Meglehet ma élni magyarországon csalás nélkül?
Akár hiszed akár nem, sokan csalás nélkül élik életüket... Én úgy vettem észre, hogy legjobban azok panaszkodnak akiknek van pénzük és a minimálbértől jóval többet keresnek még is megtehetik, hogy minimálbért jelentenek be ....
Nem mondom, h. jó irányba haladunk, de akinek nincs pénze annak 10 évvel ezelőtt se volt és most sincs neki, ezért különösen nem érzékeli azt a nagy változást ...
Számomra megdöbbentő volt hallani mikor 2 autóval a garázsban évi 2 nyaralással arról beszélnek, h. ők mennyire rászorulók. Ezek az emberek szoctámot kaptak kaptak és azt kellett hallani hogy milyen nehéz nekik ...
"de akinek nincs pénze annak 10 évvel ezelőtt se volt és most sincs neki, ezért különösen nem érzékeli azt a nagy változást ..."
Hát így konkrétan szerintem meg de. Nem tudom feltűnt e, hogy elmúlt 2 év alatt olyan 20 rongyot esett a legkevesebbet keresők fizetése?
Az is igaz, hogy témában érintett hivatalokban dolgozó több embertől hallottam olyan sztorikat, amit írtál lentebb. Igen, vannak ilyen rászorulók és akarsz fogadni, hogy az összes szigorítást pont nem ők szívják meg?
Kezdjük ott hogy én nem is vállalkoznék úgy hogy Magyarországra van bejelentve a cég.Ilyen magas adók és adózási rendszer mellett kénytelenek az emberek ügyeskedni ha látni is akarnak abból a profitból valamit.Persze nem muszáj törvénytelen eszközökre gondolni hisz másként is lehet.
Ahhoz hogy Magyarországon adózz ahhoz mazochistának ,agyhalottnak vagy pénzügyi analfabétának kell lenned.
Aki kicsit is ért a az üzlethez az nem vállalkozik Magyarországon és nem fog ennek a tolvaj kormánynak adózni.
Ha a szlovákok tudtak barátibb és kedvezőbb adórendszert építeni akkor a magyarok miért nem tudnak?
Én csak arra céloztam, hogy van aki évek óta napi 8órát robotol egy multinál gyakran még hétvégén is! És sokan akik már 10-20 éve is megtehették, h. kevesebbet adóznak mint amennyit valójában megkerestek... azokat most érzékenyen érinti a megszorítás ... elkényelmesedtek, abban a közegben, h. számla nélkül kedvezményeket adtak ... Azt gondolom becsületesen is nehéz megélni, de ezek a dolgok egymásra épülnek...
Most mikor tényleg kiürült a kassza keményebb megszorítások már őket is érintik elkezdtek háborogni ... hamarabb kellett volna ...
Azt gondolom a leggazdagabbakat lehetetlenség megadóztatni .. egész unióban probléma, h. ha magas adót kérnek tőlük egyszerűen átmennek a szomszéd országba adózni vagy Ciprusra ... Nálunk is komoly gond ez, mert szükség van, h. itt maradjanak a pénzes ládák, de ha magasabb adó terheli őket ingyen bérmentve átmennek ciprusra ...
Nem tudom mi lenne a helyes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!