűnelkövető le lenne csukva. Ahhoz előbb meg is kell fogni. Így is sok cigányt elkapnak, de viszont rengeteg esetet hallani, amikor a rendőrök nem hajlandóak mit tenni lopás esetén. Ráadásul az sem mindegy, mennyi évet kapnak, sokan megússzák 1-2 év börtönnel. Az ő kultúrájuk olyan, hogyha bemennek oda ennyi időre, akkor utána menőnek fognak számítani, ők lesznek a raj csávók. Nekik a börtön olyan, mint nekem a Balaton, vagy neked Adria...

2) Na, azért én erre rá tudok cáfolni, mert hallottam olyat, hogy fiatal gyerekek (12-13 évesek) már azt mondják, ha megkérdezik mi leszel, hogy ők gyerekszülésből fognak megélni. Én sem hinném el, hidd el, ha nem olyan ismerősöm mondta volna, aki tanított már cigányokat, és foglalkozott velük komolyabban is.

Most nemrég volt egy tanulmány is, ami foglalkozott velük részletesebben. Persze mindjárt rasszistának mondták (igen, Jeszenszky-re gondolok).

Amikor romákról vagy cigányokról beszélünk (ki hogy nevezi őket), akkor azt hisszük, hogy ugyanolyan kultúrájuk van, mint nekünk, de ez nem igaz. Sok számunkra idegen elem van az ő kultúrájukban, és olyan is, ami tényleg teljesen távol áll tőlünk. Csak hogy nem kéne elnyomni azt, aki ezeket feltárja, hanem éppen hogy meg kéne vizsgálni a kultúrájukat, még a sötét elemeket is.

2012. nov. 9. 22:18
 3/17 anonim ***** válasza:
74%

Magyarázzam el? Majd ha egyszer Magyarországon fogsz élni a saját szemeddel fogod látni, ahogyan a rendőrök elfordulnak, ha egy cigány kirabol valakit. Azt is saját füleddel fogod hallani, mikor megbírságolnak egy biztonsági öv be nem csatolásért és rákérdezel a rendőrtől mért nem velük foglalkoznak, akik egy rozzant zsigulival húznak el mellettetek lakott területen kilencvennel, hogy azért, mert parancsba van adva, őket nem szabad igazoltatni.

Ugyanakkor ők azok akik olyan számban követnek el annyira súlyos bűncselekményeket, melyeket már nem lehet eltusolni, pl gyilkosság, súlyos testi sértés, fegyveres rablás és amiatt teli vannak velük a börtönök.

Hol ebben az ellentmondás? Csak nem itt élsz. Mert akkor nem tettél volna fel ilyen kérdést.

2012. nov. 9. 22:20
 4/17 anonim ***** válasza:
80%

""Csak szűlnek, és abból élnek meg." - Mégis azt hallom, hogy a kormány nem támogatja a családot eléggé,"

Ebben hol az ellentmondás?

A cigánynak nincsenek igényei, a gyerek cipő nélkül rohangál a tyúkszarban a lényeg annyi, hogy legyen pénz pálinkára. Erre elég is amit kap. Ugyanakkor ebből egy becsületes magyar család nem lenne képes könyveket és tisztességes ruhákat venni a gyermeknek. De majd ha itt élsz, ezt is megérted.

2012. nov. 9. 22:23
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

"Csak szűlnek, és abból élnek meg." - Mégis azt hallom, hogy a kormány nem támogatja a családot eléggé, illetve sosem hallom, hogy valaki fogja magát, és úgy dönt, szűlésből fog megélni.

Ez inkább kulturális dolog, nem a jövedelemtől függ. Pakisztánban, Bangladesben nincs szociális háló, de a cigányság demográfiai mutatói (termékenységi mutató, születésszám, népességnövekedés) ezekkel a népekkel egyezik.

Míg például Németország, Olaszország sokkal gazdagabb ország, mint Magyarország, a három nép demográfiai adatai megegyeznek, mivel a kultúra hasonló.

2012. nov. 9. 22:24
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
Lényeg az, hogy ebben soha senki még nem talált ellentmondást. Igen, egyedül neked tűnik úgy, de ha Magyarországon élnél, ezeket a dolgokat saját szemeddel nap mint nap látnád. És akkor már neked sem tűnne ellentmondásosnak.
2012. nov. 9. 22:40
 7/17 anonim ***** válasza:
79%

Az a baj, mint ahogy írtad is, hogy te csak hallod és nem látod a tényeket ...

Én olyan helyen lakok, ahol 10 év alatt látványosan eltűntek a szőlőskertek szó szerint szétlopták .... megélhetési bűnözés már csak ilyen, ami éghető azért nem kár ... Könnyebb a szőlő mellől ellopni a karót, mint kivágni a kiszáradt fát.

2012. nov. 9. 22:43
 8/17 anonim ***** válasza:
64%

Igen, csak neked!

A cigányság viselkedése botrány, nem ennyi van, de sokkal több is, ami miatt ki vagyunk rájuk, ez csak a dolgok felszíne.

2012. nov. 9. 23:03
 9/17 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, a te szemedben az számít konstruktív vitának, ha valaki a te véleményed osztja? Javaslom menj el egy LMP-s találkozóra, vagy bicajozni velük egy kört, ott a te értelmezésedben is konstruktív vitákat folytathattok majd arról, hogy milyen elmaradott, rasszista bunkó ázsiai nép is a magyar.
2012. nov. 9. 23:24
 10/17 anonim ***** válasza:
30%

"Javaslom menj el egy LMP-s találkozóra, vagy bicajozni velük egy kört, ott a te értelmezésedben is konstruktív vitákat folytathattok majd arról, hogy milyen elmaradott, rasszista bunkó ázsiai nép is a magyar."

Ez nagyon tetszik!:)))

"Imádom" én is az LMP-t, akiknek halvány gőzük sincs a való életről, lila ködös, bölcsész gyerekek gyülekezete, a lábukat nem tették még ki abból a védett közegből, amiben éltek/élnek.

Csak a szájuk jár, rosszul vagyok attól, hogy mellébeszélnek folyton, és hülyeségeket forszíroznak, aminek a valósághoz semmi köze.

2012. nov. 9. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.