Meglehet ma élni magyarországon csalás nélkül?
Felőlem csalhattok, csak akkor ne menjen a rinya a megszorítások miatt. Azt nem bírják felfogni a csalók, hogyha az állam szív, akkor mindenki szív. Mert ha hiányzik neki pénz, azt beszedi, még többen csalnak, az állam ekkor máshonnan is beszed, akkor megint többen csalnak, és így tovább.
Nézzétek, nekem tökmindegy, hogy mit csináltok, nekem több helyen is van fix kapcsolatom Nyugat-Európában, ha nagyon elszarjátok a helyzetet, engem nem izgat. De sokan nincsenek ilyen helyzetben, ezért szerintem megérné inkább közösen összefogni.
Ja és most nem az Összefogásra gondolok, a förmedvényre, ami indulni akar a következő választásokon. Hanem hogy mindenki felelősségteljesen kezébe veszi az életét. Sajnos sokaknak ez nem megy, mert abban a helyzetben rossz esetén nem lehet mást hibáztatni csak magad. Sokak meg ezt nem érik fel ésszel.
Úgyhogy itt fejben kéne változás, aztán változni fog a környezetetek is.
"Azt nem bírják felfogni a csalók, hogyha az állam szív, akkor mindenki szív."
Én ezt épp fordítva látom. Senki vagy csak nagyon kevesen kezdték a rendszerváltás után az életük csalással. Utána a kormány elherdálta a gyárakat és ellopta a közvagyont. Egyetlen dolgot nem értettek meg, ha mindenki szív, az állam is szív! :D
"Hanem hogy mindenki felelősségteljesen kezébe veszi az életét."
Én is így tettem és 35 évesen azt mondtam, hogy a büdös életben többet egy forintot az államnak meg nem termelek és egy fillér adót be nem fizetek. Természetesen ez nem igaz, mert mikor vásárlok adózom is, de már egyre több mindent megpróbálok magamnak megtermelni és ha munkát vállalok az csak közmunka lehet, amivel az államkasszából húzom kifelé a pénzt az egyéb munkáim meg nem jelentem be.
Még így is néha úgy érzem száz évig kéne élnem, hogy felét kitapossam az államból annak, amit tőlem már ellopott.
"Miért kap a külföldi 10-év adó mentességet, míg a magyar egy napot sem?"
Tudtommal 5 évet kapnak és azt sem mindenki, viszont volt róla pletyka, hogy egy bizonyos 3 betűs magyar élelmiszer-áruház lánc kapott. Megjegyzem nevezett élelmiszer lánc bolthálózatánál csak a Tesco nagyobb! Nem itthon, Európában.
"Miért viheti ki a külföldi az osztalékot magyarországról minimális vagy 0% adóval?"
Ööö, te tudod, hogy a Hertz vagy Pick szalámi hova adózik? Vagy a fenti magyar bolthálózat? Hát egyik sem ebbe az országba.
"A magyar meg vegye ki 30%-ra?"
Magyarországon nem csak az adók mértéke és sokasága gáz, hanem az átláthatatlansága, adminisztrációs költségei és ott van mellé a rohadt sok járulék. nagyjából Szlovákiában fele annyit kell ezekre költeni. De már van aki Angliába telepít céget, mert ott a kisebb adóterhek mellé még kap 3 év adókedvezményt is.
14-es, az a szép amikor fizeted az adót, a TB-t, a nyugdíjat, munkanélküli és tanulási támogatást, meg a kisf*szom is az államnak, aztán ha munka nélkül maradsz, akkor a pofádba vágja valaki, hogy te ne élősködj az Ő pénzén. Lol.
Jut eszembe, múltkor valaki lehülyézett, mert írtam a cikkről amiben levezetik az átlag bérhez (212.000 br.) járna 500.000 netto havi nyugdíj, azért nem jött ki az illetőnek, mert elfelejtette, hogy a melós és a munkaadó EGYÜTT fizet abból a fizetésből röpke 75.000 forint nyugdíjat. És nem csak a melós harmad része röppen csak be oda ... és ha nem "megmentik" hanem befektetik mint értelmes nyugdíjbiztosítók tőlünk nyugatra, akkor simán kijön.
#14, az ingyen orvosi ellátás, az utak használata, meg a többi, ami adóból van fenntartva, az azért jól jön, nem? A magadfajták miatt vannak megszorítások, mint ahogy a 11-es remekül megfogalmazta.
Meg lehet élni csalás nélkül, de azt az életmódot és pénzügyi kultúrát már fiatalkorban meg kell tanulni és alkalmazni kell, felnőtt emberként már nehéz rá átállni.
Igen, meg lehet élni. Sokan meg is teszik. Ki kényszerűségből, ki belső indíttatásból.
Igaz, sok esetben nem könnyű, de akinek ilyen a szocializációja nem visz rá a lélek a csalásra, mert tudja a következményeit.
Az ellenkezője, aki a csalásra szocializálódott, viszont - különösen az ehhez ilyen kedvező légkörben - akkor se tud leszokni róla, ha akarna. Nehéz akár fiatal felnőtt korban, miért nem jó ez, ha a családjában soha nem látott dolgozó embert. Vagy azért, mert senki nem értett semmihez, vagy azért, mert nem alkalmazták.
A csalás megszüntetését soha nem lehet elvárni a tömegektől, különösen nem nehéz helyzetben lévőktől. Csak úgy megy ez, hogy egyszerre teremtjük meg a csalás nélküli élet lehetőségeit, a csalás büntetését, és a csalás, mint életforma elítélését mindenki által. Ennek megteremtése egyrészt hosszú idő, másrészt egyetlen használható módszer létezik, a példamutatás. És a dolog felülről lefelé működik csak. Ma az ellenkezője igaz, ezért - bár mélyen elítélendő - be kell látni, hogy sokaknak ez az egyetlen létezési módjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!