Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell a taxisoknak 10...

Miért kell a taxisoknak 10 évnél fiatalabb luxushintókat vezetniük, amikor az átlagmagyar rozzant Trabantokkal furikázik vagy nincs is kocsija? Mikor legutóbb megnéztem a taxi egy közlekedési szolgáltatás volt, nempedig sétakocsikázás.

Figyelt kérdés

2012. nov. 4. 23:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

"...az átlagmagyar rozzant Trabantokkal furikázik..."

???

Én teljesen mást tapasztalok, ha a piros hetesre várok a blahán.

2012. nov. 4. 23:27
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Rossz a megfigyelésed, kérdező. Idejét sem tudom, mikor láttam utoljára a trabanthoz hasonló "rozzant" kocsit forgalomban.
2012. nov. 4. 23:30
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
És hogy függ össze a taxis meg az átlagpolgár autója?
2012. nov. 4. 23:36
 4/16 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy a taxisoknak ugyanolyan vagy rosszabb autókkal kéne közlekednie, mint az átlagpolgárnak, mert csak ilyenkor van esély arra, hogy az átlagpolgár meg tudja fizetni a taxizást. Ilyen árak mellett épeszű embernek eszébe se jut, hogy a busz helyett a taxival ingázzon be dolgozni, bezzeg Ukrajnában, Romániában olyan áron tudják tartani a taxit, hogy korrekt alternatívája a helyi tömegközlekedésnek.
2012. nov. 4. 23:37
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Mert ha az ember taxiba ül akkor inkább egy újabb autóba ül be mint egy régebbi kocsiba. Meg a külföldiek többsége taxizni szokott, és szép képet festene az országról hogy itt még taxi sincs rendes.

"10 évnél fiatalabb luxushintó" ??? Attól még hogy neked nincs vadiúj kocsid attól még gondolkodhatnál. Nagyszüleimnek egy 8 éves Swift-jük van. Nem luxushintó, de elég olcsó volt és a fenntartása is kevés. Nem azt mondták hogy mindenki azonnal menjen az első merci-boltba és vegye meg a legújabb E-osztályt, hanem azt hogy ha több mint 10 éves a kocsi akkor le kell cserélni egy fiatalabbra, ami lehet használt is (egy milla alatt már találni jó autókat amik alig 6-7 évesek).

2012. nov. 4. 23:39
 6/16 anonim ***** válasza:
ismerek oylat akinek emiatt le kellett cserélni a tiptop állapotú 1998as 730D-jét, amivel taxizott... állapot a lényeg, nem csak a kor.
2012. nov. 4. 23:51
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Én sem emlékszem mikor láttam utoljára Trabantot az utakon. Már a strapabíróbb kocka Ladák is majdnem mind kikoptak.

2. A taxi nem arra való, hogy az ember azzal ingázzon a lakása és a munkahelye között. Inkább alkalmi utakra, amikor fontos a rugalmasság, de nincs saját autó.

3. A taxi egy szolgáltatás, aminek a minősége (így az utasszám is) függ az autó állapotától. Méghozzá épp fordítva, mint ahogy azt te gondolod. Persze egy bizonyos fokig.

2012. nov. 4. 23:51
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Bocsáss meg, de te komolyan azt hiszed, hogy a taxizás a kocsik életkora miatt drága? Vagy azt, hogy egy régi kocsit olcsóbb fenntartani?

A Trabant szó jelentése szerint "útitárs", egy életre. Ezt ma el lehet felejteni. Aki régi verda mellett voksol, az a szabályozások miatt anyagilag mégjobban ráfizet a karbantatrásra. Az újakat pedig X évente cserélni kell, akinek komolyan szüksége van rá. Az új kocsi nem luxus, hóbort vagy sznobizmus. A gyártók és az állam kőkeményen kikényszeríti a használatukat.

2012. nov. 4. 23:52
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj kérdező, de nagyon furcsa gondolkodásod van.

1. A 10 évnél fiatalabb autó nem feltétlenül luxusautó - egyetértek a blahás hozzászólóval.

2. Nem túl sok Trabant rohangál az utakon, hanem igen sok új autó.

3. Aki taxiba száll, egy szolgáltatást vesz igénybe, amiért kőkeményen csenget. Szerintem te se örülnél, ha egy étteremben omlana a vakolat, ugyanígy egy taxiban is joggal elvárhatod, hogy ne robbanjon le félúton, és megfeleljen bizonyos technikai és esztétikai paramétereknek.

+1 Megértem, hogy a taxisok lázadoznak, de azt gondolom, hogy aki szolgáltat, az érezze megbecsülve magát, ha az ő szolgáltatását veszik igénybe, és nem a másikét. Én értékesítőként dolgozom, hidd el, nem egy kereskedővel találkoztam már életemben, és igen gyakran kinyílik a bicska a zsebemben, amikor azt látom, hogy sok kereskedő (mindegy milyen iparban) úgy viselkedik, mintha a vevő lenne érte és nem fordítva. Elhiszem, hogy a kommunizmusban ez nem így volt, és minden mindegy volt, mert úgyis csak egy boltba lehetett bemenni, és úgyis bementél, de egyrészt örülök, hogy ez már nem így van, másrészt borzasztóan sajnálom, hogy ilyen töketlenek vagyunk, hogy nem vagyunk képesek otthagyni egy szolgáltatót (tisztelet a kivételnek), aki nem megfelelően szolgáltat - bank, távközlési cég, stb. Igen, aki szolgáltat, az produkáljon színvonalat. Ha én nem teljesítek, nincs fizetésem. Aki vállalkozik, az ezen ne csodálkozzon.

+2 Azon is borzasztóan föl vagyok háborodva, hogy bármit csinál a kormány, úgyse jó. Lehet szidni a mindenkori kormányt, de az a baj, hogy az állandó fújolókórus nem gondolja végig, h mi van egy-egy döntés mögött, csak azt, hogy a saját pillanatnyi érdekeit szolgálja-e vagy sem. Minden döntésnek vannak károsultjai és haszonélvezői, ez alapján megítélni egy kormányzatot ostobaság. A kérdés az, hogy a társadalomnak hasznos-e a tevékenysége vagy nem.

Szvsz.

2012. nov. 5. 00:07
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem valaki csalódott, mert nincs (jó) kocsija.
2012. nov. 5. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!