Nálunk miért nem vezetik be az elektronikus szavazógépeket és a neten keresztüli szavazást a fülkéken kívül?
"Akkor hogy működtetnék a sörért-pacalért láncszavazást?"
Igaz akkor házhoz szállítás lenne ... Úgy valamivel kényelmesebb a nyugdíjasokat mozgósítani ...
Én személy szerint örülök, hogy nem vezetik be. Informatikus ismerőseim mondták, hogy ez rengeteg visszaélésre ad lehetőséget. Egy ennyire korrupt országban, ahol mindenki lop, csal, hazudik egy ilyen rendszer akár a demokratikus választások halálával lenne egyenlő.
Így is a szavazatok számlálásakor bent vannak minden párt támogatói, és árgus szemekkel figyelik, valaki nem próbál-e meg trükközni.
Hidd el, ez nálunk sosem működne. Ráadásul a vesztes egyből azt mondaná, hogy meghekkelték szoftvert.
Én örülök, hogy ilyen nincs.
Olyan rendszer meg semmiképpen sem legyen, hogy otthonról, neten vagy telefonról szavazhatsz, mert akkor nem fogod tudni, hogy a szavazásra nem kényszeríti-e valaki erőszakkal. Jobb ez így, hogy mindenki egy fülkében titokban leszavaz, és a papír meg borítékolva az urnába kerül.
Mert akkor én kerülnék 3/3-ados többséggel kormányra azért. Már csak 199 balekot kéne összeszednem mint párttárs.
Szóval én benne vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!