Beléptél már a Közmunkások Szakszervezetébe?
A kérdés is naiv, meg a válaszok sem értelmesek. :)
Ez nem egy választás kérdése ki lesz közmunkás, és nem jókedv vagy elhatározás amin múlik.
Ellenben a szakszervezeteknek hála a csodásan demokratikus törvényeinknek 2012 január 1 óta kb. SEMMILYEN lehetőségük sincs az érdekvédelemre, beleértve a sztrájkjogok zéróvá válását.
Manapság könnyen lehet az büszke, öntelt "normál" munkakörben dolgozóból is közmunkás, úgyhogy nem kellene ennyire lenézni a dolgot.
Jó, hogy végre van szakszervezetük(már, ha ez igaz és nem kamu)...
Hasznos kezdeményezés, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok közmunkás.
Egy valamivel nem értek egyet:A cikkben úgy fogalmaznak, úri körökben lenézik a közmunkásokat.De sajnos ez nem egészen így van, nem csak urak nézik le őket.Hanem sok teljesen egyszerű átlagember is, mert neki (még)van munkája, vagy mert neki (már)van nyugdíja!
"Marhára nem érdekel minket a közmunkások szakszervezete, és az ezzel kapcsolatos kérdéseid is kezdenek kicsit unalmas lenni."
Ha téged nem érdekel, nem kötelező ide írkálnod. Másokat igenis érdekel ez a kezdeményezés.
A válaszom pedig: Igen, én már beléptem!
"Egy valamivel nem értek egyet:A cikkben úgy fogalmaznak, úri körökben lenézik a közmunkásokat.De sajnos ez nem egészen így van, nem csak urak nézik le őket.Hanem sok teljesen egyszerű átlagember is, mert neki (még)van munkája, vagy mert neki (már)van nyugdíja!"
Ez egyedül az ő szégyenük. A közmunkásokra inkább felnézni kellene.
"Nem vagyok közmunkás és nem is életcélom, hogy az legyek."
Attól, hogy nem életcélod, még lehetsz. :)
"Ellenben a szakszervezeteknek hála a csodásan demokratikus törvényeinknek 2012 január 1 óta kb. SEMMILYEN lehetőségük sincs az érdekvédelemre, beleértve a sztrájkjogok zéróvá válását."
Pedig a Közmunkások Szakszervezete 2013 januárjától munkabeszüntetést tervez, amennyiben a kormány nem fogadja el a javaslataikat.
Forrás:
Éljen a szakszervezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!