Ti támogatnátok, hogy Magyarország belépjen az Eurázsiai Unióba?
2015-ben tervezik megalapítani az Eurázsiai Uniót orosz vezetéssel. Több hír szerint Magyarország tagságára is számítanak.
Ti szívesen csatlakoznátok hozzá az EU-ból való kilépés után?
Szerbia állítólag fontolóra vette, hogy az EU helyett a megalakítandó Eurázsiai Unióba lépjen be:
"Szerbia akár az Eurázsiai Unióhoz is tartozhatna
Igor Panarin orosz szociológus szerint van rá esély, hogy 2020-ig Szerbia ne az Európai, hanem az Eurázsiai Unióhoz csatlakozzon. Mi több, Szerbia az unió első négy vezető országának egyike lehetne.
Az Eurázsiai Unió lényegében máris felöleli a következő országokat: Oroszország, Fehéroroszország és Kazahsztán, s a küszöbén áll még Ukrajna, Örményország Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Moldova, Mongólia, Türkmenisztán, Szíria és Azerbajdzsán. Kína csatlakozási szándéka még nem egyértelmű, de szinte biztos, hogy szoros lesz a Pekinggel folytatott együttműködés.
Panarin szerint mindenképpen jó lene, ha több kelet-európai ország követné ezt az utat. Az említett szociológus úgy véli, hogy Szerbiának - ha a gazdasága kompatibilis lesz az Eurázsiai Unió mércéivel - ez a szövetség igazi fejlődést, felvirágzást hozhatna, mert a Kelet kapacitásai, erőforrásai egyre nagyobbak és komolyabbak."
Szerintem is jó lenne ha minél több kelet-európai ország követné ezt az utat. Amúgy Ukrajnával is ez a helyzet. Nem mondott nemet az EU-nak és magától értetődőnek tűnne, hogy az Eurázsiai Unióhoz csatlakozzon, de nekik sem mondott semmi biztosat. Kéreti magát a kis huncut :P
Viccet félre téve: szerintem semmi baj nem lenne abból ha Szerbia is csatlakozna, sőt, de ennek még kevesebb az esélye mint Mo csatlakozásának. Úgyhogy ez a jövő zenéje...
Szerbia szerintem is esélyes lehet, evvel nincs gond, a vicces csak az lenne ha már Romániáról is hasonló hírek röppennének fel, de szerencsére erre nagyon kicsi az esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!