Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek, ha Magyarországon...

Szerintetek, ha Magyarországon valamilyen oknál fogva új fővárost kellene választani, akkor melyik városra esne a választás és miért?

Figyelt kérdés

2012. nov. 3. 22:53
1 2
 11/19 doboszoli ***** válasza:
54%
Kérlek Benneteket, ne adjatok ötleteket a kormánynak, mert ezek szeretnek "maradandót" alkotni.(utcák, Himnusz, Alkotmány, stb.)...))
2012. nov. 4. 06:20
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Szeged.
2012. nov. 4. 07:04
 13/19 anonim ***** válasza:

Doboszoli, Kósa már pedzegetett hasonlót 1 éve, ezzel már elkéstél.:)

És tartsuk meg pótfővárosnak Debrecent.

2012. nov. 4. 09:59
 14/19 Pro Patria ***** válasza:

Mivel nemcsak az ország második legnagyobb város Debrecen, hanem infrastrukturálisan is ez van egyedül még Budapesthez hasonlóan kiemelkedve (repülőtér, egyetem, stb), ezért egyértelműen ez. Ami Debrecenben nincs még, azt csak Budapesten találni meg.

Viszont Budapest lakossága közel 10x akkora, sokkal központibb fekvésű, Magyarország népességének majdnem 20%-a Budapesten él, kizárt, hogy bármi is át tudja venni a szerepét.

2012. nov. 4. 11:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Székesfehérvár.A Vidi után Orbán méginkább kötődhetne legalább Fehérvárhoz.
2012. nov. 4. 13:10
 16/19 anonim ***** válasza:

Győr most elég jó, ha különválna Nyugat-Magyarország, akkor ő lenne a főváros vagy Székesfehérvár...

Keleten? :)

Budapest pedig így is szinte egy városállam.

2012. nov. 4. 13:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha Debrecen lenne főváros, az jót tenne a jelenleg elmaradottabb Keleti országrésznek, és elég jó infrastruktúrája van. Szeged szép város, de szerintem kevésbé jó fekvésű, és kár lenne "tönkretenni" a szépségét. Győr is jó fekvésű, nyugathoz közeli, fejlett város...nem tudom a kettő közül melyik lenne jobb fővárosnak. :)
2012. nov. 4. 16:38
 18/19 anonim ***** válasza:
81%
Csakis Pozsony!!
2012. nov. 4. 16:42
 19/19 anonim ***** válasza:
vagy Kolozsvár
2012. nov. 4. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!